Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Lima 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horůrek, kterému to sluší v regálech videopůjčoven, v kinech by byl jen za chudého příbuzného. Jede podle klišoidního mustru části monster hororů 50.let (chytrá vědkyně, extravagantní milionář, hodný fešácký policista), takže žádné žánrové překvapení se nekoná. Opravdu pamětihodné jsou jenom scény s krokodýlem (krmení krávou a grizzly jako jednohubka rulez!), potěší i pár řádně krvavých úmrtí, zbytek je dějová vata a křečovitý humor. Ale tak na jedno shlédnutí je to o.k. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $31,770,414Tržby Celosvetovo $56,870,414║ Je to len taka milá takmer bečková traškarica ale aj tak ju mam moc rád a občas sa k nej vrátim, nájdu sa tam aj pekné lakačky a naivný príbeh veru nechýba popri tom. /50%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Slušnější thriller - horor, jenž nabízí i slušnou porci zábavy - i když kdo ví, jestli tato stránka filmu byla tou chtěnou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek, který měl vzniknout o nějakých patnáct let dříve. Pak by z něj mohl být alespoň solidní videokult ve stylu Aligátora. Protože takto jde pouze o klišé naditou nudnou vycpávku určenou sotva pro nejspodnější regály videopůjčoven. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na "trocha inom" scenári (od Davida E. Kellyho, duchovného otca Ally McBealovej, ehm) vidno, že vznikol v ére "šikovných" slasherov (Vreskoty, Halloween: H20, Fakulta...). Prepracované hlášky, extravagantné postavy a nečakané, originálne scény, ktoré dlho zostanú v živej pamäti (medveď). Vďaka pochmúrnej výprave a hudbe Johna Ottmana to pripomína obľúbenú legendu o Loch Ness. Problém Jazera je v béčkarskej réžii, zaujímavom, ale nefungujúcom hereckom obsadení (Platt, Gleeson, Pullman, Fonda), viditeľne nepostačujúcom rozpočte a biednom pokuse ako o vystrašenie, tak o rozosmiatie. Kombinácia žánrov nie je práve najšťastnejšia, čo bije do očí hlavne pri porovnaní so spomínanými, bohužiaľ značne vydarenejšími slashermi. Najlepší je nakoniec asi Adam Arkin v cameu, ktorého Miner režíroval v neporovnateľne kvalitnejšom H20. Ale oproti zvyšku série je to kult. To, že hrdinom nejde o zabitie krokodíla, ale o jeho odchyt môže znieť originálne, ale v skutočnosti to scenárista podľa všetkého ukradol z austrálskeho Dark Age z roku 1987. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to klasický "monster film", kde se scénáristé přiliš nezabývali postavami ani tajemstvím okolo příšery. Ale podařilo se jim několik pasujících hlášek a vtipných momentů a taky se neumírá zrovna v mnou očekávaném pořadí a počtu. Takže za to je moje třetí hvězdička. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Od tvůrce seriálů Ally McBealová či Picket Fences Davida E. Kelleyho (scénář) se opravdu nedal očekávat tradiční "monster movie". Postavy jakoby vypadly právě z těchto seriálů. Myslím, že to mohla být ještě větší legrace, ale i tak se člověk dost zasměje. Do kina bych na to nešel, ale v telce je to pohoda. :o) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednoduchá zábava s hladným prerasteným krokodílom. Postavy sú dobre obsadené, každá má jasný a rozdielny charakter a z toho vzniká množstvo zábavných rozhovorov plných sarkastických poznámok a podpichovaní. Film si teda udržiava zábavu aj vtedy, keď na scéne nie je ozrutný šupinatý plaz. Scény s krokodílom majú svoju atmosféru a aj keď sa nejedná o nič hrôzostrašné, príjemný humor a prekvapivá brutalita niektorých scén to vynahradí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No napínavý ani hororový to teda moc neni, ale díky příjemnýmu obsazení(Fonda, Pullman, Platt) a pár pěknejm a drsnejm scénám, si to u mě stojí celkem vysoko. lepší 3* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko natočené na překrásném jezeře s obřím krokodýlem, kterého má jako domácího mazlíčka stará babi, které krokodýl sežral manžela. Skutečně jsem čekal něco lepšího. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu veliké překvapení. Už na samotném počátku nám tvůrci ukázali jakým směrem se chtějí pohybovat. Celá první pasáž tak vyznívá spíše jako detektivní thriller, kde několik bizardních figurek pátrá po příšeře, která pomalu likviduje zdejší potápěče. Zatímco extravagantní milionář je skálopevně přesvědčen, že se jedná o obyčejného krokodýla, ostatní osazenstvo očekává spíše nějaký daleko zajímavější objev, prehistorickou příšeru. Tady bych rád pochválil skvělou práci režiséra, který diváka zatáhne přímo do nitra příběhu a v malých náznacích mu pomalu objasňuje celou tu záhadu, ten si tak může představovat, že je sám přímým účastníkem děje. Když se snímek přehoupne přes polovinu je razantně změněno i jeho tempo, což rozhodně není na škodu, přestože první pasáž ještě ani nezačala nudit. Místo pomalého budování atmosféry je nám představen ještěr v plné parádě a my se pomalu dozvídáme odkud se tu vlastně vzal a z jakého důvodu přetrvává. Není třeba ani nijak více upozorňovat, že tyhle důvody jsou pořádně praštěné, vzhledem k celkovému pojetí příběhu si ovšem není třeba klepat na čelo, neboť Jezero velice umně pojí nefalšovaný temný thriller a černou komedii. Spolu se skvělým hudebním doprovodem začíná hon na tu vraždící bestii, při němž se s tím roztomilým zvířátkem pomalu seznamujeme a začínáme chápat milionáře a jeho lásku k němu, stejně jako u Konga zde začneme zabijáka obdivovat a pomalu začneme zjistit, že za tím obludným tělem se přece jen schovává hodné zvířátko. Jezero sice má své chyby a ne všude funguje tak jak by si autoři přáli, na svůj rozpočet se ale jedná o velmi příjemné dílko, které nikoho neurazí. A ten humor, to je vážně chuťovka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem si myslel, že jediná zubatá věc v Maine je Pennywise.. Monster movie, které nad hladinou drží nadhled a zodpovědný suchozemský výkon šest stop a jeden palec dlouhého krokodýla irského s rezavou pigmentací. Následujících pět televizních sequelů to už jen zoufale luhuje, stejně jako se při odchytu luhoval skot paní Bickermanové.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná, oddychová a úsměvná komedie s trochou hororových a dramatických prvků. Tento film obohacuje porce vtipných scén a dialogů, avšak podávaných v úměrném množství. A také díky nim postupem času rozhodně nemáte dojem, že to, na co se díváte je "horor". Taktéž gigantický krokodýl je dost precizně zvládnut a nepůsobí dojmem amatérsky vytvořené příšerky v laciném programu, přenesené na "plátno". "Ale nesežral mně!"- "Protože právě sežral krávu, vole!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V jednej z Kanadských rezervácii sa z ničoho nič objaví Japonský krokodíl, ktorý žerie všetko čo mu príde do cesty. Skupinka vedcov na čele s tamojším šerifom má za úlohu zistiť, ako je to možné, že dokáže prežiť v tamojších vodách. No tak úprimne povedané, toto som ani omylom nečakal. Samotný snímok sa na nič seriózne nehrá, suchý humor mi absolútne vyhovuje, no a keď k tomu prirátam zopár snaživých (aj keď možno trošku smiešne nepodarených) efektov, nemôžem fakt inak, iba vyjadriť obrovskú spokojnosť. Na záver by som už len rád divákovi zdedil, že tento snímok je úplná blbosť, tak nech sa s tým zmieri omnoho skôr, ako na svojej klávesnici stlačí "enter ". Berte "Lake Placid" odľahčene a budete v úplnej pohode - 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ať mě sežere krokodýl velký jako autobus, jestli tohle není dobrá hororová komedie/parodie. Podobně jako třeba Arachnofobie se na první pohled tváří jako další přírůstek do rodiny monstrhororů, nicméně jde hlavně o sympaticky nadsazenou záležitost s neméně sympatickými postavami, scénářem plným vtipných slovních přestřelek... A v tomto případě také s jedním naprosto skvěle vytvořeným krokodýlem (Stan Winston je/byl Stan Winston), který vytváří onu potřebnou napínavou atmosféru. Vzato kolem a kolem, nejvíc mi na Jezeře vadila ta reggae píseň na závěr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Čo si zvieratá robia medzi sebou vo voľnej prírode je len ich vec, pokiaľ to nerobia ľuďom." Toto vraj voľakedy dávno povedal známy spisovateľ Mark Twain. Istým spôsobom týmito svojimi slovami vystihol podstatu animal horrorov. Ide o filmy v ktorých sa človek stáva bezbranou obeťou, ľahkou korisťou, krvilačných zvierat. V tomto konkrétnom prípade vyčíňa v rozľahlom horskom jazere v americkom štáte Maine obrovský krokodíl. "Jazero" je nenáročný, béčkový horror s dobrým hereckým obsadením. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že ublížili drobečkovi, milášku bylo Lake Placid velká zábava. Jó! Stephen věděl, kde se narodit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo jako jednohubka na pobavení to vyloženě neurazí. Po delší době jsem si to zopakoval a ten průměr si to zaslouží. Miner řemeslo uměl a tohle má pořád tu atmosféru devadesátek. I když samozřejmě příšera mohla být víc na scéně a některý ty pokusy o humor mě minuly. Repete dalších dílů raději ne. Šestka stačila.55% ()

Reklama

Reklama