Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud vás nevyděsí hodnocení, skryté poprsí Jitčino by mělo. Jenomže říkám to nerad, existují i horší věci. Totiž filmy české provenience. Dát do filmu Evu pornoCastelu a Dominiku Myslivcovou, to chce odvahu. Kromě vtipného Etzlera tu nejlíp vychází Vincent s Berenikou, oujé. A Maxa nám k tomu pěje. ()

phoenixer odpad!

všechny recenze uživatele

Další česká mučící zbraň? Celé herecké obsazení je už dávno za zenitem. Senior vedle seniorky. Přesně díky takovým to filmům česká kinematografie upadá do ještě větších... v rámci korektnosti, řekněme žumpy. Paní režisérka Marinovová se zřejmě probudila z kómatu a začala používat internet. Bravo, smekám, až na to že Ameriku objevil Columbus a země opravdu není placatá. ()

Reklama

Rada odpad!

všechny recenze uživatele

Když si chci postavit v městské zóně dům, musí mi to schválit městský architekt, člověk, který tomu rozumí, ... tak mě napadlo, nemohl by někdo schvalovat filmy, které se pustí mezi lidi? aby takový póvl nekoukatelný nikdo neviděl? ... ale to vlastně nejde, byla by to cenzura. Já bych film nejprve pustila minimálně deseti divákům a když se nikdo nepoblije, může to putovat ven, vsadila bych se, že u tohoto hnusodíla by se jich poblilo jedenáct. Vy všichni co jste se na této trapárně podíleli STYĎTE SE ! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, přehlídka českých filmů pokračuje. Jedna katastrofa stíhá druhou. Už předchozí dva romány - Román pro ženy a Román pro muže, nebyly z nejlepších, ale tohle je opět propadák. Osobně by mě zajímalo kolik, a zda vůbec, film vydělal. Nejenže se jedná o velmi chabou komedii, ale navíc ještě s příšernou zápletkou ve stylu československých komedií let třicátých nebo francouzských let šedesátých. Zvláště v době sociálních sítí a rozsáhlé komunity na internetu pak zápletka působí snad ještě trapněji. A jdeme dál. Aby se Marek Vašut dostal z rozvodu, za který si mimochodem mohl sám svou nevěrou - což je ve filmu prezentováno jako nešťastný úlet, chlastá a...světe div se, opět balí ženské nejlépe tak o dvacet či třicet let mladší. A chlapi si musí dodat kuráž, takže ožralí vylezou na střechu, aby hodili petardy do komína. Jak dospělé. Ovšem ono to mělo být u padesátiletých mužů asi humorné. Jenže Miro Etzler nahoře zjistí, že dům nemá komín. Vrchol trapnosti, po kterém se už naštěstí žádná horší nedostaví. Abych film jen nehanil, tak jak hudba, tak herecké výkony jsou velmi dobré. Poslední otázkou tak zůstává, pro koho je film vlastně určen. Ano, pro pokročilé. Ale pokročilé koho? Nebo v čem? Film je totiž plný šovinismu. Takže možná pro pokročilé padesátníky, které chytla druhá míza a tudíž vymýšlejí pubertální vtipy pod zástěrkou denní opilosti s vyhlídkou na nový život. Ovšem až poté, co obšťastní dvě dvacítky. Nebo pro nevěrníky? Či snad pro ženy, které jsou podváděny? Pomsta je totiž sladká ovšem jen když jste televizní reportérkou. Těžko říct. Nejspíš to neví ani sami filmaři. Takže mě v té souvislosti napadá ještě jedna otázka. Proč kur*a film vlastně vznikl? Vždyť to není ani kvalitní návod pro jakoukoli neretardovanou část skupiny ani dobrá komedie... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Marek Vašut je mužem jedné role. V tomto filmu je to zase a opět sympatický, sbevědomý muž středního věku, který k ženám přistupuje jako prostý uživatel. Paří, užívá si a ze života má srandu. Netrápí ho existenční problémy a má kolem sebe záchytnou síť přátel. On i Etzler si své role viditelně užívají a i ten prostinký scénář zvládnou zvednout na úroveň průměrné komedie. Chápu, že tento machistiský (a šovinistický) přístup k věci některé duchovně založené lidi dráždí. Ale jejich životní styl je tu odvyprávěn poctivě a zahrán výborně, sám mohu potvrdit, že někteří lidé takto fungují. Zápletka je zdá se trapná, ale jakou zápletku taky v té spotřebě žen vymyslet, že? Celý film je zčásti nadsázka a zčásti vlastně evangelium děvkaře. Já k němu přistoupil dobře naladěn a dobře se pobavil. Nevím proč a za co byl takto sestřelen v hodnoceních, posledních deset nových českých filmů co jsem viděl rozhodně nebylo lepších, v řadě případů naopak. Takže subjektivních 70% v pohodě za těch několik životních mouder, zvláště pokud scénář skutečně psala žena. Klobouk dolů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • „Hraju prostopášného alkoholika, takže jsem vlastně nehrál. Čerpal jsem ze své minulosti a šlo to dobře. Hodně jsme se u toho bavili,“ řekl Miroslav Etzler. (SONY_)
  • Vo filme môžeme vidieť aj odkaz na predchádzajúci film od režisérky. Konkrétne sa tam objavuje logo Sezn@mka. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama