Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (278)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si doby, kdy se čekalo, kdy se s jistotou předpovídalo, že za několik let se Pixar naprosto emancipuje a začne produkovat komplexní animované filmy nezatížené potřebami dětského publika. To bylo ještě před Disneym samozřejmě. Vycházely články na téma Kdy uvidíme první mainstreamový CGI animák pro dospělé? Musím si na to vzpomenout obzvlášť v době, kdy tu máme asi dvacátý film s pointou "the real dead father was the friends we made along". Ne že by bylo nutně špatně dělat filmy pro děti, ale stejně to naprosto nechápu - vidět tu fetišistickou detailnost a propracovanost animace, která je až tísnivě dokonalejší každým filmem, využívanou k odvyprávění těhle roztomilých dojímavých banalit. Proč to vůbec existuje? Dětem je přece jedno, kolik milionů realisticky pohybujících chlupů je programováno - nedokážou to vůbec pojímat. Ten pixarovský exces je pořád divnější a divnější... střet absolutní technické preciznost a vrcholu současných možností s nejlínějším a nejkonzervativnějším vyprávěním. Je to matoucí. K čemu to všechno je? Uvidíme, co předvede Soul - tam jsou zase nějaké ambice. Je to poslední šance? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jsem pročítal různé články a diskuze na téma upravených podmínek k Oskarům, jsem si pustil kreslený film Frčíme, abych si od toho všeho genderově nevyváženého trošku odpočinul. Jenže moderní přístup k pohádce o moderních elfech žijících v naším světě mě úplně neoslnil. Navíc jsem byl v šoku z té lesbické policajtky a černošské škorpioní něco obludce v kombinaci s nějakým medvědem. Oskary o trans gender cosi vlastně teď mluví, ale Pixar už to vzal začátkem roku 2020 za vlastní. A nakonec tu stejně máme červeně vyznačenou pohádku, která má hodnocení skoro k osmdesáti procentům, tak koho to vlastně má trápit? ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Tom Holland se na tomhle filmu spolu asi pěkně vyblbli. Bylo slyšet, jak si to užívali. Na to jak se o Onward nikde moc nemluvilo a skoro bez všimnutí přišel film do kin, to pro mě bylo mlé překvapení. Krásná a vtipná animce, velice sympatické potvůrky a srdcervoucí příběh, který mě nejednou dohnal k slzám. 5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože Frčíme nemohl být finančně žádný trhák, tak je sympatické že jej Pixar nechal vzniknout. Sice bych mohl kritizovat fakt, že inspiraci pro nápady si tvůrci brali z poměrně dosti známých filmů, ale ty emoce, které se povedlo zachytit prostě za prominutí stojí. Frčíme je poctivé dobrodružství dvou kluků, kteří se chtějí naposledy vidět se svým tátou. Rozhodně dospělejší animák než zcela neškodný Nemo s Dory. 75% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Po lehce opatrnějším začátku, zhruba od "O as Onwards!" se film rozjede v takovém tempu (a co je důležitější, nesleví, naopak přidá na obrátkách až do finishe), že jsem jen zíral, tlemil se a užíval si klasicky skvělej pixarák s jen tím nejlepším od Walta. Chemie mezi Prattem a Hollandem funguje fantasticky a vůbec celý příběh, emoce, vizuál a vtip je naprosto skvěle dávkován. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Jako základ pro dodávku, kterou cestují Ian Lightfoot (Tom Holland) a Barley Lightfoot (Chris Pratt), posloužil animátorům „Chevrolet Chevy Van, G-10, 1978, verze Shorty“. Udělali ale pár změn (hlavně přední maska, tvar bočních blinkrů atd.). (bullhead)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama