Reklama

Reklama

Agatha a podstata vraždy

(TV film)
  • Velká Británie Agatha and the Truth of Murder

Ve vlaku do Hastingsu je nalezena mrtvá kmotřenka a jmenovkyně Florence Nightingaleové s proraženou lebkou. Následné vyšetřování a pobouření veřejnosti však vraha chytit nepomohou. Partnerka Florance, Mabel Rogersová, která s ní pracuje již 26 let, je znechucena nulovým pokrokem v případu a selháním policie a rozhodne se proto zahájit vlastní vyšetřování. Přišla na několik podezřelých. Chybí jí však důkaz, který vraha usvědčí. Neví si s případem dále rady, a obrátí se proto na Agathu Christie, autorku knih o Poirotovi a slečně Marplové, jejíž poslední román, Vražda Rogera Ackroyda, je mezinárodní senzací. Spolu pak vyrazí dopadnout vraha. (Viasat)

(více)

Recenze (13)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Agatha při své záhadném dvoutýdenním zmizení rozehraje hru na odhlalení skutečného vraha? Fascinující.. kdyby o tak skutečně bylo. :-) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vražda jako podle Agathy, ale kompletně bez jejího přičinění. Nedivím se, že se agentura a příbuzní distancovali. Některá tajemství jsou fascinující právě protože jsou tajná. Není divu, že jejich odtajnění (byť fiktivní) přinesou spíše zklamání. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proč nepoužít všechny možné Agathiny trademarky při fantazii o jejím životě? Máme tu vlak, staré rodinné sídlo, rozhádanou rodinu na rodinném setkání, kdy všichni skrývají nějaký ten hříšek z minulosti atd… Malinko zmatené kvůli množství postav a spletitým vztahům mezi nimi. A do toho lehce biografie o vyrovnávání se spisovatelky s rozvodem. Je to milý, nepřekvapivý film, která se dá zhlédnout bez zažívacích potíží. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to nelíbilo. Má to veškeré neduhy TV produkce, scénář jednoho dílu seriálu je roztahaný na celovečerní stopáž, aby z toho byl televizní film, do toho tu máme dnes tak módní lesbické téma, sama Agatha po celou dobu na panském sídle chodí v chlapském obleku a s ulízanými vlasy. do toho zde máme setkání Agathy s Conanem Doylem, ó, jak originální, a ze života Agathy Christie jen povrchní kydy jak z Blesku včetně vztahu s manželem. Jinak Mary Westmacotte je Agathin pseudonym, který začala používat až čtyři roky po svém zmizení a minimálně ve dvou knihách docela přesně naznačuje, kde těch 11 dní byla a co dělala - a ne, nešlo o milostnou aféru, a dokonce ani neřešila vraždy. Jinak k samotnému filmu - případ zavražděné lesbické ošetřovatelky a nějakých sedmi lidí sezvaných na panské sídlo mne nijak moc nezaujal, chyběla mu atmosféra, a to sezvání všech na jedno místo je sice agathovské, ale sama autorka si už časem uvědomovala, jaké klišé píše stále dokola. Navíc mi tady vadily drobnosti, že Agatha píše dopisy jako že v zastoupení právnické firmy, alee píše je rukou, ačkoliv doma má psací stroj a právnická firma v té době určitě už také měla psací stroj. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama