Reklama

Reklama

Kódai-ke no hitobito

  • Japonsko 高台家の人々 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hirano Kie je obyčejná sekretářka, která se ráda a často zasní. Ve stejné společnosti pracuje i Kódai Micumasa, ale ten je na rozdíl od ní elitním zaměstnancem. Je nejstarším synem v rodině a má také nadpřirozenou schopnost – umí číst myšlenky. Tuto schopnost zdědil po britské babičce, stejně tak i jeho sourozenci. Micumasu přitáhne Kiino vřelé srdce a věčně hlava v oblacích, a tak spolu začnou randit, ale pak jednoho dne zavolá Micumasova matka... (Zíza)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (5)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Typicky japonsky hravá romantika zaujme už premisou o rodinke ktorej členovia vedia čítať myšlienky druhých. A aby to nestačilo, tak hlavná hrdinka, ktorá si s jedným z tej rodinky začne, je nielen plachá a málovravná, ale hlavne ma bujnú fantáziu a neustále sa zasníva a predstavuje si rôzne bláznivé veci. Námet je rozhodne zaujímavý a film ani na chvíľu nenudí. Sadli mi aj postavy a bol som zvedavý ako sa vyústia príbehy všetkých členov rodinky. Ale niečo tomu predsalen chýbalo. Ani raz ma to nedojalo a romantické línie ma proste naplno nedostali. Namiesto toho, aby som všetkým párom zo všetkých síl držal palce, aby im to dobre dopadlo, ma poháňala len zvedavosť a príliš ma netrápilo jak sa ich vzťahy vyvinú. Nakoniec ma mrzí, že sme sa poriadne nedozvedeli jak 2 z troch párov pokračovali ďalej. Rozhodne je to ale dostatočne pútavý a originálny romantický film. Škoda len, že tá romantika je tu taká mdlá. 7/10. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Japonská Rosamunde Pilcher, ale o dva tři stupně lepší. Netypická komedie o japonské rodině, včetně tradičního pohledu na ni, ale točena jakoby západním objektivem. Tak trochu Amélie z Tokia, protože ty fantazijní prvky prostě vzdávají této francouzské klasice hold. Nádherný romanticko fantazijní příběh, prostě pohádka. A jedna scéna, u které jsem řval smíchy (Happy Birthday :D :D :D). Pečlivý casting (nedejbože aby tam byla větší kráska než je Haruka) a hezký exteriéry. Doporučuji i pro "nejaponské" diváky, ale buď romantik tělem i duší. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, kde všichni z rodiny Kódaiů byli roztomilí a člověk by je bez rozdílu rád pomazlil. Ajase Haruka zahrála klasiku, prostě tu svou naivní tuctovou trumberínu. Celé se to valilo příjemným tempem, jen ten konec nedokázal pořádně zabubnovat a končilo to velmi naivně. Ale na druhou stranu to bylo pěkná pohádka. Slabší 4*. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože vidím nedostatky, líbilo se mi. Haruka Ayase, když si ji člověk dávkuje s patřičnými odstupy, je fajn. Líbila se mi myšlenka, kdy se muž, který umí číst myšlenky, zamiluje do ženy s bujnou (a zábavnou) fantazií - rozumím mu :). Líbili se mi i jeho sourozenci, kteří také uměli číst myšlenky, pouze lituji, že jsme z jejich vztahů neviděli víc. Má to i sympatické poselství. Pokud mi něco nesedlo, tak chemie hlavní dvojice - prostě jsem ji necítil. Rozumím, že hlavní hrdina měl být chladný, ale nějak ... ne, že bych jim to nevěřil, jen tam mohlo být emocí víc (alespoň tak, jako v krátce ukázané romanci prarodičů hlavního hrdiny). Bez toho příběh dostaly nad průměr hlavně fantazie hlavní hrdinky :). ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak jo, podtrženo a sečteno dám čtyři, i když slabší a to hlavně za fantazii Hirano, při které jsem se fakt řehtala. Nedivím se Micumasovi, že mu přišla roztomilá a zřejmě víc než to. Bylo to milé, žádné potoky slz se nekonaly a člověk se opravdu pobavil. Dokonce i vhled do soukromí života ostatních sourozenců z rodiny Kodai byl příjemným zpestřením. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama