Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Podle mě je to v systému. Spojuje pomýlené jedince se zoufalci." Miluju filmový podvodníky, když stylově okrádají naivní kořist. A nesnáším skutečný podvodníky, když dělají totéž. To je paradox. Jelikož jsem těch filmovejch potkal docela dost, tak si troufnu prohlásit, že Roy se svými aliasy sice byl celkem fajn, ale jeho podrazy se pohybovaly na hraně průměru. A taky tomu úplně neprospělo to, že jsem poměrně rychle pojal podezření, že role kočky a myši není zcela pevně stanovena. Nicméně to celkem odsejpalo, takže jsem neměl čas seznámit se s nudou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sólo má ústřední hvězdný pár. Postupně vidíme odkrývání jejich charakterů. Ostatní herci mají jen štěky. Přesto je to spíše televizní podívaná než film pro velké plátno. Také dochází k střídání žánrů od romantické komedie k hořké krimikomedie po moralistické melodrama. Protože filmařsky nevýbojná podívaná by se v okamžiku scenáristické zrady zhroutila jako domeček z karet, kdyby neměla tak poctivé základy v obou hlavních aktérech. Osmdesátiletý McKellen, dobromyslný čaroděj Gandalf z Pána prstenů, si navzdory stále narůstajícím temným podezřením uchovává kouzlo nezlomného rošťáka, které mu získává sympatie. A Mirrenová, o šest let mladší nositelka Oscara za titulní úlohu v Královně, trvale vyzařuje zdrženlivou důstojnost anglické vdovy, kterou občas rozčísne suše jedovatou poznámkou. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si cca v polovině filmu, že vím, jak to dopadne - a ono ne :D Konec byl pro mě totálně nečekaný :) A tedy dost silný...Mirren a McKellen za mě skvělá dvojice, kterou hezky "rozděloval" a doplňoval Russell Tovey :) Mě se moc líbí plakát k filmu...To mě na tom mimo Mirren zaujalo a ten "slizák", kterého si McKellen střihl mi k němu nějak sedí... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi zejména první polovina, kdy ještě nebylo jasné, jak to všechno dopadne, protože tento film je sice celkově poměrně kvalitní - ale největší devízou je nepředvídatelnost děje... Ian McKellen skvělý, přesně jak je hodno představitele Gandalfa. Helen Mirren snad ještě lepší (což mě trošku překvapilo, protože ji znám zejména z menších rolí), trochu tam vadil ten její všeználek vnuk, ale stejně se to pak ještě víc zamotalo, takže jediné co můžu vytknout je trošku roztažený a okecaný konec (a přiznám se, že jsem to docela čekal, jakkoli se tvůrci snaží mlžit až do morku kostí - ale důvod je pochopitelně neodhadnutelný). Celkově spokojenost, ale možná by nebyl naškodu vyšší rozpočet aby se ten film dal opravdu užít, takhle to byla hezká kriminální detektivka...viděno v kině...80% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dokonalá lež, které se nepodařilo dostatečně nalhat a prodat divákovi svůj příběh. Od začátku jsem s tím měl problém, ač jsou oba herci zkušení a herecky zdatní, nevěřil jsem jim ten "vztah". Podle mě to mezi nima nefungovalo a chvílema (hlavně v první půli) bylo skoro až legrační pozorovat, jak se dva lidi v pokročilým věku snaží mezi sebou jiskřit. Neustále tušíte, že bude někde problém, kterej se dřív nebo později musí vyřešit, no pravdou je, že takový vyústění jsem opravdu nečekal. Bohužel wow efekt se nedostavil a třešničkou na dortu byla genderová korektnost - vnuk se svým černým partnerem v růžovým tričku. Naprosto zbytečná záležitost, která ale dneska prostě musí být, aby si náhodou někdo nestěžoval. Škoda, rozhodně jsem čekal víc. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 23. dubna 2018 v Londýně, probíhalo také v Surrey a v Berlíně. (bianci)
  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)

Reklama

Reklama