Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (755)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Scénář a chování postav bylo zmatený jako chameleon mezi lentilkama. Na akci bylo vidět, že za každou cenu chce být cool. Někdy byla, ale někdy to už i na Marvela bylo přepálený. David Harbour je jasnej masér číslo jedna u tohoto filmu, od pákování v base ("Over The Top Sly" by se totálně nečapal ) mě bavil, bavil a zase jenom bavil. Nemůžu říct, že by to byl srágonec. Tvůrci moc dobře vědí na koho cíli a podle toho hrajou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $183,651,655 ║ Tržby Celosvetovo $379,751,655▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,836,060║ Tržby za predaj DVD v USA $8,329,025║ Marvel akosi dožíva, bez lepšej iskri tvorí skôr polotovary, než plnohodnotné blockbustre, je to bez lepšieho nádychu. O nejakej nápaditosti škoda hovoriť,  je to strašne okukané, schématické. Nezachráni to ani Scarlett Johansson, ktorú tu zatieni jej priami náprotivok jej milovaná sestrička  Florence Pugh, tá si to viac kradne pre seba. Prvá polovica filmu sa ešte ako tak držala v dosť vážnych skoro až dravých špionážnych kontúrach, samozrejme že prišlo na dosť banálne scény, či zbytočné až samoúčelné sesterské kopance. V tej druhej polovici to bolo až prílišná rutina, proste nehorázne okukané scény akoby sme už pozerali taký klon Captain America Winter Soldier. Bez lepšieho nápadu to neustále dávalo už beztak postavený príbeh na vode, čoraz viac dole až z toho vznikla asi najzbytočnejšia Marvelovka. Príde mi to že Marvel svoj vrchol už dávno zažil na niečo lepšie už môžeme asi len ťažko čakať. /videl v kine: 55%/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že som sklamaný. Scarlettku mám rád, no nechápem, prečo až teraz jej dali sólovku, ktorá je vlastne úplne zbytočná. Páčilo sa mi ako to zapadlo Captain America: Civil War, taktiež drobné eastereggy, či cameo rolička generála Rossa potešila. Akčná stránka je tiež fajn, síce neposadí na zadok, ako pri Winter Soldier, ale dobre sa to pozerá a pekne to plynie. Predovšetkým úvod dokáže zaujať, úvodne titulky tiež majú šmrnc a prvá polhodinka, sa nesie v podobnom duchu ako dvojka kapitána. Potom prichádza na rad, štandard Marvelu. Akcia kombinovaná s humorom, ktorá zabíja väčšiu lepších scén. Dokonca aj pri "kastrácii" sa vtipkuje a pritom to mohla byt dosť hustá scéna, s ktorej mohol behať mráz po chrbte. Príbeh ma taktiež nestrhol. Čo sa týka postav, tak rodina Black Widow mi tu moc nesedela, ale oukej, skôr mi vadili postavy, ktoré mi neprirástli k srdcu. Každý z nich tu dostane priestor vyniknúť, ale nie je to také úderné ako by mohlo byť. Rachel Weisz a jej prasata na diaľkové mi tu prišli divné, David Harboru ako Captain Russia ešte viac. Florence Pugh mi nevadila, ale ani neočarila. Ray Winston je dobrý herec, Taskmaster zaujímaví záporák, ale záporaci od Marvelu malo kedy vyniknú. Tu bohužiaľ znova nevynikli. Nikto mi tu síce vyložene neprekážal, ale okrem Black Widow ma nikto moc nezaujal. Na nejaké camea Avengerov môžeme zabudnúť, keďže sedia všetci v base.  K plusom by som určite zaradil vizuálnu stránku, kostýmy, výpravu, akciu, či hudba, ktorá v akčných scénach perfektne graduje. Taktiež záverečná scéna je fajn, ktorá pekne odkazuje na nasledujúci film. Mohlo to byt niečo ako Winter Soldier, ale atmosférou sa to držalo v serióznych vodách iba na začiatku, zvyšok filmu zabili prehlaškované postavy. Aby bolo jasné, nevravím, že sa vtipy nepodarili (David Harbour určite rozosmeje), len je to miestami prehnané a preto dostávame v druhej polke úplne iný film ako na začiatku. Marvelu už dochádza pára, aj dobré postavy a príbehy a toto je ďalší film, ktorý to dokazuje. P.S.: po-titulková scéna samozrejme nechýba, ale nie som si istý, či poteší tak, ako dokázali potešiť voľakedy. 65% -3* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Film, co nejen, že měl přijít do kin před rokem, kdy byl hotový, ale hlavně by dávalo mnohem větší smysl, kdyby na něj došlo před těmi pěti lety. Ale zkrátka pro to nebyl prostor, Marvel si točil ty dva, max 3 filmy ročně a kvantitativně se rozjíždí až ve čtvrté fázi se seriály. Film samotný je úplně klasická marvelovka s novými postavami, o kterých samozřejmě celé roky nebylo slyšet a narychlo se muselo vymýšlet, jak je napojit na MCU, ačkoliv tedy úvod docela zvedá naděje, že tentokrát se dočkáme něčeho, co není jen pásová výroba, ale něco umělečtějšího. Po parádním intru se však vracíme do starých kolejí a dostáváme onu pásovou výrobu. Je to však produkce takových rozměrů a přiměřených kvalit, za které by třeba u Warnerů líbali ruce. Jen to zkrátka není nic navíc. Což už prostě ani nemůže, jelikož je známým faktem, že u Marvelu jsou režiséři spíše najmutými nádeníky bez silné tvůrčí vize, která by příliš dřela (zdravím Edgara Wrighta či Scotta Derricksona) a akční scény točí jiný štáb, takže za ně Cate Shortland chválit nebudu, ač je rozhodně pochválit musím a je to asi ta nejlepší věc na filmu složeném z tisíckrát ojetých motivů ztráty a získání nazpět (skoro)rodiny a svrhnutí jednoho hrozně zlého pána, jež vede jistou zlou organizaci. Rok nebylo pořádně na co chodit, dva roky tu nebyla marvelovka, takže pokud už člověk nerezignoval na časovou kontinuitu a disneyovské hračkářské přehlídky jej stále neomrzely, je návštěva kina povinnost. Jsem jedním z nich. PSFlorence Pugh je nepřekvapivě výborná nástupkyně řádu Black Widow. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nadšený. Asi tak do půlky. Black Widow totiž začíná jako nečekaně temná a dospělá komiksovka a místo vtipů servíruje zlomené a váhající hrdiny a hrdinky a překvapivě drsnou akci, která nezapře, že se tvůrci inspirovali u Jasona Bourna a Mission: Impossible. Jde to i bez humoru a chvilku to vypadalo na vůbec nejdospělejší a nejvyzrálejší marvelovku, která se nebojí témat, jaká by tu člověk úplně neočekával. Jenže pak se to nějak zlomí. V polovině jakoby si tvůrci řekli, že po něčem takovém jejich publikum vlastně asi netouží a vrátili se do zajetých kolejí, kde se hraje plus mínus na jistotu. Black Widow dělá i to dobře a když si odečtu ne až tak dobré kontaktní akční scény a slabšího Taskmastera, je to přinejmenším solidně odvedená práce a neurážející marvelovský průměr. Jenže to už mi přišlo trošku málo, když se tvůrci v první části vytasili s dospělejším a přitom plně fungujícím stylem. Nechci, aby to vyznělo, že Black Widow je špatný film. Jde o dobře odvedenou komiksovou rutinu, ale s tím už se jako divák úplně spokojit nechci. Zvlášť, když mi Scarlet Johansson a její parta zvládli ukázat, že mají na víc. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Natasha (Scarlett Johansson) používá ve filmu telefon značky Nokia Lumia se systémem Windows 10, který byl aktuální v roce 2016, kdy se příběh odehrává. (TheSlezy)
  • Píseň, která hraje při úvodu filmu předtím, než se objeví název filmu, je upravená verze písně „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany. (Matej.Krajci)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Harapes)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama