Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát. A samozřejmě kromě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohly se myšáka zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Stuart Little mě dostal. Sice jsem věděl, že příběh je absolutně nelogický a prostředí kýčovité, ale stejně jsem se díval dál a u nemála scén se smál na celé kolo. Prostě i přesto, že jsem na tenhle film dost starý (a tentokrát jsem mozek vypnout nedokázal), dobře jsem se pobavil. Takže pro ty správné diváky to musí být výborná, nebál bych se říct, že pětihvězdičková, záležitost. PS: Být mojí maminkou Geena Davis, zůstanu bydlet u rodičů:) PS2: Divákům se silnou schopností empatie hrozí vznik oidipovského komplexu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka pro malé i velké, která neurazí žádnou věkovou kategorii. Příjemný humor proplouvá celým filmem a skvělá práce techniků dává v mnoha scénách zapomenout, že Stuart je pouhý sled pixelů. Na čemž má podíl i Martin Dejdar v hlavní dabingové roli (leč kvalit Foxe, který Stuarta mluví v originálu, nedosahuje)... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Co je tak úžasného na příběhu o mluvící myši, kterou si rodiče jednoho kluka adoptují z dětského domova jako bráchu pro svého syna? Nehledě na to, že ta myš byla zakomponována do děje tak automaticky, jako by myši žily v dětských domovech (jako chovanci) a mluvily odjakživa a jen já jsem o tom dosud nevěděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie sa to dalo zniesť a čo bolo lepšie že počítačovo animovaní myšiak Stuart bol tým naj čo sa tam mohlo vôbec pohybovať, zaujímavejší než skutočný herci naokolo. Dokonca aj filmového Garfielda prekonal vo stvárnení. Príbeh je už klasická šablóna o pohnevaní a nenávidení, hľadaní seba samého, ... až po veľký návrat do kruhu rodiny kde sa majú potom opäť všetci radi, vrátene myšky z mačkou. Aspoň že tu zažijem súboj mini plachetníc na čele s kormidelníkom Stuartom. ║Rozpočet $133miliónovTržby USA $140,035,367Tržby Celosvetovo $300,135,367║ film bol svojho času v roku 1999 slušný komerčný hit, aj keď svojou úvodnou tržbou 15milionovUSD nezačal moc dobre, postupne si načiel cestu k fanúšikom žánru a nakoniec bok po boku sa v USA po celý čas svojho pôsobenia kinami držal pri famóznej Zelenej míli ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná podívaná, která neurazí, ale ani tolik nenadchne. Hlas Michaele J. Foxe je skvělý a český mistr komentátor Martin Dejdar také není k zahození. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. I Need To Know - R Angels [3:53] ,2. The Two Of Us - S Club 7 [3:34] ,3. You're Where I Belong - Trisha Yearwood [4:17] ,4. If You Can't Rock Me - Brian Setzer Orchestra [2:40] ,5. 1+1=2 - Lou Bega [4:03] ,6. He Rules - 702 [3:04] ,7. Home - Brian McKnight [4:22] ,8. Walking Tall - Lyle Lovett [3:16] ,9. Lucky Day - Matt Goss [4:03] ,10. Mouse In The House - Colby O'Donis [4:34] ,11. As Long As I Can Dream - Debelah Morgan [4:29] ,12. The Boat Race - Alan Silvestri [5:12] ,13. I'm Gonna Miss You - Alan Silvestri [4:43] ,14. You're Where I Belong (Soul Solution Remix) - Trisha Yearwood [4:04], ()

tron 

všechny recenze uživatele

TOTO písal M. Night Shyamalan??? Pôvabná kombinácia hraného a počítačového rodinného filmu, ktorého ústredného hrdinu si pravdepodobne zamilujete. Snímka pripomína PIADIMUŽÍKOV s Johnom Goodmanom: scenár nič extra, o herecké výkony nejde (nepopieram však, že vidieť pár pozostávajúci z Geeny Davis a Hugha Laurieho je svieže) a počítačové efekty samozrejme veľmi rýchlo zostarnú. Napriek tomu obe snímky majú akési ťažko charakterizovateľné kúzlo, takže ak sa vám napríklad páčila hraná verzia IOI DALMATÍNCOV, mal by sa vám pozdávať aj tento film. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rodinná splácanice, leč velmi zábavný film. Těžko takto hodnotit z pozice staršího chlápka - který se přesto místy smál i bál, byť připadalo mu to příliš podbízivé a tendenční. Ale jak povídám, je to přece emerický rodinnný film. Tři a půl hvězdičky - a tu půlku navíc za myslím velmi zdařile animovaného lidohlodavce... :-) - - - P.S. Jak nesnáším český dabing, přiznávám, že tady mi ten Dejdar výjimečně(!) ani moc nevadil (vida :-)... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Hovoriaca digitálna myš, kocúr, ktorý sa s ňou po všetkých tých peripetiách nakoniec spriatelí, sladučká adoptívna rodinka a dej, ktorý je viac roztomilý ako vtipný. Myšiak Stuart Little má všetky predpoklady nato, aby ma spoľahlivo znechutil, no čuduj sa svete, opak je pravdou - celý ten mix sentimentu a logických prešľapov nejakým podivuhodným spôsobom funguje a výsledkom nie je jeden veľkým filmový kŕč, na ktorý som bol pripravený až od začiatočných titulkov, ale celkom príjemná zábava pre mladšie aj staršie ročníky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stalo se vám někdy, že jste potkali mluvící myš v teniskách? Littlovi nemuseli mít ani šestý smysl, aby poznali, že elegán s ocáskem ze sirotčince je jejich vyvolený. Vybrané chování a vyhraný závod jachtařských modelů jsou dobrá znamení myšákova souznění s novou rodinou, nicméně New York není žádná ospalá vesnice a Stuart se bude mít co ohánět, aby v neškodné komedii Roba Minkoffa vyvázl se zdravou kůží. Scenář M.Night Shyamalan. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Technicky je to spracované veľmi dobre. Parádne prelínanie hraných scén s peknými animáciami. Ku tomu výborné hudobné podklady od Alana Silvetriho. Herci tiež nie sú špatní. Ale rozptyľovala ma nestáviteľná iracionalita viacerých detailov. V akej dimenzii? V akom časopriestore, či vesmíre existuje New York, v ktorom žijú títo Littleovci, ktorí si adoptovali hovoriacu myš, čo ich nazýva otcom a matkou a oni sa ku nej aj tak správajú? Myšiak Stuart chodí normálne do školy, na návštevy ku ľudským kamarátom, oblieka sa, správa sa ako človek, aj keď je to myš. A nikomu nie je nič divné. Pre všetkých je to niečo úplne bežné, normálne. Mne to teda nikdy nešlo do hlavy. ** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Animák, který mě vůbec neoslnil. Děj mě přišel divný a zábava na nízké úrovni. Určeno spíše pro ty nejmladší. 35% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Až na toho Dejdara jako dabing, ačkoliv to je spíše vadou domácího trhu, než samotného filmu, tak dobrý :: )) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

No celkom zaujímavá myšlienka - spojenie živých hercov s animovanou postavou. Nie je to síce originálne, pretože tento prvok bol už niekoľkokrát použitý a už vôbec nie vo filmoch pre deti. Rodina s jedným chlapcom chce adoptovať ďalšie dieťa a nakoniec adoptuje myš, ktorej vytvoria miniatúrnu izbu, postieľku aj auto. V tejto dobre, keď už som trocha starší, mi to príde dosť nudné, ale spomínam si na tento rodinný film v detstve, keď sme si ho požičali v požičovni na VHS. Vtedy mi to prišlo naozaj ako zaujímavá myšlienka. ()

Související novinky

Takový rodinný kung-fu film

Takový rodinný kung-fu film

30.08.2006

Jackie Chan jako čínský mistr kung-fu a Jet Li hledající pravý význam tohoto umění ve starých chrámech v jednom filmu? Srdce nejednoho ortodoxního fanouška by jistě zaplesalo, ale Původně měl tento,… (více)

Reklama

Reklama