Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát. A samozřejmě kromě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohly se myšáka zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. I Need To Know - R Angels [3:53] ,2. The Two Of Us - S Club 7 [3:34] ,3. You're Where I Belong - Trisha Yearwood [4:17] ,4. If You Can't Rock Me - Brian Setzer Orchestra [2:40] ,5. 1+1=2 - Lou Bega [4:03] ,6. He Rules - 702 [3:04] ,7. Home - Brian McKnight [4:22] ,8. Walking Tall - Lyle Lovett [3:16] ,9. Lucky Day - Matt Goss [4:03] ,10. Mouse In The House - Colby O'Donis [4:34] ,11. As Long As I Can Dream - Debelah Morgan [4:29] ,12. The Boat Race - Alan Silvestri [5:12] ,13. I'm Gonna Miss You - Alan Silvestri [4:43] ,14. You're Where I Belong (Soul Solution Remix) - Trisha Yearwood [4:04], ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mně to hodně líbilo. Roztomilý myšák, hodně pestré barvy. Dneska? Nechápu jak jsem to mohl přežít. Myslím tím rozmazleného, naprosto idiotského George. Když jsem to teda viděl posledně, chtěl jsem ho skoro pokaždé pořádně nakopnout. Ale za to, že jako malému se mě to líbilo, musím aspoň ty 2* dát. Přeci jenom je to určené pro menší diváky ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to neohromilo ani když jsem tento animák viděl jako mnohem menší, kdy se mi podobné volovinky celkem zamlouvaly. Dnes by to byl zřejmě čistý odpádek. Tehdy jsem to tak nejspíš neviděl. Bohužel si z filmu nepamatuji vůbec nic a ani nemám zájem si paměť osvěžit. Po nahlédnutí do galerie se mi pár vzpomínek vrátilo. Scénář je debilní. Vůbec nechápu proč něco tak stupidního Shymalan napsal a zbytečně si pokazil reputaci. Za sebe slaboučká hvězda. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co je tak úžasného na příběhu o mluvící myši, kterou si rodiče jednoho kluka adoptují z dětského domova jako bráchu pro svého syna? Nehledě na to, že ta myš byla zakomponována do děje tak automaticky, jako by myši žily v dětských domovech (jako chovanci) a mluvily odjakživa a jen já jsem o tom dosud nevěděl. ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Je chytrý, energetický, vždycky ví jak udělat průser do kterýho se vždy nějak záhadně dostane a záhadně se to zas vyřeší. Je to myšák, neuvěřitelně roztomilej, Snížek je totálně chlupatá roztomilá koule která mi z celého filmu dělala pořád radosť a bylo zábavné se koukat i na kočičí kočko-rvačku. Rodinná, komédie která zabaví jak malé generace tak i starší. I když dvojka mi příde víc zábavnější a originálny. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Co nedává smysl je, když Littleovi pohřešují Stuarta, tak v jedné scéně George (Jonathan Lipnicki) zoufale zvedá a pokládá telefon v naději, že na druhé straně se někdo ozve, ovšem telefon ani na chvíli nezvoní. (Nick321)
  • Z kino verzie bola vystrihnutá scéna s klavírom, v ktorej Littleovi (Hugh Laurie a Geena Davis) spievajú "Heart and Soul". Scéna bola do filmu späť vložená pre jeho uvedenie na televiznej stanici ABC. (ČSFD)
  • Severoamerické tržby byly 140 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 300,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Takový rodinný kung-fu film

Takový rodinný kung-fu film

30.08.2006

Jackie Chan jako čínský mistr kung-fu a Jet Li hledající pravý význam tohoto umění ve starých chrámech v jednom filmu? Srdce nejednoho ortodoxního fanouška by jistě zaplesalo, ale Původně měl tento,… (více)

Reklama

Reklama