Reklama

Reklama

Nebezpečné tajemství

  • Česko Proklaté tajemství (více)

Jim Malden obývá odlehlý ostrov pouze s řadou vzácných druhů ptáků. Přijíždí však cizinec a s ním i skryté nebezpečí.

Jim Malden (Rutger Hauer) je do sebe uzavřený ochránce přírody a veterán z Vietnamu, který přišel o svou ženu a dítě, a cílem jeho života se tak stává ochrana vajec ohroženého orla na malém odlehlém ostrově v Severní Karolíně. Jeho jediný kontakt s lidmi zajišťují Stella (Kathleen Turner) a její syn Adam, kteří na pevnině provozují malý obchůdek. Podivínský a posedlý sběratel J.P. Whittier (Donald Pleasence) touží několik vajec získat, nechce však přitom Maldena rozzlobit. Najme si proto horského vůdce a horolezce Mikea Walkera (Powers Boothe), aby předstíral, že je fotograf časopisu, díky čemuž by si mohli získat Maldenovu důvěru a uskutečnit svůj plán. Walker se ovšem brzy přidává na Maldenovu stranu a s pomocí Stelly se pak oba muži pokusí sběratelův ďábelský plán zmařit. Geoffrey Stephenson tento snímek s ekologickou tématikou dále obohatil strhujícími záběry přírodních scenérií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Ale tak ano, já mám Powerse Boothe rád od Marlowa (jeden z nejlepších Marlowů vůbec, myslím) a Southern comfortu, takže proč ne, Rutger Hauer je herec hodně omezených možností, takže podle scénáře a režie může být vynikající i tragický. Tady je slušný. Udivilo mne, že k nim vcelku pasuje Kathleen Turner, překvapilo mne, že hvězda její velikosti (hlavně podle ní) vzala tuhle roli, ale -ač jsem o tom apriori pochyboval - není hrozná. Zápletka je taková hodně jednoduchá s malou odbočkou místních vidláků a jejich přátel, bojových umění je úsporně, spec zbraní jen kuše a foukačky snad, trochu ozdob nějakého ptactva, aby bylo eko téma. celkově koukatelný normál. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Prostý dobrodružno-romantický thriller v němž Hauer chrání na ostrově vzácné ptactvo před pytláky, miluje Kathleen Turner a kamarádí s dobrosrdečným horolezcem, který však dostal zaplaceno za ukradení vajec vzácného orla. Akce není mnoho a kvalit např. Honby za diamantem film rozhodně nedosahuje, ale je poutavý, příjemný a celkem napínavý. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Pohodová béčková oddychovka, ktorá neurazí a ešte sa pričiňuje o environmentálne povedomie. Film som si pozrel ako poctu nedávno umrelému Rutgerovi Hauerovi. Ten sa paradoxne až tak na hlavnú rolu nehodí, resp. vedel by som si na jehoi mieste predstaviť aj lepšie obsadenie. Zato Boothe je v pohode, rovnako tak záporáci. Linka s miliárdarom v podaní Pleasenceho a jeho vášnivom zberateľstve vajíčok trochu zbytočná, aj keď sa tvorcovia možno niekým inšpirovali v ramci enviro záchrany. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer je typický príklad béčkového herca. Disponuje určitou charizmou, má aj aký taký herecký talent, ale nikdy sa nedokázal presadiť a dostať na výslnie. Vždy sa objavoval v snímkoch s nízkym rozpočtom a nie moc kvalitným scénarom, ktoré nedosiahli komerčný a ani divácky úspech. Jedným z takýchto titulov je aj dobrodružný akčný film "Prekliate tajomstvo" z roku 1984. V ňom stvárnil samotárskeho podivína, ktorý sa po návrate z vojny vo Vietname stal zarputilým ochrancom ohrozeného orla. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ani survival, ani triler, ani horor, ani dobrodružný, ani akčný, ani romantický, ani dráma. Mohlo to byť hocičo z toho, ale nie je to nič. Je to len divné. Čudný Rutger, čudný ostrov, čudné decko, čudné zvieratá. Donald Pleasence! Wtf? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V době, kdy se film natáčel, byl orel bělohlavý v USA na pokraji vyhynutí. Ze seznamu ohrožených druhů byl vyškrtnut teprve v červnu 2007. (Terva)

Reklama

Reklama