Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Littleovi chtějí adoptovat pro syna George bratříčka. V sirotčinci je však zaujme sympatický, osamělý myšák Stuart. Hned po příjezdu do nového domova se myšák málem stane obětí kocoura Snížka, kterému sice paní Littleová vysvětlí, že členové rodiny se nežerou, ale to situaci příliš neuklidní. Devítiletý George, který se těšil na bratříčka, také není rozhodnutím rodičů příliš nadšen. Stuart se sžívá s novým domovem, plným záludných pastí, a upřímností si postupně získává všechny členy rodiny kromě George, který se k němu nechce znát. A samozřejmě kromě Snížka, jenž se snaží utajit jeho existenci před ostatními kočkami, aby se nezesměšnil. Jenže to se mu stejně nepodaří. Když se jednoho večera Stuart dostane do Georgova pokoje, podaří se mu chlapce přesvědčit, aby dostavěl plachetnici, kterou odložil, protože se nechce zúčastnit závodu lodních modelů ze strachu z prohry se zákeřným spolužákem Antonem. Když se mu pokazí těsně před závodem dálkové ovládání, nastoupí do loďky Stuart a závod vyhraje. Od té chvíle jsou s Georgem nejlepší kamarádi. Jenže je tu ještě potupený Snížek, který najal Smokeyho gang potulných koček, aby mu pomohly se myšáka zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (185)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Adopce je záležitost chvályhodná a úctyhodná, preference hlodavce před dítětem zcela pochopitelná (míň žere), a koneckonců nějak scénárista (věřte-nevěřte: M. Night Shyamalan) myšáka do rodiny Littleových musel dostat. Malá rodinka, čítající patologicky hodného taťku (dr. House byl zamlada lidumil :), stepfordskou mamku, obrýleného legitimního potomka a prevítského angoráka, se rozroste o digitálního myšáka, který je posléze ztracen a zase nalezen a všichni žijí šťastně až do dalšího dílu. Nejsem cílová skupina podobných záležitostí, a Stuart není zrovna můj typ, ale oceňuju přirozeně působící koexistenci živých a neživých postav (v obou kategoriích u mě jednoznačně vedou členové kočičího gangu). Škoda, že se do české verze nedostala scéna s klavírem a písničkou Heart and Soul nebo s identifikací podezřelých. Ostatně na skutečný humor dochází, až když se Stuart konečně ztratí. „Jaká je šance, že Stuarta ještě uvidíme?“ „Chcete pravdu?“ „Eh… ne.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stalo se vám někdy, že jste potkali mluvící myš v teniskách? Littlovi nemuseli mít ani šestý smysl, aby poznali, že elegán s ocáskem ze sirotčince je jejich vyvolený. Vybrané chování a vyhraný závod jachtařských modelů jsou dobrá znamení myšákova souznění s novou rodinou, nicméně New York není žádná ospalá vesnice a Stuart se bude mít co ohánět, aby v neškodné komedii Roba Minkoffa vyvázl se zdravou kůží. Scenář M.Night Shyamalan. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje dementní rodinný film, je to tohle. Jasně, vizuálně asi v pořádku a nápad neohraný, ale... ALE! Jak proboha mohli normálně smýšlející rodiče přinést domů myš jako svého syna? Proč si prostě nevybrali některého z chlapců, aby měl jejich pravý syn normálního bráchu a všechno bylo bez problémů? Panebože, tolikrát jsem si klepala na čelo... Tady mě můj oblíbený režisér (coby scénárista) opravdu zklamal. Pitomost na entou! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie sa to dalo zniesť a čo bolo lepšie že počítačovo animovaní myšiak Stuart bol tým naj čo sa tam mohlo vôbec pohybovať, zaujímavejší než skutočný herci naokolo. Dokonca aj filmového Garfielda prekonal vo stvárnení. Príbeh je už klasická šablóna o pohnevaní a nenávidení, hľadaní seba samého, ... až po veľký návrat do kruhu rodiny kde sa majú potom opäť všetci radi, vrátene myšky z mačkou. Aspoň že tu zažijem súboj mini plachetníc na čele s kormidelníkom Stuartom. ║Rozpočet $133miliónovTržby USA $140,035,367Tržby Celosvetovo $300,135,367║ film bol svojho času v roku 1999 slušný komerčný hit, aj keď svojou úvodnou tržbou 15milionovUSD nezačal moc dobre, postupne si načiel cestu k fanúšikom žánru a nakoniec bok po boku sa v USA po celý čas svojho pôsobenia kinami držal pri famóznej Zelenej míli ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, kdyby nastal někde den, že myš začne mluvit, chodit do školy a jezdit v bouráku, zřejmě by se za takovou myší sjeli reportéř z celé Sluneční soustavy a Americká vláda, by něco takového začala okamžitě prošetřovat. Vše výše zmíněné je, ale naprosto odpustitelné, protože, jde o skvělou komedii, která mi prohnala bránic a z rodinných situací, či ze scének se snížkem těží co se dá. Návíc Sillvestri jako vždy váli skvěle a když se na scéně vždy objevil taťka rodiny Greg House, stačilo se jen koukat na ten brýlatý obličej a já měl záchvaty smíchu. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 140 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 300,1 mil. (NIRO)
  • Co nedává smysl je, když Littleovi pohřešují Stuarta, tak v jedné scéně George (Jonathan Lipnicki) zoufale zvedá a pokládá telefon v naději, že na druhé straně se někdo ozve, ovšem telefon ani na chvíli nezvoní. (Nick321)

Související novinky

Takový rodinný kung-fu film

Takový rodinný kung-fu film

30.08.2006

Jackie Chan jako čínský mistr kung-fu a Jet Li hledající pravý význam tohoto umění ve starých chrámech v jednom filmu? Srdce nejednoho ortodoxního fanouška by jistě zaplesalo, ale Původně měl tento,… (více)

Reklama

Reklama