Reklama

Reklama

Diego Maradona

  • Velká Británie Diego Maradona (více)
Trailer 2
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Maradona byl geniální fotbalista a ještě k tomu velmi kontroverzní osoba. Zajímavé nahlédnutí do jeho života. Na trávníku si ho nepamatuju, takže určitě takový dokument oceňuju. Je sice dost dlouhý, ale pro fotbalového fandu je nutnost to vidět a v tomto případě to může zaujmout i publikum ne zcela fotbalově zaměřené. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělý dokument, který dá divákovi hodně odpovědí na to, proč věci v živote Maradony byly tak jak byly - pád z vrcholu na dno. Velká část je věnovaná nejpodstatnějším epizodám života Diega - Neapol, MS světa (slavná božská ruka), ale i život plný neřestí mimo stadion. Je možná škoda, že některým pasážím života tu nebylo věnováno mnoho prostoru - angažmá v Barceloně a dětství. Hold ustát tlak, kdy Vás všichni mají za poloboha není jen tak a slavný malý Argentinec za to zaplatil svého času docela vysokou daň - dá se říct, že se v různých malérech topil až do konce svého života - odpočívej v pokoji Diego...9/10. ()

Reklama

LEGACY

všechny recenze uživatele

Velká legenda, která nás pár dní zpět opustila. Mě se věhlas této osoby tolik nedotkl, každopádně tak jak si bude moje generace navždy pamatovat Messiho a Ronaldo jako suvénně dva největší fotbalisty těchto dekád tak jejich předchůdci byl Pelé a právě Maradona. Poslední roky tohoto excentrického, ale vynikajícíího fotbalisty už nebyly žádná sláva, každopádně nemůžu mu upřít ani píď. Nejlepším fotbalistou všech dob bych jej nenazval, ale když se člověk podívá na to jak obcházel hráče a jak chytře hrál, spadne brada všem. Odešla legenda a fotbalový svět podobného hráče sotva najde, zkrátka přes všechny své vzestupy a pády Maradona zůstane pouze jeden jedinný. Gracias ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najlepší hráč histórie. Pre mňa ani náhodou. Najkontroverznejší ale určite. A keď už má byť niečo najlepšie, tak je to tento podrobný dokument. Asi lepší o Maradonovi ani natočený nebol. Celá kariéra i osobný život sa v ňom prelínajú a spájajú v jeden vysoko zaujímavý celok, ktorý nechá spoznať túto osobnosť dosť hlboko. Na viac materiálu by už bolo treba celý seriál. ()

classic 

všechny recenze uživatele

DIEGO MARADONA v športe (vo futbale) je niečo na spôsob božskej Marilyn Monroe v kinematografii, t.j. talent na trávniku, pred kamerou, ale v súkromí, v zákulisí to bolo plné drog a alkoholu... Akoby bol tento futbalový Boh rozdvojená osobnosť, čiže Diego, ako chudobný, skromný chlapec z lanúskeho (argentínskeho) slumu s darom (talentom) od Pána Boha, že sa stane najväčšou futbalovou osobnosťou (IKONOU) všetkých čias, až zatieni i takého legendárneho Brazílčana-Pelého, ale zase keď neskôr zaúraduje pravý, nefaľšovaný MARADONA (jeho horšie Ja), tak to už s NE/obyčajným Diegom nemá vôbec nič spoločné ! Charakterizoval by som ho takto: „Diego/Maradona” , a pritom je to jeden a ten istý človek ! _ Dokumentárny virtuóz-Asif Kapadia je špecialistom na tento čoraz viac vyhľádavaný (obľúbený) žáner, keď so strihačom Chrisom Kingom zostrihali obdivuhodnú koláž archívnych záberov (obraz býva miestami rozostretý, a to kvôli menej kvalitnému, kamerovému záznamu) s božským Diegom od začiatku až do konca. Nevyhýbajú sa ani šteklivým pikoškám, ktoré mu maximálne znepríjemnili vlastnú existenciu, keď ho už ani mafia nechránila. Áno, mal s ňou veľké styky, a preto bol tak spokojný, chránený. _ Pred Marekom Hamšíkom, ešte keď hviezdil v talianskom mančafte-SSC Neapol, tak tu v polovici 80. rokov prišiel (dorazil) práve Maradona po prestupe z Barcelony, keď sa MODRÁ DESIATKA stala synonymom monumentálnej popularity (slávy), ktorú neuniesol na svojich pleciach. Mexiko-1986 iba udrel klinček po hlavičke ! Po Taliansku-90 nastáva pád po predchádzajúcom vzostupe. _ Extra dobre som netušil, čo je vlastne Diego Maradona zač, teraz to už veľmi dobre viem, že môj obdiv k nemu, ako k športovcovi-neutícha, neprestáva, a i napriek tomu, ako búrlivo na druhej strane žil, až sa normálne čudujem, že si to dokázal všetko skonsolidovať... Majstrovský doc. , ktorý odporúčam nielen fanúšikom futbalu, pre mňa to bol nepredstaviteľný zážitok ! Priam, božské ! Pinto sa náramne blysol (vyznamenal). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V české verzi dokumentu je chybně uveden popisek „Juventus Turín - SSC Neapol“ k zápasu, ve kterém ale Diego Maradona a SSC Neapol prohráli 3:0 s Turín FC. (mjech)
  • Bývalý anglický brankář Peter Shilton řekl, že spolu s několika dalšími bývalými anglickými hráči odmítl pozvání k účasti na britské premiéře filmu, protože hráli šipky. (ČSFD)
  • Dokument obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama