Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážný zkušební pilot Daniel McCormick sice miluje půvabnou Helen, ale nemá odvahu požádat ji o ruku. Když je po jednom z jeho nepovedených pokusů dívka sražena náklaďákem a půl roku se neprobírá z kómatu, obrátí se zoufalý Daniel na přítele, vědce Harryho Finlaye, pracujícího na tajném vládním experimentu s hibernací. Požádá ho, aby ho na rok zmrazil, protože se nemůže dívat, jak jeho milovaná pomalu umírá. Když uléhá do hibernátoru, píše rok 1939. Místo jednoho roku však stráví mimo tento svět více než padesát let a probudí se jen náhodou v roce 1992, když chlapci Nat a Felix, hrající si v polozapomenutém vojenském skladu, nevědomky otevřou mrazicí box, čímž zahájí proces probouzení. Zmatený Daniel brzy pochopí, že prospal půl století. Svět se změnil, Harry zmizel a jeho historce nikdo nevěří. Vyhledá proto Nata, který ho v knihovně seznámí se vším, co zameškal, a seznámí se také s jeho matkou, zdravotní sestrou Claire. Zachrání ji před útokem bývalého milence a přijme její nabídku, aby zatím bydlel u ní. Pokračuje v pátrání a najde Harryho dceru, která mu řekne, že otec už nežije, a předá mu jeho deníky. Z nich se Daniel dozví, že Helen dodnes žije, ale také že vedlejším účinkem hibernace je rychlé stárnutí, kterým tělo dohání ztracené roky. První účinky už se na Danielovi začínají projevovat. Zatímco armáda zjistí, co se stalo, a začne po muži z minulosti pátrat, Daniel se rozhodne najít svou Helen. (TV Nova)

(více)

Recenze (159)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Možná trochu nasládlé, ale přesto velmi, velmi příjemné a pohodové. Mel Gibson tentokrát sice nemusel svůj herecký rozsah ukázat naplno, ale určitě předvádí hodnotný výkon. Za povšimnutí stojí malý Elijah Wood, známý jako hobit Frodo z Pána prstenů. Konec je půvabně dojímavý a snímek asi potěší hlavně romanticky založené duše, než sci-fi maniaky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dal jsem téhle romantice čtyři hvězdy. Hlavně teda proto, že Mela Gibsona ve filmu, co jsem s ním ještě neviděl, vidím po hodně dlouhé době. Vlastně je to i z toho důvodu, že mám Mela rád a tady ta jeho postava byla moc fajn. Bylo to dostatečně nadpřirozené, aby to mohlo někdy v budoucnu být třeba i reálné. No a celé se to odehrávalo v moc pozitivní atmosféře, kterou jsem den před státnicemi maximálně potřeboval. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Opravdu silně přehnaná romantická pitomost, které naštěstí odpustíme její sentimentalitu a vypočítavost pro naprostou plytkost a předvídatelnost scénáře. Na filmu je zajímavé pouze to, že tu je k vidění poslední "normální" role Elijaha Wooda. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Súhlasím z názorom užívateľa Visáč, pekne a presne vystihol pointu a dojem film. Neviem čo iné by som dodal, akurát že práve pri tomto filme, by som privítal trocha viac romantickej atmosféry. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzeráš ako tapeta.“ Hororový kráľ Steve Miner (WARLOCK, producent prvého PIATKU TRINÁSTEHO a režisér druhého a tretieho, horor DOM atď) a hororová kráľovná Jamie Lee Curtisová (HALLOWEEN 1 - 2, MODRÁ OCEĽ, HMLA) sa stretli v spoločnom filme. A prekvapivo sa nejedná o horor (tým bolo až ich druhé stretnutie, fantastický HALLOWEEN: H20 z roku 1998), ale o romantickú komédiu s melodramatickou sci-fi zápletkou. Síce má logické dierky až piepasti (prečo hrdina namiesto seba nezmrazil svoju lásku?), ale limonádový výplach je nakrútený tak pekne a herci sú takí fajn (šarmantný švihák Mel Gibson, zlatý Elijah Wood), že priemerný scenár neprekáža. P.S. Počas nakrúcania skoro ráno Gibson, povestný kanadskými žartíkmi, zaklopal na Curtisovej dvere v halloweenskej maske a s nožom v ruke. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtisová je vynikající herečka (viz 'Záměna' nebo 'Ryba jménem Wanda'), ale ona ani Mel Gibson tady nemají o čem zajímavém hrát. Chcete-li vidět dobrý film o nesmrtelnosti, podívejte se na 'Smrt jí sluší'. Chcete-li romantickou komedii s Melem Gibsonem, doporučuji 'Po čem ženy touží'. Bažíte-li po hibernaci, vyberte si mezi 'Hibernatem' a 'Spáčem'. Ale tenhle film je ztráta času. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček se zajímavou myšlenkou a slušnými herci, ale scénář je přeci jen trochu slabší. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Romantický film s opravdu dlouhým odloučením. Je docela originální, což je snaha, která se prostě musí ocenit.. Nicméně je tu VELMI mnoho klišé a happy-end ve stylu Rosamuldy Pilcher. Zkrátka romantický film, který se snažil, ale mohl se snažit víc. Mel to ale docela zachránil. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velmi žánrově nesourodé, přesto však plné zajímavých myšlenek, kterým ovšem chybí větší prostor. Romantickou zápletku bych úplně vyhodil, je zbytečná a film hodně zdržuje, myslím tu mezi Jammie Lee Curtis a doktůrkem. Nejlepší scéna je teorie a praxe létání ke konci filmu, která mě dostala svou jednoduchostí oproti podobně zaměřené vizuálně vymazlené scénce na začátku Pearl Harboru, a samotné splnění snu. A herecky překvapil Elijah Wood a jeho kukuč, kdo by to byl řekl, že tenhle chlapec se jednou stane slavným Frodo Pytlíkem. [TOP 19/9 53%] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Originální myšlenka? Dobré herecké obsazení? Dojemný příběh? Na mě to působí moc přeslazeně (ale uznávám, že jsou mnohem horší romantické filmy). Z hereckých výkonů mě žádný nezaujal-nemám nic proti Gibsonovi, je to kvalitní herec, ale tady nedostl pod "ruce" pořádnou látku; stejně tak v případě Wooda, kterého jsem již viděl v dětské roli ve snímku Good Son, kde měl příležitost ukázat své herecké schopnosti podstatně víc. Původně jsem chtěl hodnotit průmerem, ale ta závěrečná uhozená scéna mě opravdu naštvala a docela mi zkazila dojem z filmu (njn, typicky americký). 2*, doporučuji jen těm, kteří buď hltají romantické filmy, anebo se jim líbí Mel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Uvidíme se později…“ Dezorientovaný „cizinec“, dítě z neúplné rodiny, se kterým se spřátelí, záhadná nemoc, útěk před pronásledovateli a šťastné shledání - už jen scházelo, aby defrostovaný E.T. Gibson proletěl s B-25 Mitchell před siluetou Měsíce.. Ta podobnost tam je, stačí se podívat na jméno autora scénáře, akorát, že Miner není Spielberg... Jako prostředek k tomu, aby si tatínek pospal a maminka poplakala, však naprosto dokonalé. Zadržujíc u konce hrachy jsem usilovně přemýšlel, jestli je slovo „doják“ odvozeno od přídavného jména „dojemný“, či od slovesa „dojit“, protože stačilo málo a ti poletující rackové a maják na pozadí se změnili na zkušené zaměstnankyně romantického kravína a mé slzné kanálky na výkonné dojnice. Jinak maskéři se asi s odstupem času diví, že udělali 85-letého Mela zachovalejšího, než jak nyní před prahem šedesátky vypadá. Holt, pleťový faktor chlastu.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jako romantický film to nebylo špatné, ale kdyby šla právě ona romantika do pozadí a scénárista využil všechny možnosti, které mu sci-fi zápletka skýtala a samozřejmě režisér by to všechno dokázal udržet pohromadě, měli bychom tu dost možná kvalitní sci-fi, která by zaujala jistě více než romantická poloha filmu, jehož děj do druhého dne stejně zapomenete. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná kombinace romantiky a lehce naivního sci-fi. Mel Gibson je tradičně skvělý a malý Elijah Wood legrační. Navíc je to jeden z nejoblíbenějších filmů mojí mamči a to taky člověka ovlivní. 75% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, preco ma tento film tak moc bavil, videl som ho velakrat a stale ma bavil a bavi nadalej. Je tu krasna hudba Jerryho Goldsmitha, sci-fi tema o zmrazovani cloveka, ktory sa necha zmrazit v roku 1939 a prebudi sa v roku 1992, ktoreho si zahral skvely Mel Gibson, hladanie stratenej lasky, skvela Jamie Lee Curtis, detsky Elijah Wood o ktorom som vtedy netusil, ze ho o 9 rokov neskor uvidim ako Froda a prekvapil ma aj producent a reziser J.J. Abrams, ze sa na tomto filme tiez podielal na spolupraci, v roku 1992 som ho samozrejme nepoznal. Jednoducho emocie, romantika a humor tu funguju, ale k plnemu hodnoteniu by to muselo mat este lepsi scenar. _________ Mel Gibson - (Kapitán Daniel McCormick) +++ Jamie Lee Curtis - (Claire Cooper) +++ Elijah Wood - (Nat Cooper) +++ Isabel Glasser - (Helen) +++ George Wendt - (Harry Finley) +++ Joe Morton - (Cameron) +++ Nicolas Surovy - (John) +++ Produkcia: J.J. Abrams, Mel Gibson +++ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Americká klasická romanca limonádovitého typu, kde nakoniec všetko dopadne tak, ako dopadnúť má. Ak chcete potešiť manželku, tak si ten film s ňou pozrite .... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film som videl dávno, ešte v dobách VHS a dosť mi toho vypadlo z hlavy, tak som si povedal, že si dám reprízu. Film má tri hlavné tromfy- M. Gibsona, lákavý príbeh a hudbu J. Goldsmitha. Príbeh je vždy základ, a to je aj dôvod, prečo film dostáva priemerné hodnotenie, jednoducho nebol naplno využitý. Potenciál však bol. Príbeh lásky ok, ale niečo tomu chýba. Úvod dobrý, prostredná časť nedostatočne využitá, dal by som trochu viac priestoru rozdielom medzi jeho dobou a "súčastnosťou" v ktorej sa ocitol a najhoršie z toho vyšiel dosť presladený záver. Na pozretie fajn. 60%. ()

Reklama

Reklama