Navždy mladý

Navždy mladý

Dobrodružný / Romantický / Sci-Fi / Komedie

USA, 1992, 102 min

Steve Miner

Možná trochu nasládlé, ale přesto velmi, velmi příjemné a pohodové. Mel Gibson tentokrát sice nemusel svůj herecký rozsah ukázat naplno, ale určitě předvádí hodnotný výkon. Za povšimnutí stojí malý Elijah Wood, známý jako hobit Frodo z Pána prstenů. Konec je půvabně dojímavý a snímek asi potěší hlavně romanticky založené duše, než sci-fi maniaky.(6.8.2002)

Gibsona mam dost rad, ale tento film me hodne zklamal - proste mi tu neco chybi.(23.5.2002)

Snaha o melancholií a romantiku v trochu zvláštním příběhu, který neviniká v žádné části.(13.5.2005)

• Pohrobek

Opravdu silně přehnaná romantická pitomost, které naštěstí odpustíme její sentimentalitu a vypočítavost pro naprostou plytkost a předvídatelnost scénáře. Na filmu je zajímavé pouze to, že tu je k vidění poslední "normální" role Elijaha Wooda.(20.3.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $55,956,187Tržby Celosvetovo $127,956,187/85%/(30.6.2005)

rozpočet : ? tržby celosvetovo : $127,956,187(6.12.2006)

• Oskar

Jamie Lee Curtisová je vynikající herečka (viz 'Záměna' nebo 'Ryba jménem Wanda'), ale ona ani Mel Gibson tady nemají o čem zajímavém hrát. Chcete-li vidět dobrý film o nesmrtelnosti, podívejte se na 'Smrt jí sluší'. Chcete-li romantickou komedii s Melem Gibsonem, doporučuji 'Po čem ženy touží'. Bažíte-li po hibernaci, vyberte si mezi 'Hibernatem' a 'Spáčem'. Ale tenhle film je ztráta času.(20.2.2003)

„Vyzeráš ako tapeta.“ Hororový kráľ Steve Miner (WARLOCK, producent prvého PIATKU TRINÁSTEHO a režisér druhého a tretieho, horor DOM atď) a hororová kráľovná Jamie Lee Curtisová (HALLOWEEN 1 - 2, MODRÁ OCEĽ, HMLA) sa stretli v spoločnom filme. A prekvapivo sa nejedná o horor (tým bolo až ich druhé stretnutie, fantastický HALLOWEEN: H20 z roku 1998), ale o romantickú komédiu s melodramatickou sci-fi zápletkou. Síce má logické dierky až piepasti (prečo hrdina namiesto seba nezmrazil svoju lásku?), ale limonádový výplach je nakrútený tak pekne a herci sú takí fajn (šarmantný švihák Mel Gibson, zlatý Elijah Wood), že priemerný scenár neprekáža. P.S. Počas nakrúcania skoro ráno Gibson, povestný kanadskými žartíkmi, zaklopal na Curtisovej dvere v halloweenskej maske a s nožom v ruke.(23.10.2004)

Příjemný filmeček se zajímavou myšlenkou a slušnými herci, ale scénář je přeci jen trochu slabší.(10.8.2002)

Jako romantický film to nebylo špatné, ale kdyby šla právě ona romantika do pozadí a scénárista využil všechny možnosti, které mu sci-fi zápletka skýtala a samozřejmě režisér by to všechno dokázal udržet pohromadě, měli bychom tu dost možná kvalitní sci-fi, která by zaujala jistě více než romantická poloha filmu, jehož děj do druhého dne stejně zapomenete.(26.3.2005)

Velmi žánrově nesourodé, přesto však plné zajímavých myšlenek, kterým ovšem chybí větší prostor. Romantickou zápletku bych úplně vyhodil, je zbytečná a film hodně zdržuje, myslím tu mezi Jammie Lee Curtis a doktůrkem. Nejlepší scéna je teorie a praxe létání ke konci filmu, která mě dostala svou jednoduchostí oproti podobně zaměřené vizuálně vymazlené scénce na začátku Pearl Harboru, a samotné splnění snu. A herecky překvapil Elijah Wood a jeho kukuč, kdo by to byl řekl, že tenhle chlapec se jednou stane slavným Frodo Pytlíkem. [TOP 19/9 53%](25.3.2007)

Súhlasím z názorom užívateľa Visáč, pekne a presne vystihol pointu a dojem film. Neviem čo iné by som dodal, akurát že práve pri tomto filme, by som privítal trocha viac romantickej atmosféry.(13.4.2011)

Ani neviem, preco ma tento film tak moc bavil, videl som ho velakrat a stale ma bavil a bavi nadalej. Je tu krasna hudba Jerryho Goldsmitha, sci-fi tema o zmrazovani cloveka, ktory sa necha zmrazit v roku 1939 a prebudi sa v roku 1992, ktoreho si zahral skvely Mel Gibson, hladanie stratenej lasky, skvela Jamie Lee Curtis, detsky Elijah Wood o ktorom som vtedy netusil, ze ho o 9 rokov neskor uvidim ako Froda a prekvapil ma aj producent a reziser J.J. Abrams, ze sa na tomto filme tiez podielal na spolupraci, v roku 1992 som ho samozrejme nepoznal. Jednoducho emocie, romantika a humor tu funguju, ale k plnemu hodnoteniu by to muselo mat este lepsi scenar. _________ Mel Gibson - (Kapitán Daniel McCormick) +++ Jamie Lee Curtis - (Claire Cooper) +++ Elijah Wood - (Nat Cooper) +++ Isabel Glasser - (Helen) +++ George Wendt - (Harry Finley) +++ Joe Morton - (Cameron) +++ Nicolas Surovy - (John) +++ Produkcia: J.J. Abrams, Mel Gibson +++(27.12.2011)

Americká klasická romanca limonádovitého typu, kde nakoniec všetko dopadne tak, ako dopadnúť má. Ak chcete potešiť manželku, tak si ten film s ňou pozrite ....(16.6.2003)

HUDBA: Jerry Goldsmith(11.1.2008)

Moc pěkná kombinace romantiky a lehce naivního sci-fi. Mel Gibson je tradičně skvělý a malý Elijah Wood legrační. Navíc je to jeden z nejoblíbenějších filmů mojí mamči a to taky člověka ovlivní. 75%(18.12.2005)

Přeslazená a přeromantizovaná podívaná s Melem Gibsonem a Jamie Lee Curtis v hlavních rolích. Neříkám, že když jsem to viděl poprvé, tak že jsem nebyl příběhem dojatý. Byl. Ale napodruhé už to nepůsobí tolik. A napotřetí už to vidět nehodlám. V dětské roli Elijah Wood, známý jako Frodo z trilogie Pán prstenů.(12.12.2009)

• Sarkastic

Originální myšlenka? Dobré herecké obsazení? Dojemný příběh? Na mě to působí moc přeslazeně (ale uznávám, že jsou mnohem horší romantické filmy). Z hereckých výkonů mě žádný nezaujal-nemám nic proti Gibsonovi, je to kvalitní herec, ale tady nedostl pod "ruce" pořádnou látku; stejně tak v případě Wooda, kterého jsem již viděl v dětské roli ve snímku Good Son, kde měl příležitost ukázat své herecké schopnosti podstatně víc. Původně jsem chtěl hodnotit průmerem, ale ta závěrečná uhozená scéna mě opravdu naštvala a docela mi zkazila dojem z filmu (njn, typicky americký). 2*, doporučuji jen těm, kteří buď hltají romantické filmy, anebo se jim líbí Mel.(27.4.2008)

"Frodova" díra mezi zubama a sedmdesáti-letý M. Gibson. Slušná to podívaná:-) Uvítal bych ovšem nápaditější story, z roztátého Daniela se dalo vytřískat víc:-) Co se romantické části týká, tak ta splnila svůj účel. A asi 3x jsem se zasmál. Bohužel ve svém žánru je to průměr, srdceryvných záležitostí jsou hromady a mnoho z nich je lepších...ale taky horších:-) 60%(8.11.2008)

Pekná romantika, len je to dosť jednoduché...(10.11.2005)

<< předchozí 1 2 3 4 5