Reklama

Reklama

Nevěstin otec

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spencer Tracy jako úspěšný právník Stanley, vdávající svou jedinou dceru Kay má nemalé starosti. Nejdřív si musí ověřit, zda nastávající ženich Buckley je vůbec hoden jeho pokladu a prověřit třeba samozřejmě i jeho rodiče. No a potom přichází zásnuby a samotná příprava svatby, kterou pevně chytí do rukou Stanleyho manželka Ellie. Z původně plánované malé svatby v rodinném kruhu najednou vzniká oslava pro více než pět set hostů s orchestrem a se vším, co k tomu patří. A Stanley se nestačí divit, jakou rychlostí se mění jeho těžce vydělané peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tvurce moderni verze se Stevem Merinem asi nikdy nevidel tuto skvelou verzi - jak jinak si vysvetlit, ze by natocil tak prihlouplou predelavku. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pyšný otec Stanley vzpomíná na to, co předcházelo svatbě jeho milované dcery Kay. „Vždycky jsem si myslel, že svatba je jednoduchá věc. Potká se chlapec s děvčetem, zamilují se a pak se vezmou. Mají děti, jejich děti vyrostou, setkají se s jinými dospělými dětmi zamilují se do sebe a zase se vezmou a tak dále a tak dále. Díváte-li se na to takhle, je to vlastně jednoduchý, hrozně stereotypní. Jenže jsem se mýlil, zapomněl jsem právě na tu svatbu“. Takže než zazní svatební zvony je potřeba se seznámit s ženichem „Buckley říká Buckley si myslí“, jeho rodiči „řeknu Vám, za těch pár minut jsme si toho nalhali“. A ustát pár předsvatebních rozchodů. Nádherná, kultivovaná a skvěle obsazená komedie o zničujícím dopadu svatebních příprav na milující a zmatené rodiče. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

V čem je NEVĚSTIN OTEC navzdory předpokladům (žánr, černobílá kamera) stejný jako ostatní celovečerní snímky Vincente Minnelliho a v čem je jiný (a ve výsledku vlastně lepší) než remake HLAVA RODINY, píšu v recenzi při příležitosti Blu-ray vydání na tuzemském trhu. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních hollywoodských pokusů čelit konkurenci televize filmy pro celou rodinu. Spencer Tracy je rozkošný. Obestřen hemžením a švitořením manželky, dcery a svatebního koordinátora, působí jako jediný normální člověk, který tiše a odvzdaně čeká, až se ta živelní pohroma jménem svatba přežene. To je ostatně rozdíl mezi originálem a remakem, protože Steve Martin byl všechno, jen ne normální a sympatický. IMHO. Je jen škoda, že televize nám Nevěstina otce vždycky servíruje v lajdácky kolorované verzi, kde jsou všichni žlutí jako Simpsonovi, zatímco dekorace, v nichž se pohybují, zůstávají často šedivé. Včetně trávníku! :o) Panenanebi, bojí se snad, že z černobílého filmu jim oslepneme? 70% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Komedie ze starých časů, kdy dialogy měly šmrnc, pro vtip se nechodilo na záchod a filmům vévodili herci jako Spencer Tracy a zkrášlovaly je děvy jako Elizabeth Taylorová. Stačí porovnat s nepovedeným remakem z 90. let se Stevem Martinem, abych věděl, že jestli se na něčem dá ilustrovat úpadek kinematografie, jsou to především komedie. Tatínkova milovaná dcerka se bude vdávat a otec se s tím musí vyrovnat. Prostý námět, famózní a na svou dobu velmi progresivní zpracování, kdy se otec přímo obrací na diváka a sděluje mu své sucharské postřehy. Tenhle film nepřináší salvy smíchu, ale příjemný pocit na duši. Tedy aspoň mě ho přinesl, když jsem ho viděl asi před pětadvaceti lety. Pravda, spolu s pokračováním hodnotím po paměti, ale co. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kay mě ohromila. Počkala si na svou chvíli s takovým klidem jako generál před důležitou bitvou. Zato Buckley měl ztrhaný výraz muže, který zrovna zneškodnil nebezpečnou nálož.“ Názorný instruktážní dokument pro všechny otce, kteří by snad měli ten bláhový nápad uspořádat svým dceruškám svatbu aneb zachraň se kdo můžeš! Od Minnelliho se mi dosud nic vidět nepodařilo, ale konečně jsem to napravil a pro seznámení s jeho tvorbou zvolil Nevěstina otce. Takhle, film by byl spíš průměrnou romantickou komedií, to by ovšem nesměl mít tahouna jménem Spencer Tracy. Ten si snad každou scénu krade pro sebe, a hlavně diváka baví. Ať už zrovna profesionálně otevírá Coca-Colu, snaží se narvat do starého obleku, rozvíjí divoké domněnky o zeti či prožívá nefalšovanou noční můru. Atmosféra je navíc pohodová, sem tam nechybí nějaký ten dobrý fór, takže za mě slušné 4*. „Buckley říká, že by se lidi měli brát mladí.“ - „A nezmínil náhodou taky, kdo bude tyhle mladé rodiny živit?!“ - „Říkal, že by je měli podporovat rodiče.“ ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Väčšinu vtipných scén ťahá vynikajúci Spencer Tracy, hlavne zo začiatku stačí sledovať jeho reakcie a následkom sú výbuchy smiechu. Ide mu to proste výborne, aj za sekundovania patrične hystericky zamilovanej dcérušky. Škoda, že druhá polovica filmu (rsp. samotná svadba) už nedosahuje kvality začiatku, inak by to bolo za 5. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ohromne mila zalezitost. Branicu to sice netrha, no cely cas som mal usmev na perach a v zavere slzy na krajicku. Velky podiel maju na tom samozrejme bajecny Spencer Tracy a krasna Elizabeth Taylor. 8/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy byl pan herec a potvrdil to mimo jiné i v této romantické komedii, kde si vystřihl roli otce, jež mu svědčila i později ve slavném snímku Hádej, kdo přijde na večeři. V tomto případě ztvárnil rodiče, který se nerad smiřuje se skutečností, že se jeho jediná dcera vdává, avšak řeší také finanční stránku věci. Pobaví nejen jeho jízlivé, sarkastické, usedlé či rýpavé komentáře, ale také celá řada scén, např. otevírání coca coly či úvod, kde přemítá, kterého muže si asi tak může dcera chtít vzít. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Síce to nemá veľa scén, kde sa bude divák bude rehotať, ide o maximálne príjemnú komédiu s výborným castingom (najmä Spencer Tracy!). 7/10 ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Co jsem začal dohánět resty v podobě starých filmů, narazil jsem několikrát na Spencera Tracyho a neskutečně jsem si ho oblíbil, je to pan HEREC. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Všetky radosti, problémy a strasti otca v súvislosti s vydajom dcéry... Bolo to krásne ukotvené vo svojej dobe a v danom prostredí. Spôsob života a myslenia postáv perfektne korešponduje so zvykmi a myslením americkej vyššej strednej triedy v povojnovom období. Chválim aj casting a obsadenie, S. Tracymu tieto postavy dobráckych a ustarostených otcov rodiny išli vôbec najlepšie. Opäť sa tu má divák v jeho podaní možnosť pokochať pár humornými bonmotmi, peknými myšlienkami a jemným sarkazmom. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

FIlm, který udělal Spencer Tracy. A film, který mě utvrdil v tom, jaký je nesmysl vyhazovat majlant za obrovskou svatbu. # příběh 7 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

meave 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia o tragickom osude každého milujúceho otecka. Je smutné ako komicky posobí ten otcovský strach, že príde o nekritickú obdivovateľku a ako málo si v tej chvíli uvedomuje, že to puto napriek tomu ostáva. Ale nejde odolať smiechu a hereckej bravúre Spencera Tracyho a Liz Taylor. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som potuchy o tomto filme a o Minnellim som vedel iba to, že nakrútil Smäd po živote a splodil Lizu. Samotný film na mňa pôsobil trochu starodávne. Herci boli v poriadku a dialógy pôsobili ako z nejakej priemernej divadelnej hry. Keďže je zaradený medzi komédie, očakával som, že sa zasmejem alebo našpúlim tvár do chápavého úsmevu. Lenže vyšiel z toho iba trápny úsmev. A priradenie filmu k romantickým  považujem ešte za menej odôvodnené, ako jeho včlenenie medzi komédie. Jediné, čo bolo uveriteľné na tomto ukričanom, zmätkami preplnenom filme boli prejavy Minnelliho talianskych koreňov. Skrátka nebol som filmom vôbec nadšený a dúfam, že naň rýchlo zabudnem. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Obdivujem Spencera Tracyho a Liz Taylor, o to lepšie, keď sú spoločne v toľkých scénach ! Pôsobivý snímok o zhone, ktorý predznamenáva blížiaca sa SVADBA, Stanleyho dcéry, Kay. Otec vydáva mladú a krásnu, jedinú dcéru, kde zo začiatku, nie je nadšený, lebo to stojí strašné peniaze, či ženích mu dva - krát zrovna nesedí. Všetko postupne prechádza, negatívne nálady pominú potom, ako spoločne so ženou, spoznajú ženíchových rodičov, s ktorými si padnú do oka. Najzložitejšia a najťažšia pasáž, je ešte pred nimi, a to, ako a či dokážu zostrojiť špičkovú svadbu, za ktorú by sa nemuseli hanbiť... Okrem Liz, je očarujúca i Joan Bennett, ktorá si zahrala matku, Liz Taylor a ženu, Spencera Tracyho. Na začiatku je Spencer rozprávačom, ktorý je usadený v kresle, kde cez retrospektívu povie, ako to všetko prebiehalo, a je to, vskutku zaujímavé ! Minnelli skrýva niekoľko prekvapení, prečo ostáva divák v napätí, ako sa to celé skončí ? Skutočne dobrý film, ale v podstate sa nič v ňom zložité nedeje, ak nepočítam prípravy na svadbu, a to je The End. Aj keď, je to viac - menej, hollywoodska rozprávočka, to, čo mňa dostáva do kolien, je Elizabeth Taylor, ktorú považujem za najkrajšiu herečku všetkých čias, aká sa kedy objavila na striebornom plátne, mám pravdu ?: ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Spencer Tracy si tuhle romantickou komedii naložil na svá bedra, prakticky ji odtáhl celou sám a povedlo se mu to v mých očích na výbornou, nasmála jsem se dosyta a v závěru i slzička dojetí ukápla.. To je tak, když milující otec chystá svatbu pro svou jedinou dceru a své manželce nedokáže nic odepřít.. Příjemné filmové pohlazení a nahlédnutí do doby dávno minulé.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších příkladů toho, že nad originál zkrátka není. Hlavním důvodem je tentokrát skvělý Spencer Tracy, který je přeci jen jiná extratřída než popleta Steve Martin a také fakt, že oč méně se v této starší verzi tlačí na strunu prvoplánového humoru, o to zábavněji a civilněji to nakonec vyznívá. Jen tu opulentnost té svatby si v mém případě velmi ráda odpustím. :) ()

Související novinky

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

Elizabeth Taylor: 1932 – 2011

24.03.2011

Dlouhodobým problémům se srdcem včera podlehla jedna z největších filmových legend. Právě když se studio Sony Pictures snaží vrátit královnu Kleopatru na plátna kin (po Jamesi Cameronovi a Paulu… (více)

Reklama

Reklama