Reklama

Reklama

Severské lesy

(TV film)
Německo, 2015, 52 min

Režie:

Reinhard Kungel

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci do severských lesů v Německu. Poznejte historii jejich vzniku a proměny během času. Kdysi byly plné divoké zvěře, dnes jsou však často obětí znečištěného životního prostředí a brutální těžby dřeva... Severské lesy jsou zábavnou cestou do minulosti. Začíná na jaře a končí v zimě. Je to láskyplná pocta lesům chladného severu a přibližuje, jak se z pravěkého pralesa staly kultivovaným porostem. Podívejte se, jak Keltové a Germáni postupně kolonizovali původně temné hvozdy hustě obydlené vlky, medvědy, orly, jeleny a pižmony. Později lesům mnohokrát uškodila degradace životního prostředí a nadměrné využívání zdrojů. Proto vzniklo několik opatření na ochranu jejich divoké krásy. Severské lesy jsou půvabný dřevěný svět. Mění se stejně jako roční období a jsou známé a obdivované po celém světě. Vychutnejte si dechberoucí letecké nebo uhrančivé časosběrné záběry severských lesů v celé kráse. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání, protože jsem čekal více přírody jako takové. Populárně naučný dokument je především o historii evropských lesů a hospodaření člověka v nich, které nebylo po většinu času nejlepší. Samozřejmě záběry krajiny jsou skvělé, chtěl jsem jich ale více. V komentáři chyběla pojmenování řady rostlin a živočichů, které asi zná průměrně vzdělaný člověk, ale všichni diváci jistě ne - podléška, šťavel, pestřenka... Jaro a léto obrazově téměř splývaly, bylo tedy zbytečné film dělit podle období. Vadila mi i jistá nedotaženost scén - záběry na ohlodané kmínky stromů - čekáte tedy následně bobry, leč objeví se koupající se medvíďata. Fauna a hmyz měly celkově velmi málo prostoru. Úplně nejhorší pak byla scénická hudba, která se až na pár výjimek k filmu vůbec nehodila. Přesto hodnotím kladně, jelikož ekologické poselství je nenásilné a mnohé záběry přírody krásné. 3,5* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument, který diváka provede 4 ročními obdobími Severského lesa (nejčastěji v Německu) s doprovodným komentářem, klidnou hudbou a efektními dlouhými záběry lesa, převážně bez zvířectva (cca 50% času). Jedná se informativní ECO dokument, kde je důležitější komentář o tom, jak se vyvíjel les a jak jej používal člověk od pradávna, až do dnešní doby. Filmové záběry tu jsou jen na oko pro doplnění komentáře. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama