Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Jack Nicholson opět nezklamal, zaválel na jedničku, jak je jeho zvykem. Tři hlavní představitelky zahrály také pěkně. Takže jediné, co mi moc nesedlo, byl dost ujetý příběh, kde jsem pořádně nezachytil nějaké vysvětlení schopností ženské trojice, což mi, vzhledem k tomu, co všechno dokázaly, vadilo. Hudba Johna Williamse byla bohužel také dost nevýrazná, ale celkový dojem na mě ta ztřeštěnost udělala dobrý, takže celkově lehký nadprůměr... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

To se mu to balí, když jsou holky- venkovanky, totálně vyprahlý a nadržený. A v okolí žádnej sameček, to znamená, že každej cizinec je hotovej Belmondo, to je potom snadná práce. No, ale dostal co chtěl, ono mít tři ženský v baráku, to je potom opravdový peklo. Docela mi to přijde, jako kravina, ale ty kecy o šoustání to měly asi zachránit. Jak se vracel a měnil se, to mi přijde, že někoho šikovného napadlo, že by se mohl někdy v budoucnu proměnit, třeba ve vlka.... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuto snímku dostala, jak tady, tak ze všech stran mi byl vychvalován, a proto pro mě byl zklamáním. Čekala jsem opravdu něco skvělého a geniálního. Dostalo se mi ovšem průměrného filmu s nadprůměrnými herci a hudbou. 3 a půl * za vždy perfektního Nicholsona, Cher, jak ji neznám, taktéž skvělou S. Sarandon, která se proměnila z šedé myšky na dračici a za nadčasovou brilantní hudbu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto snímku bola pre mňa ústredná trojica herečiek. Nebavili ma. A druhým problémom bolo že som začal od polovice filmu nudiť. Jediné čo môžem pochváliť je kreácia na démona v podaní Jacka Nicholsona. Tie percentá v hodnotení by mali ísť čo najskôr o dosť nižšie, aby zbytočne nenalákali niekoho ďalšieho. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vášeň bez preciznosti, to je chaos.." Šílený génius George Miller touhle svou žánrově vůbec ne snadno denfinovatelnou adaptací vlastně nasazuje Updikeovi parohy a nechává stejně šíleného Jacka Nicholsona si do posledního (vz)dechu užít jeho oblíbenou polohu.. Hereckou polohu samozřejmě..;) John Updike se vyžívá ve středech - A to nemíním jen tu střední americkou protestantskou třídu, kde dochází ke střetům extrémů !! -zato extremistovi Millerovi mnohdy ani nestačí mantinely.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Keď sa Jane (Susan Sarandon), Sukie (Michelle Pfeiffer) a Alex (Cher) ponáhľajú späť do Darylovej (Jack Nicholson) kancelárie po tom, čo začuli, ako sa k domu blíži Darylovo auto, Jane zrazí lampu na zem, keď ju Susan Sarandon nešťastnou náhodou prevrhla. Reakcia dievčat bola úprimná a režisér Miller preto scénu nepretočil, keďže mu to dobre ladilo s emóciou paniky. (Arsenal83)
  • Citát "Žena je diera, nie je to tak, ako sa hovorí? Všetka márnosť sveta sa do nej sype," ktorý vysloví Jack Nicholson (Daryl), pochádza z knihy francúzskeho filozofa Jeana-Paula Sartra "Bytie a ničota". (Arsenal83)

Reklama

Reklama