Reklama

Reklama

Co se z nás stalo

(festivalový název)
  • Dánsko Sorgenfri (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o světě, kde řádí hordy sousedů proměněných v nakažené lidožravé maniaky, vypráví režisér z pohledu jedné docela obyčejné současné rodiny. Nejsou tu žádní bývalí policajti, kteří trefí mozek ohnilé zombie na vzdálenost několika kilometrů, žádní vědci, kteří dokáží odhalit příčiny smrtícího viru, a žádné prázdné obchodní domy, věznice, nebo laboratoře, kde by přeživší mohli najít trvalejší azyl. Je tu jen rodinka ustrašených lidí, kterým skupina vojáků v plynových maskách přetáhne přes celý dům igelitový potah a zakáže jim vycházet ven. V takhle totální skleníkové izolaci samozřejmě intenzivně bují tísnivé pocity nejistoty, bezbrannosti a akutního ohrožení. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Potom čo jednu zo štvrtí menšieho mestečka zachváti neznámi chrípkový vírus, ocitá sa štvorčlenná rodina v karanténe vlastného domu. Po podniknutí niekoľkých nepopulárnych krokov sa odstupom času vynára otázka: bude lepšie zostať a neriskovať stratu života po zásahu neznámych ozbrojených síl v plynových maskách? Alebo sa predsa len pokúsiť o únik a riskovať tak nákazu? A ja si myslím, že má POMO takmer vo všetkom pravdu (pre tento krát). Navyše, mne príde potenciál filmu z pohľadu hororových prvkov dosť premrhaný. Kvalitatívne na vysokej úrovni spracovanému zombie snímku, s poctivo budovanou atmosférou, podráža nohy akurát "nesnaha" prezentovania dostatku scén s gore pasážami (teda až na záver). Predzvesťou bude hneď prvá príležitosť, kedy si tvorcovia striekancom na Samsung plazmu akurát strelia gól do vlastnej brány. Veľká škoda, že sa zo "Sorgenfri" stala viac dráma riešiaca vzťahy ako také, či polemiku: "čo len s nami bude", než poriadny horor s akciou, ktorý mohol byť po využití šance jednou z najlepších zombární na "trhu" za posledné obdobie - 60% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokľudné civilné prostredie Dánska a spočiatku veľmi dobre budovaná atmosféra, ktorú v druhej polovici filmu vystrieda dosť nelogické chovanie (inak sympatických) postáv, čo na mojom osobnom dojme tomuto inak zaujímavému hororu jednu hviezdu uberá. Škoda, lepší scenár by zo Sorgenfri mohol s prehľadom spraviť červeno-csfd-rámcový počin (ktorý majú myslím filmy nad 70%). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné Zombie Drama z Dánska. Film je natočen sice celý v jedné ulici a soustředí se pouze na jeden barák a jednu rodinu- tedy prudká minimalistická forma, ale má to své momenty. Byť je děj filmu pomalejší, tak nějak to nenudí a tváří se film reálně, což se mi zamlouvalo. Ke konci dojde i na trochu krve a akce. Závěr je depresivní a nečekaný, za což si Dánové připisují plusové body. Like za nadrženou sexy sousedku. Story 5/10, Atmosféra 6/10, Gore 3/10, Vizuál 5/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 2/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 4/10. 60% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomněl It Comes at Night, oba dva filmy pracují s podobnými tématy, nebo se o to aspoň pokoušejí. A zatímco It Comes at Night, je pomalejší, značně i depresivnější a víc se tam hraje na psychologickou notu, tak zde je to rychlejší a také víc napínavější. Nicméně i zde nakažení se moc nevyskytují a hodně se tu pracuje s představivostí, že tam někde sou a představují hrozbu, ale logicky největší hrozbou mají být další přeživší. A tady asi přichází první kámen úrazu, jak už název filmu vypovídá "Co se z nás stalo" tak sem očekával nějakou tu morální výstrahu, že přeživší budou horší, než nakažení a že se rodina, obrátí proti sobě a vytvoří se nějaké to parádní rodinné dusno, tak jako v The Divide. Ale ono tady nic takového neni a to je škoda, ono je tedy na filmu vidět, že má nízký rozpočet, ale tvůrci mohli jít touhle temnější cestou už od začátku. A byť finále je depresivní, tak přeci jenom neni zase tak temné a to je škoda. Film se mi líbil, do doby než postavy vyjdou ven hledat jídlo a králíka, pak je to sice rychlá vybíjená, ale bez nějakých větších morálních dopadů a to je škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

The Walking Dead na dánský způsob. A k mému překvapení výborně zpracovaný, technicky brilantní a dost napínavý flm. Atmosféra v prvních dvou třetinách je budována velmi umně a realisticky - rodina je uzavřena uvnitř domu a nemá tušení, co se vlastně děje. Jenže těch 80 minut je fakt málo, očekávané inferno trvá jen pár minut a závěr působí velmi useknutě. Celkovým dojmem Sogenfri působí opravdu spíše jako jen epizoda z výše zmíněného seriálu, což je trochu škoda. Mělo to rozhodně na víc. Nicméně za zombie děcko palec nahoru, na tohle by amíci koule neměli. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama