Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bola sračka. A pritom som sa na to tešil. Zase raz zapálený obsadením. Až neskoro som si všimol, že to zbúchal môj "obľúbenec" Taylor a všetko do seba zapadlo. V akčnom thrileri zo sveta zabijakov mám dosť u piči rozoberanie postáv až do takejto hĺbky. Taktiež neočakávam dramatické vsuvky z rodinných vzťahov, ale krv, lámanie kostí, taktické vesty a ukážku, ako zabiť tak, aby to vyzeralo ako nehoda. Sem tam nejakú Malkovičovú vtipnú hlášku a Farellove mrkanie obočím. Dostal som ale úplny drís, kde agenti sa správajú nelogicky, čajka prežila niekoľko klinických úmrtí, viac sa kecá ako bojuje a čím dlhšie to išlo, tým menej ma to zaujímalo. Toľko premrhaného potenciálu a peňazí. Dvojku nie, prosím. 1 z 5 ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jessica jakožto nájemná vražedkyně, jež začne vadit svému zaměstnavateli a který se ji tím pádem pokusí odstranit, poněvadž v téhle branži se výpovědi nepodepisují. I přes příšerné akční scény mohlo být vše v pořádku, pakliže by hlavní hrdinka během toho všeho "odstraňování" nestihla i řešit rodinné problémy a dávné jizvyčky, jak z románu nějaké pičmundy pilčerové. Chtělo to mít hloubku, ale je to jen strašná blbost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ava je tak trošku zbytečný film. Po akční stránce by chtěla býti Annou a po příběhové Red Sparrow, ale kvalitativně nedosahujé ani jedné. Naštěstí zde hraje Jessica Chastain a Collin Farrel, což jsou herci kvůli kterým se vyplatí vidět každý film. Akce je bohužel unylá až běda, ale na zabití nudy to ušlo. Příběh**, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 5/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Herečka Chastainová dosud hrála filmové role , v nichž ukazovala křehkost, inteligenci a přitažlivost. Zde je ještě více sexy, s vojenským výcvikem. Svou sexy polohu zde ale jen hraje a v soukromí chce být nenápadná a nenalíčená. Film se zabývá Aviným soukromým soubojem se světem a vrátit se k rodině. Žánrem je film něco mezi akčńákem a realistickým dramatem. Dynamika filmu postupně záměrně upadá, jak znázorńuje bod zlomu Aviny kariéry. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama