Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Borealis sleduje nezaměstnaného gamblera Jonaha, který vezme svou odcizenou, věčně zhulenou dospívající dceru Auroru na nebezpečný výlet z manitobského Winnipegu do Churchillu, aby jí ukázal nádhernou polární záři dřív, než zhoršující se oční vada připraví dívku úplně o zrak. S prchlivým bookmakerem v patách jsou Jonah a Aurora nakonec nuceni vyříkat si věci mezi sebou, navíc musejí čelit svým tragickým minulostem i individuálním neřestem, a to zcela neočekávanými a často i komickými způsoby. (Cinemax)

(více)

Recenze (4)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Klasická koncepce problematického vztahu mezi rodičem a dítětem, která nijak nevyčnívá od ostatních podobně laděných filmů. Má poměrně sympatické představitele, ale nezvládá udržet pozornost diváka ani tu hodinu a půl. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak při písemce z dějepisu. Hodně ušmudlaná trojka. Vlastně ani nevím za co. Snad za hlavního hereckého hrdinu, který mi byl po čertech sympatický, jinak jen (pod)průměrný příběh s hodně zoufalým koncem. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Žádná velká filmová bomba se nekonala, přesto je to středně koukatelný film o tom, jak taťka nezvládnul úplně nejlépe výchovu i když to byl srdcař, ale gamblerství dal asi přednost a dcerka ho pak (ne)adekvátně sekýrovala. Já bych jí občas jednu šoupla, ale to už je o něčem jiném. Není žádný div, že se chovala, tak jak jsem viděla, ale s tím obrovským traumatem se jí snad ani nedivím, že tu malou sebedůvěru maskovala, jak se dalo. Jako komedie to na mě nedýchlo ani omylem, spíš naopak jako smutná realita dnešní doby. ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát som viac súcitil s pätnásťročnou sfajčenou pizdou ako s jej podareným oteckom. Záver až tak nevadí, pretože je od začiatku jasné, že k tomu smeruje, oveľa dôležitejšie je, čo sa stane cestou k nemu. A to je rozpačité -- skrúcalo mi prsty na nohách do námorníckych uzlov pri viditeľných a mimoriadne chabých, rozpačitých a zimomravých pokusoch byť vtipným, predovšetkým zo strany ľichvára (ako inak žida, všakže). Lepšie tri hviezdy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama