Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (280)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Tom Holland se na tomhle filmu spolu asi pěkně vyblbli. Bylo slyšet, jak si to užívali. Na to jak se o Onward nikde moc nemluvilo a skoro bez všimnutí přišel film do kin, to pro mě bylo mlé překvapení. Krásná a vtipná animce, velice sympatické potvůrky a srdcervoucí příběh, který mě nejednou dohnal k slzám. 5* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

U nás zavládlo nadšení. Jednak rodiče, fandové fantasy, si přišli na svoje stran řady klasických odkazů, jedno pubertální dítě se zase tetelilo nad fóry určené pro telecí období, akcí a svižným tempem a to mrňavé dojemně naložilo plyšovému jednorožci při souboji s drakem. Vtipné, inteligentní, citlivé, pixar u mě zaválí animací asi vždycky, skvělá elfí zábava. Jestli se u nás stane notoricky ohrávaným animákem ukáže až čas, ale na první dobrou- zásah. Jan Cina v české verzi- klobouček. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky. Z posledních let např. Up, Wreck-It Ralph, Inside Out nebo Big Hero 6. Ale tohle je přes slibný nápad děsná nuda. Zcela mi tu chybí v animácích již tak běžná rovina, které se zasmějí jenom dospělí, zatímco děti se baví tím, že hlavní hrdina uklouzne na šlupce od banánu a po schodech spadne do sklepa. A jestli je vrcholem demonstrace zkriplenosti pohádkového světa moderním lidským prostředím fakt, že z víl se stali motorkáři, protože už neumí létat, nebo že drakobijec prodá svůj meč do zastavárny kvůli kontrole od finančáku, tak je to fakt promrhaný potenciál... 40% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

To, že pixar umí a je v kategorii animáků topka, to se ví, ale že dokáže i tolik tlačit na pilu citům a dojmům, to mě dost lámalo v pase, ovšem zároveň bavilo jako sviňa. Kolikrát jsem si říkal, přece tady vedle dcerky a těch okolních capartů nebudeš fňákat, jak malej Jaryn. Držel jsem to, co to šlo, ale vůbec mě to ti bráši namodralý neulehčovali! Opravdu moc krásná pohádka se supr příběhem, která mě místy dostávala do ouzkejch. Každopádně kino zážitek otec/dcera - k nezaplacení! 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Frčíme disponuje na první pohled vcelku originálním námětem v podobě alternativního pohádkového světa, který v sobě skýtá nepřeberné množství možností. Po zhlédnutí musím konstatovat, že se tvůrci mohli vyřádit přece jenom trochu více, co se fantazie a nápadů týká. Tím však nechci říct, že by mě snímek zklamal. Líbí se mi, že si pixarovské filmy drží ten svůj "dospělácký look" bez zbytečného množství infantilních scén i charakterů, čehož se naštěstí tvůrci drželi i tomto případě. Frčíme sice nenabízí tak rozmanitý svět jako V hlavě, ani neobsahuje tak silné plot twisty jako Coco, nicméně i tak zahřeje u srdce svým přímočarým, ale o to více upřímným příběhem o důležitosti rodiny a hledání sebe sama. Ve výsledku to jsou za mě slabší čtyři hvězdy, ale věřím, že v originálním znění by to byly čisté čtyři. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama