Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 1 (1972) (série)


Úspory (S01E09)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1972, 15 min

Obsahy(1)

Nečekaná návštěva… Povídka z oblíbeného cyklu Bakaláři 1972. Na Silvestra nečekaně přijede strýček z Moravy (V. Menšík). Vytáhne Karla (V. Hašek) do hospody a přemluví ho, aby si vzal sváteční kabát. Jeho manželce Aničce (G. Vránová) namluví, že na ni leze chřipka a aby si šla raději lehnout. V hospodě Karel se strýčkem utratí peníze, které tam najdou na zemi u věšáku. Byly to ovšem peníze, které Anička šetřila na pračku a schovala je do Karlova kabátu… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

curil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bakalářská povídka se slabým scénářem Jaroslava Dietla, samozřejmě na úkor námětu jakéhosi amatérského pisálka. Většinou šlo o báby, které přispívaly do komunistických deníků, znám jich několik ze svého okolí, básničky, sloupky "Jaro už přišlo, stromy rozkvétají a naše mládež...". No , hrůza hrůz. Vesměs vysloužilé učitelky, úřednice. Povídka slabá a nebýt Vladimíra Menšíka, který to celé podržel, nestála by za opakování. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vladimír Menšík a závěrečná fakt humorná pointa a tři hvězdy jsou na světě. Je to o to vtipnější, když si uvědomíte, že by se Vlastimil Hašek chtěl zachovat správně a k penězům by se přihlásil někdo, komu sice nepatřily, ale spatřil by příležitost, když by se nikdo jiný nepřihlásil. ()

Reklama

Reklama