Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Celosvětová premiéra proběhla v Japonsku 29. června 1985. (Varan)
  • Na rozdíl od prvních dvou dílů série má zde Max (Mel Gibson) upilovanou brokovnici s vnějšími kohouty model Rossi Overland 12-Gauge. (HectorHagman)
  • George Miller na nějakou dobu ztratil o projekt zájem poté, co jeho přítel a zároveň producent Byron Kennedy zemřel při havárii v helikoptéře, když prozkoumával lokace pro film. Kennedymu je snímek věnován. (DailyDreamer)
  • Tina Turner (tetička Entity) nazpívala pro film píseň "We Don't Need Another Hero". (blackrain)
  • Kovový oblek tetičky Entity (Tina Turner) vážil 55 kilogramů. (ČSFD)
  • Původně mělo jít o film o dětech, žijících bez rodičů, kteří si představují, kým by chtěly být. Jedno by si představovalo Maxe (Mel Gibson). (ČSFD)
  • Scénář požadoval, aby tetička Entity (Tina Turner) řídila auto. Všechna vozidla byla ale postavena s manuální převodovkou a Tina Turner taková auta neuměla řídit. Bylo tedy nutné pro ni zkonstruovat vůz vybavený automatickou převodovkou, který vypadal jako vůz s manuální převodovkou. (ČSFD)
  • V záverečných titulkoch je uvedené, že postava Tiny Turner sa volá Tetuška Entity, no vo filme ju tak nikto neosloví. Každý ju volá iba Tetuška. (m.a.t.o.)
  • Prvý film zo série, ktorý bol spolufinancovaný americkými producentmi. Vďaka tomu si v ňom zahrala aj známa speváčka Tina Turner (tetuška Entity). (m.a.t.o.)
  • Jedediahovo (Bruce Spence) lietadlo je Transavia PL-12 'Airtruk', jednomotorový poľnohospodársky dvojplošník z roku 1965. (m.a.t.o.)
  • Film odkazuje na román Russella Hobana "Riddley Walker" o hrdinovi cestujúcom po postapokalyptickom Anglicku. (m.a.t.o.)
  • Častým omylom je tvrdenie, že George Miller neskôr súhlasil s režiou akčných sekvencí a zvyšok filmu režíroval George Ogilvie. Tuto domněnku vyvrátil sám Miller tvrdením, že k nej došlo kvôli nejednoznačným tlačovým správam. Ve skutečnosti se oba Georgové rozdělili pouze v době, kdy Ogilvie natáčel velbloudí sekvenci. Inak trávili väčšinu času na natáčaní spolu. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama