Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Myšák Stuart, kterého adoptovala rodina Littleových, roste, chodí do školy, jezdí malým autem a se svým lidským bráškou hraje fotbal. Také staví letadlo, které se Stuart bez Georgeova vědomí rozhodne vyzkoušet. Opravdu se mu ho podaří nastartovat, nezvládne však řízení a havaruje v parku. Maminka se zlobí, nejraději by, kdyby Stuart maloval nebo tancoval, otec má však pro jeho zálibu v „mužných“ sportech pochopení. Jednoho dne, když jede Stuart ze školy, dopadne na vedlejší sedadlo malý žlutý ptáček s leteckou kuklou na hlavě. Pronásleduje ho dravý sokol, Stuartovi se však podaří před dravcem uniknout. Ptáček se představí jako slečna Margalo, a protože je zraněná, odveze ji Stuart domů a ošetří. Nabručenému bílému kocourovi Snížkovi se Margalo nelíbí, Littleovi však souhlasí, že se o ni postarají. Nikdo netuší, že je ve skutečnosti komplicem sokola, že pronásledování i zranění předstírala, jen aby se dostala do domu a zjistila, kolik je tu cenností. Postupně se však Margalo v rodině zabydluje a sokolovi předává zprávy stále méně ochotně. Sokol nakonec rozhodne, že má ukrást maminčin prstýnek. Všichni se domnívají, že prsten musel spadnout do výlevky. Nejprve se tam spustí Stuart, nic však nenajde, a když se přetrhne provázek, na kterém visí, zachrání ho Margalo. Nic nenajde ani přivolaný instalatér. Smutná Margalo další den ráno odletí, Stuartovi se však stýská a rozhodne se ji hledat. (TV Nova)

(více)

Recenze (101)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $64,956,806Tržby Celosvetovo $169,956,806║ Druhý počin ako skoro vždy je dosť odbytí a ani z ďaleka neponúka nič čo by sme už nevideli, a to je problém hlavne rodinných filmov, ktoré sa len námetovo prevárajú a nič nové nedokážu ponúknuť. V takýchto prípadoch sa teda dá pobaviť aspoň na nejakej tej komickej zábavke a tej tu je tiež len minimum aspoň tej vydarenejšej, čo sa ale tvorcom vydarilo je opäť vizuálne poňatie a teda špeciálne triky, to je jediné čo skutočne poteší, len škoda že tento počin zapadá do nevýrazných priemerov. Presné hodnotenie filmu 50% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. I'm Alive - Celine Dion [3:28] ,2. Put a Little Love in Your Heart - Mary Mary [3:09] ,3. Top of the World - Mandy Moore [3:22] ,4. Another Small Adventure - Chantal Kreviazuk [2:57] ,5. One - Nathan Lane [2:18] ,6. What I Like About You - The Romantics [2:56] ,7. Hold On to the Good Things Album - Shawn Colvin [3:30] ,8. Count On Me - Billy Gilman [3:42] ,9. Smile Album - Vitamin C [3:58] ,10. Alone Again (Naturally) - Gilbert O'Sullivan [3:38] ,11. Born to Be Wild - Steppenwolf [3:30] ,12. Little Angel of Mine - No Secrets [3:47] ,13. Falcon Finito - Alan Silvestri [6:51] ,14. Silver Lining - Alan Silvestri [4:21], ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Chcete znát zaručenou antikoncepci? Tak si zkuste představit, že se jednou se svými ratolestmi budete muset dívat na podobné hámotiny. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková rodinná pohodovka, ale opravdu nic víc. Myšák zase prožívá nějaký dobrodružství, pak se tam najde pár zvratů, aby to nebyl až zas tak tuctový a nakonec happend, ale proč ne i na takový filmy se dá koukat. A ještě potěší v roli matky Geena Davis, to už je ale opravdu všechno co tenhle film nabízí ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dr.House jako otec adoptovaného galantního myšáka létajícího po N.Y. ve dvojplošníku a sledujícího v autokině Hitchcockovo Vertigo? Nakonec proč ne.. Zdejší nízké hodnocení mě trochu překvapuje, už jen proto, že nevím, co lepšího očekáváte od žánru rodinný film a ty se Faidro smiř s tím, že až bude antikoncepce jednou vysazena, nebudeš se pak s nimi koukat na Krajinu stínů, ale oceníš i Stuartovy přednosti.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo tvorcov prijalo k natočeniu pokračovania, no čakal som niečo horšie. Jednotka je ale prakticky na úrovni prvej časti, takže pohoda. Dej je prostý a strohý, bez titulkov len niečo vyše hodinku deja, takže sa toho ani veľa stihnúť nedá. Ale vzhľadom na pomerne slušný úspech aj druhej časti, som rád, že sa (aspoň zatiaľ) neuvažuje o ďalších pokračovaniach. 55%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Technicky je to spracované veľmi dobre. Parádne prelínanie hraných scén s peknými animáciami. Ku tomu výborné hudobné podklady od Alana Silvetriho. Herci tiež nie sú špatní. Ale rozptylovala ma nestáviteľná iracionalita viacerých detailov. V akej dimenzii? V ako časopriestore, či vesmíre existuje New York, v ktorom žije táto rodinka Littlových, s dvoma malými deťmi a hovoriacou myšou, ktorá ich nazýva otcom a matkou a oni sa ku nej aj tak správajú? Myšiak Stuart chodí normálne do školy, na návštevy ku ľudským kamarátom, hrá futbal, jazdí na skateboarde a naviac sa zamiluje do akejsi sýkorky, ktorej hlasu hneď samozrejme začnú všetci rozumieť. A nikomu nie je nič divné. Pre všetkých je to niečo úplne bežné, normálne. Viem, že je tento film určený hlavne malým deťom, preto moje hodnotenie nebude až také prísne. *** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Až na zlého orla (nebocotobylo) mi z této komedie nic moc v paměti neutkvělo. Tohle je na vypnutí mozku s rodinou, jinak bych se na to kdysi určitě nepodíval. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Typické rodinné pokračovanie. Moralizovanie, jednoduchý humor a ešte jednoduchší príbeh. Niečo ako digitálny rozprávajúci Beethoven. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

50% - Rodinná odpočinková podívaná, která sem tam i pobaví (hlavně kocour mě rozesmíval). První díl jsem neviděl, tak nemůžu srovnávat... Ti, kdo si Hugha Laurieho dokáží představit jen jako Dr. House, budou navíc velmi překvapeni, možná, jako já, dokonce zaskočeni... :) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Dvojka už trochu ztrácí na nápaditosti, ačkoli zápletka neni špatná. Ale pořád je to v rámci rodinné podívané lehce nadprůměrná záležitost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je možná závavnější, furt se něco děje, hudba dobrá, nápady, ale to hlavní kouzlo z jedničky už vyprchalo. Film je o něco kratší, jednodušší a horší. 42% = ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přibližně stejně hloupé jako jednička. Film toho moc nenabídne, takže kdo bude mít jakákoli očekávání, tak ten bude zřejmě zklamán. Opět hvězdička. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování příběhu o mluvícím myšákovi, který se oblíká a jezdí na skateboardu. Tentokrát přibude i ptáček Margola, do které se Stuart zamiluje. :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pohodička, klídek, mluvící myšák, mluvící ptáček, kočka, dokonce i lidi zde mluví. Bohužel jsou tak trochu otravní a zdá se, že toho i nejmíň pobrali. Ale jinak je to dobrodružná rodinná oddychovka s pěknou animací. Nic víc, nic míň. 50% ()

Reklama

Reklama