Reklama

Reklama

Čarodějky z Eastwicku

  • USA The Witches of Eastwick (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eastwick je maloměsto v Nové Anglii a všechno to začalo během tradičně nudné slavnosti před Lenoxovou školou. Tehdy si totiž ovdovělá sochařka Alexandra, čerstvě rozvedená učitelka hudby Jane a manželem opuštěná novinářka Sukie přejí, aby přišla bouřka, která by umlčela otravný projev ředitele Neffa. A ona přijde. Když to pak ženy na svém dýchánku zjistí, společnými silami si vysní ideálního muže. V tu chvíli přijíždí do Eastwicku neznámý cizinec, který koupí rozsáhlý dům za městem. Jmenuje se Daryl Van Horne a všude, kde se objeví, způsobí patřičný rozruch. První jeho svodům podlehne Alex. Stejně dopadne Jane a nakonec i Sukie. Maloměsto samozřejmě nezůstane netečné a pobouřeně reaguje na skandální chování tří kamarádek, které se k Darylovi nastěhovaly a pochytily od něj jeho nenucené vystupování. V čele pobouřených občanů je prudérní Felicie, varující v plamených proslovech před nečistými ďábelskými silami, které se vplížili do městečka. Chová se jako šílenec, až ji nakonec manžel v afektu zabije pohrabáčem. Trojice kamarádek cítí vinu za její smrt, kterou si v duchu přály, a rozhodnou se Daryla opustit. Když nepomůže přemlouvání, rozhodne se použít drsnějších metod a každé z žen dá pocítit to, čeho se v životě bojí nejvíc. Alexandra tuší, kdo jejich trápení způsobil, a jde do Darylova sídla. Ten chce pouze to, aby se k němu všechny tři vrátily a vše bylo jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dneska už klasická nakopávka George Millera Čarodějky z Eastwicku je příkladem komediálního hororu, který nelze jen tak zamést pod koberec jako jinou brakovitost z tohohle oboru. Jindy riskantní sázka na velký počet celebrit do první linie filmu tady vychází téměř na 100% a divák se tak u filmu vysloveně nudit nemůže. Napětí nahradila spíše démoničnost Jacka Nicholsona, který zase ukázal jakého herectví je schopen léta neléta. Dívčí trio v čele s Cher, jenž zahrála jednu ze svých nej rolí a nikoliv plasticky, jak by se nabízelo, Susan Sarandon a Michelle Pfeiffer jejíž hvězda už notně pohasíná, prostě všechny tři Jackovi skvěle sekundují. Filmu nechybí bohatá výprava, prima kulisy. Ďábel poslal Jacka na Zem, prej neodolatelný svůdce žen. Žádnej Casanova ale ulítlej blázen, spíš než romantika je to zlej sen. Efektově celkem slušná podívaná, režijně zvládnuté. Ale na 5 hvězdiček to nemá. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Všichni tu vychvalují Nicholsona (samozřejmě bezkonkurenčně nejvěrohodněji zahraná postava Satana/Ďábla v kinematografii), či trio hlavních představitelek. Osobně mě však nejvíce uchvátila Veronica Cartwright. Její doslova vtělení do ďáblem posedlé, náboženské fanatičky bralo dech a nervy zároveň, takovým způsobem, že by její filmový osud posvětil, snad i sám Ježíš Kristus. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2018: Ahaaaa? No George Miller prostě vždy točil jinak než ostatní ------ Výborná poctivá komedie z osmdesátých let. Jack Nicholson je opět démonický a i holky mu skvěle sekundují. Našlo by se tam pár scénaristických nelogičností. Ale je to proboha komedie a to hlavní co má správná komedie mít splnuje na jedničku. U tohoto filmu prostě nejde se nudit. Potěší velmi dobrá výprava a hudba. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čarodějky z Eastwicku jsou dobrým příkiladem šťastného setkání ambiociózního režiséra, štědrého producenta, několika filmových hvězd a kvalitní literární předlohy, které dohromady znamenají nejen ve svém žánru vysoce nadprůměrný film. V tomhle případě se podařilo skloubit komediální a hororový žánr tak, že jde o vzácně vyváženou kombinaci, která funguje ve všech směrech. V naší filmové produkci máme podobné téma zpracované v ryzí komedii Alena ze 40. let. Je všeobecně známo, že jednu ženu obvykle muž není schopen zvládnout a pokud se sejdou tři, pak je na ně i sám ďábel s celým peklem krátký. Jde vlastně o nadsázku na téma věčného soupeření dvou pohlaví. Celý film je navíc podbarvený vynikající hudbou a okořeněný špičkovým výkonem Jacka Nicholsona. Tři hollywoodské veteránky ukážou, jak rychle je možné se změnit z unavených žen středního věku ve vyzývavé dračice, a věčná dělnice amerického filmu Veronica Cartwright zase ukáže ve vedlejší roli výbornou studii tradičního amerického puritánství. Celkový dojem: 90 %. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Čarodějky asi nevíc pochopí ženy nad 30:) Příběh pojednáva asi o tomhle: Jsou tři ženy, se všemi si život pohrál a tak očas se spolu sejdou a klábosí. Jednoho dne při bouřce vysloví společné přání . A ejhle brzy se zacnou dit veci. A od té doby je tento film krásný, humorný a místy děsivý sen.6enám se plní přání, Vznášejí se a žijí v jakési pohádkové fantazii . Ale po čase si i ten ráj omrzí a oni své púvodní přání navyšují a cití se být opět nespokojené.A taky se jim nelíbí , že za vše se platí. je to velmi humorně pojaté pojednání o touhách žen,i o světě žen a je to ve formě ironické nadsázky, Bláznivé fantazie a horůrkova:) Čili i pro muže stravitelnější. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (38)

  • Původní román Johna Updika "Čarodějky z Eastwicku" z roku 1984 pokračuje ve "Vdovách z Eastwicku" z roku 2008. (NinadeL)
  • Podľa Georga Millera sa producent Jon Peters len tak odrazu rozhodol, že chce, aby sa vo filme objavili mimozemšťania, aj keď to v rámci príbehu nedávalo zmysel. Miller si myslí, že Petersa ovplyvnil kasový úspech filmu Votrelec 2 (1986). Dokonca sa jedného dňa objavil na natáčaní s kaskadérom oblečeným ako mimozemšťan a povedal Millerovi, aby ho dal do akejkoľvek scény. Miller a Jack Nicholson potom opustili scénu, až kým si Peters svoj nápad nerozmyslel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama