Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (940)

novoten 

všechny recenze uživatele

Smutný a nevítaný moment, kdy jeden z nejlepších režisérů s partou oblíbených (McConaughey, Farrell, Hunnam) nebo dokonce zbožňovaných (Grant, Dockery) lidí před kamerou stvoří nový příspěvek do jednoho z nejmilejších žánrů, veřejnost reaguje více než pozitivně - a já se nakonec nesměle ošívám nad výsledkem. Forma, tempo, to všechno tam je. Ale držet se po padesátce zase drog, pózy a dialogových soutěží o to, kdo dočurá dál, mi přijde přinejmenším nešťastné, v některých zvratech snad i zastydlé. V maličkostech je to pořád ten Snatchovský Ritchie, v celku ale vůbec poprvé ne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $36,296,853Tržby Celosvetovo $114,996,853Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ritchie je späť, opäť pláva vo svojich uletene zvláštnych vodách. Zamotaný dej, plný vychytávok, hecovačiek, úderných scén, aj keď skoro prvú polovicu filmu som mal problém sa v tom nejak nájsť, uchopiť to. Keď tá rozjarenosť vetiev opadne začne v druhej polovici filmu zber ovocia, proste začne to chrliť, sypať, jednu vydarenú, vyšperkovanú scénu za druhou. /75%/ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám tě v poslední době nakoukaného Guyi a stejně jsi mě docela překvapil. Ten divoký Guy je fuč a najednou je z něj Gentleman, už minule jsem to zmínil u RocknRolly, ale ten člověk ve svých britských gangsterkách pěkně systematicky stoupá neustále směrem vzhůru. Kdysi malí podvodníčci (Sbal prachy a...), v Gentlemanech lidé co už se nemusejí bavit ani s politiky. Gentlemani se rozjíždějí dosti ztuha a těch styčných bodů (rozuměno herců) s předchozími režisérovými filmy moc není, vlastně nikdo. Nevyskočí na nás ani Statham, Butler, Hardy a už vůbec ne Flemyng s Fletcherem. Zkrátka, všichni jsou noví a rovnou řeknu že skvělí. Zamiloval jsem si Farrella v roli Coache, slizkého Hugh Granta. Úmyslně si nechávám na závěr hvězdu večera, všemu a všem vládnoucího Matthewa. Ten chlap je prostě ďábel! Takže Gentlemani zcela určitě jsou jedním z filmů roku a dalším z řady potvrzení, že kdykoliv se Guy vydá do Anglie, já u toho zkrátka nesmím chybět. 85% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Takjo, i'm all in a po druhý návštěvě kina zvedám na plný hodnocení. A jak si tak uvědomuju, tak se z toho pomalu stává tradice, že jakmile dojedou závěrečný titulky Ritchieho filmů, už otvírám kalendář a plánuju další projekci. Tenhle film mi dal kromě velkýho úsměvu na tváři vlastně úplně všecko: dokonalý herecký ensemble, Charlieho Hunnama, fantastický akcenty všech zúčastněných, hodně trávy, hodně gangsterů, Charlieho Hunnama, hodně dobrý muziky, hodně c**tování, pár bezva meta momentů a hodně ritchieovskýho střihu, kterej ale není už tak moc na speedu a je o trošku sofistikovanější a vyspělejší, než bejval. No a hlavně to má gangsta gentlemana Charlieho Hunnama v modrým burberry kabátu, ve kterým schovává samopal a do toho hraje Shimmy Shimmy Ya?! Jsem ve filmovym nebi snad? Díky a chci to ještě jednou. Update: Dala jsem potřetí v kině a už se těším, až to bude v mý domací bluray kolekci! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Aby si Hugh Grant (Fletcher) vypomohl při svých dlouhých monolozích, napsal si pomocné lístky. V noci před natáčením avizovaných scén mu ale neznámí pachatelé vykradli auto a odnesli si i jeho "taháky", takže musel spoléhat na svou paměť. (TaNya_)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama