Dva muži vstoupí. Odchází jen jeden. Taková jsou pravidla arény v Dómu hromů ve městě Bartertown. Zákonodárkyně Aunty Entity bude muset brzy přidat ještě jedno pravidlo: „Neštvete šíleného Maxe!“ Šílený Max a Dóm hromů s Melem Gibsonem (Smrtonosná zbraň, Maverick) v hlavní roli hrdiny Maxe, který bojuje proti barbarům post-katastrofické budoucnosti. Tentokrát se stává zachráncem kmene ztracených dětí. Hudební hvězda Tina Turner září v roli dominantní Aunty Entity, která chce v touze po moci využít Maxe k posílení své vlády nad Bartertownem. Režiséři George Miller a George Ogilvie stvořili další apokalypsu na kolech. Ve filmu ... (zobrazit celý text)
Ve srovnání s předchozími částmi velký posun k mainstreamu, i díky účasti Tiny Turner. Přesto správně ujetá záležitost, při které jsem se celkem slušně bavil. Některé scény, jako je souboj v aréně s motorovými pilami, se povedly. Jiné méně (těch hoven tam na můj vkus bylo příliš) a celkově velmi slušná trojka.
Velký rozpočet tentokráte udělal velký film. Postapokalyptický svět je úžasný. Nejenom skvostná výprava, ale celkový felling snímku je na té nejlepší možné úrovni a přestože je Tina Turner stejně dobrá herečka jako zpěvačka (přeberte si to jak chcete) a příšerně politicky korektní téma jako je záchrana malých dětí notně zacloumá benevolencí diváků milujících předchozí dva díly, nedá se dělat nic jiného než si do posledního zrnka písku z Velké Nicoty užívat strhující podívanou, která protentokrát nevsadila na auta (aby vám pak v úchvatné naháněčce na konci vytřela zrak) a zároveň se i trochu zaobírá světem okolo. Mel Gibson úspěšně soupeří s diamantem co se celkové tvrdosti týče, já mu to žeru i s navijákem a můžu s klidem konstatovat, že pod Kopulí hromu se skrývá jednoznačně nejlepší film série!
No-tohle už je hodně špatný!Snaží se to být tak trochu úchylný, ale víc než byla jednička a dvojka dohromady a díky šílenému výstupu Tiny Turner se na to ani nedá koukat...
„Mne je jedno, čo to je. Ale smrdí to ako hovná.“ Melovi Gibsonovi sa už veľmi nechcelo tretí raz sa vrátiť do úlohy "šialeného" Maxa a z výsledku je to bohužiaľ dosť poznať. Do trojky sa evidentne veľmi nechcelo ani kvalitnému scenáru, ktorý je slabý a väčšinou umiestnený do pekne (ale nenápadito) stvárneného „post-apokalyptického meste budúcnosti“. Tomu tvrdou rukou vládne speváčka Tina Turnerová, ktorá je, bohužiaľ, nakoniec ešte tým zaujímavejším, čo štandardne nakrútený film ponúka. Nevraviac o nie príliš funkčnej "detskej rovine", ktorá z drsnej série robí rozprávku o nádeji a mýte. Škoda, ale napriek prítomným mínusom je to solídne, zvučne a zručne urobené remeslo, ktoré sa minimálne vyrovná podľa mňa preceňovanému originálu, ale na výbornú dvojku nemá ani omylom. Viac na mojom ex-blogu: ivokucera.blog.sme.sk/c/156786/Sialeny-Max-3-60.html
Pribehove je tenhle dil nejzajimavejsi, i kdyz misty uz to je zbytecne prekombinovany a uchylny, taky je tu asi nejlepsi hudba ze vsech dilu a nejzajimavejsi kulisy. Problem je, ze tu neni skoro zadna honicka a Max ani nejezdi ve svym autaku. Co se tyce Tiny, ta mi nijak zvlast nevadila. Porad docela slusna zabava, ale slabsi nez druhej dil.
Trošku horší než druhý díl, hlavně kvůli tomu, že už to neni tolik akční a Mel Gibson už tady neni ten správnej bojovník silnic, ale jinak to je skvělej film a Master a Blaster jsou prostě boží.
Každý kdo viděl i jiné post-apokalyptické filmy než jen trilogii o Maxovi a jeho předraženou aqua-verzi VODNÍ SVĚT vám řekne, že je to v rámci tohoto skrz na skrz levného a béčkového žánru velmi slušné. Trojka pokračuje v posunu po časové ose, co se týče rozkladu civilizace, ale jinak se značně vymyká prvním dvěma dílům. V prvé řadě přišel Max o svoje auto a snímek tím pádem o zběsilé automobilové honičky, charakteristické pro předchozí díly (čestnou výjimkou budiž povedená závěrečná honička s futuristickou lokálkou). Film také rezignuje na někdejší brutalitu (oproti jedničce a dvojce tu poprvé není žádné znásilnění) a pokračuje v optimistickém ladění, které mělo už finále dvojky. Do třetice výrazně přibylo humoru, rovněž patrného už ve dvojce. K první dynamicky odvyprávěné třetině filmu v Bartertownu nemám výhrad, šlape jako dobře namazaný akční stroj se svižnými dialogy a výborným soubojem v Dómu Hromů. Trochu rozpačitě působí druhá třetina, kde Max potkává společenství divokých dětí a seznamuje se s jejich mytologií. Připomíná to PÁNA MUCH a je to zvláštní a silné - a člověk se nemůže ubránit dojmu, že to sem vůbec nepatří. V závěrečné, opět výtečné třetině nás čeká návrat do Bartertownu a vynikající finální honička. Vlastně se těžko divit rozhořčení většiny fanoušků - film se hodně vzdálil jak syrové a děsivé atmosféře prvního dílu, tak atmosféře drsné akční dvojky a navíc je sám o sobě podivně nekonzistentní. Za podívání ale rozhodně stojí a to nejenom fanouškům. A Tina Turner byla super.
Od začiatku my veľmi chýbali autá, preto za poslednú polhodinku dávam za tri hviezdičky. Tretí diel je poapokalypsou až príliš prehnaný a až príliš špinavý a negramotný. Navyše Turnerka je otrasná. 60%.