Reklama

Reklama

Geniální vynálezy

(pořad)
  • Velká Británie Wicked Inventions
Velká Británie, 2015, 30x25 min

Obsahy(1)

Fascinující série z oblasti populární vědy se podívá na některé z nejobvyklejších předmětů denní potřeby, které nás obklopují, a prozkoumá ne zrovna čestné okolnosti jejich vzniku. Odhalíme úchvatnou historii o vzniku těchto každodenních předmětů, původně vytvořených pro válečné nebo výzkumné účely. Řada výrobků, která navždy změnila naše životy, vznikla z touhy po super schopnostech, po dominanci nad druhými, pro výhru ve válce či pro zkoumání hvězd. Uvidíme, jak a proč byly tyto předměty vynalezeny, a také jak se změnilo jejich použití a výroba, často zcela mimo plán. (Viasat)

(více)

Recenze (5)

Amper01 

všechny recenze uživatele

Některé díly výborné, jiné vyloženě nudné. Když ale přehlédnu ty nudné a vezmu v potaz přínos, hodnotím spíše kladně. ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

40% / Bohužel tento pořad není očividně pro mne ačkoli se něj koukat dá tak u většinou tří předmětů (věcí) řeknou pouze za jakých podmínek to vzniklo a současný stav + jak to funguje, ovšem o tom co se dělo mezi vznikem a současností (tím je myšlen hlavně vývoj), tak o tom se zde prakticky nemluví a pokud tak velmi okrajově což mi celkem vadí, další věcí jsou dosti často opakující se výrazy při ukončení každé z věcí, které mě doslova sraly s tím se ještě pojí nesmysl o tom, že jde o věci používané každý den, jako opravdu nevím o tom, že by např. takové vznášedlo vlastnil každý, ba dokonce já ho nikdy v životě ani neviděl a jak to tedy může být každodenní věc? ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama