Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,3/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 57%, Audience Score - 53% | FDb.cz - 68,9% | Naprosto příjemná rodinná pohodička a zároveň typicky hollywoodská love story, jehož hlavní eso je samozřejmě sympaťák Mel. Především díky němu jsme si tento zajímavý snímek velmi užili! P.S. Jsme alergičtí na české dabingy, kdy malé desetileté děti dabuje zmutovaný teenager (tentokrát to odnesla postava malého Elijaha) ! 75% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtisová je vynikající herečka (viz 'Záměna' nebo 'Ryba jménem Wanda'), ale ona ani Mel Gibson tady nemají o čem zajímavém hrát. Chcete-li vidět dobrý film o nesmrtelnosti, podívejte se na 'Smrt jí sluší'. Chcete-li romantickou komedii s Melem Gibsonem, doporučuji 'Po čem ženy touží'. Bažíte-li po hibernaci, vyberte si mezi 'Hibernatem' a 'Spáčem'. Ale tenhle film je ztráta času. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzeráš ako tapeta.“ Hororový kráľ Steve Miner (WARLOCK, producent prvého PIATKU TRINÁSTEHO a režisér druhého a tretieho, horor DOM atď) a hororová kráľovná Jamie Lee Curtisová (HALLOWEEN 1 - 2, MODRÁ OCEĽ, HMLA) sa stretli v spoločnom filme. A prekvapivo sa nejedná o horor (tým bolo až ich druhé stretnutie, fantastický HALLOWEEN: H20 z roku 1998), ale o romantickú komédiu s melodramatickou sci-fi zápletkou. Síce má logické dierky až piepasti (prečo hrdina namiesto seba nezmrazil svoju lásku?), ale limonádový výplach je nakrútený tak pekne a herci sú takí fajn (šarmantný švihák Mel Gibson, zlatý Elijah Wood), že priemerný scenár neprekáža. P.S. Počas nakrúcania skoro ráno Gibson, povestný kanadskými žartíkmi, zaklopal na Curtisovej dvere v halloweenskej maske a s nožom v ruke. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie se sci-fi zápletkou, která si na nic víc nehraje. Velmi se povedlo obsazení, Gibson, Lee Curtis i Wood se do filmu hodily a herecké výkony byly adekvátní nenáročné komedii. Příběh je spíše naivní a "sci-fi" zápletka je využitá jen lehce. Ideální kousek, když si potřebujete odpočinout po nějakém hlubokomyslném díle. Dlouho ve vás nezůstane, ale dokáže příjemně naladit, tři hvězdy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zkušební pilot letectva Daniel (Mel Gibson) prožívá skvělý život. Má práci která ho baví, dobré přátele i krásnou přítelkyni. Právě když ji chce požádat o ruku, je sražena autem a je v komáto. Daniel toto velice špatně nese, a nabidne se jako dobrovolník ve výzkumu se zmražováním lidí. Bohužel se stane nehoda, a Daniel je probuzen až v po 50 letech dvěma malými chlapci (mladý Elijah Wood).. Dokáže najít svoji minulost? ... Příjemný romantický filmeček, kterému vévodí svým výkonem (ale hlavně ke konci i makeupem) Mel Gibson, zajímavý je zde i desetiletý Elijah Wood a Jamie Lee Curtis jako jeho matka. Nemůžete být zklamání... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si jako vyznání lásky zazpívá Elijah Wood píseň „You are my sunshine“, kterou společně napsali Jimmie Davis a Charles Mitchell, a kterou později nazpíval také Johnny Cash. (Trajektt)
  • Ve scéně, kdy se Claire (Jamie Lee Curtis) chystá jít na večeři se svým přítelem, řekne že má obrovský hlad. Přitom před pár minutami večeřela společně s Danielem (Mel Gibson) a se svým synem Natem (Elijah Wood). (PlayEasy)

Reklama

Reklama