Reklama

Reklama

Frčíme

  • USA Onward (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Frčíme nás zavede do světa fantazie, ve kterém se představí dva elfští teenageři, kteří se vydají na pozoruhodnou výpravu, aby zjistili, zda ve světě zůstalo aspoň kousek toho magického. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (280)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nekolika skoro prumernejch pixarovkach konecne posun k lepsimu. Neni to vylozena pecka, z ktery by si clovek sednul na prdel, ale poctivej, fajn animak. Postavy jsou super sympaticky, dej prijemne odsejpa, fantasy prostredi je i pres misty lehce slabsi animaci hodne prijemny, hudba povedena a pribeh na animak vcelku originalni, i kdyz lehce predvidatelnej a plnej myslenek o dulezitosti rodiny atd., ktery ale nejsou divakovi vylozene cpany do xichtu. Takze za me spokojenost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože Frčíme nemohl být finančně žádný trhák, tak je sympatické že jej Pixar nechal vzniknout. Sice bych mohl kritizovat fakt, že inspiraci pro nápady si tvůrci brali z poměrně dosti známých filmů, ale ty emoce, které se povedlo zachytit prostě za prominutí stojí. Frčíme je poctivé dobrodružství dvou kluků, kteří se chtějí naposledy vidět se svým tátou. Rozhodně dospělejší animák než zcela neškodný Nemo s Dory. 75% ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Pixar utekl od sequelů zpět k originálním animákům a opět to trefil. Už jen kvůli volbě modernizovaného klasického fantasy světa musím tleskat, protože toto téma je trestuhodně opomíjené skrze všechny formy umění a je to podle mě velká škoda. Onward je ovšem zpracované s grácií, čím více se člověk orientuje ve fantasy žánru, tím více zde objeví nejrůznějších odkazů a narážek na klasickou tvorbu, ale jsou tu třeba i odkazy na Indyho i jiné klasiky. Celý svět je pojatý velmi hravě a je plný nejrůznějších nápadů, které mají diváka, jak oslovit. Příběh se sice drží jistých animákových šablon, ale je i dostatečně originální, aby nebyl zcela předvídatelný. Celkově děj cílí spíše na starší obecenstvo, protože hlavní téma vyrovnání se se ztrátou osloví spíše dospělé než malé děti, navíc tu je krásné a nápadité finále, které hlavní myšlenku nádherně podtrhne. Věci jako krásná animace i povedená hudba jsou u Pixaru samozřejmostí, a tak je tu nebudu pitvat. Frčíme je rozhodně trefou do černého, jedná se o film, který dokáže pobavit i zahřát u srdíčka lidi napříč generacemi a to je podle mě jednoznačný úspěch. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt a Tom Holland se na tomhle filmu spolu asi pěkně vyblbli. Bylo slyšet, jak si to užívali. Na to jak se o Onward nikde moc nemluvilo a skoro bez všimnutí přišel film do kin, to pro mě bylo mlé překvapení. Krásná a vtipná animce, velice sympatické potvůrky a srdcervoucí příběh, který mě nejednou dohnal k slzám. 5* ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Pixar si vybírá slabší chvilku, ale kdo z nás ji nemá, že. Zajímavé spojení reálného světa, elfů a mytologie. Spolu s vtipným a (opět) dojemným příběhem na postavy i diváka ke konci příběhu čeká nejedno zajímavé zjištění. Třeba, že abyste nad filmem vynášeli kategorické povýšenecké soudy, musíte mít opravdu něco odžito a (podle snímku) i zažito. V mnoha ohledech klasický nerovná se ještě banální příběh. 90%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech Pixaru, je možné vidět ve scéně, když Ian s Barleym platí dálniční mýto. Dodávka čeká ve vedlejším pruhu fronty. (vojacekr)
  • Jednou z nejznámějších příšer v „Dungeons & Dragons“ je obří kostka Jell-O. Želatinová kostka, představená samotným tvůrcem Garym Gygaxem v prvním vydání „Dungeons & Dragons“ v roce 1974, je základním protivníkem, se kterým se hráči potkávají na začátku svého dobrodružství. Kostka se pohybuje pomalu, ale jakmile se přiblíží, může být velmi nebezpečná, protože pohlcuje oběti a pomalu je tráví, zatímco se bezmocně vznášejí uvnitř. (vojacekr)
  • Scéna na konci filmu, když Lan a Barley odletí s dodávkou pomocí magie, odkazuje na konec filmu Návrat do budoucnosti (1985). (ČSFD)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama