Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psovod Toníček a jeho milovaná Andělka se konečně dočkali a chystají se na svatbu. Radostné dny ale naruší běsnění vraha, jehož obětí se stane i jeden četník z pátračky. Sympatický psovod Toníček se konečně dočkal. Matka jeho milované Andělky dala svolení a chystá se svatba. Taková ta pravá venkovská, se spoustou hostů i jídla. Ženich s nevěstou jsou v sedmém nebi. A vůbec se nenechají zneklidňovat nejen pátráním po ukradeném falešném chrupu ještě fešné, i když postarší vdovy Zaoralové, ani tím, že v okolí řádí nebezpečný zločinec, který má už na svědomí několik lidských životů. Jak se ukáže, je tento pomstou posedlý maniak jeden z nejhorších případů, s nímž měla četnická pátrací stanice doposud co dělat. Dokonce Arazím unikne dík šťastné náhodě při nočním návratu od slečny Ludmily skoro jisté smrti. Bohužel, jeden z jeho četníků se nakonec přece jen stane tragickou obětí svého povolání i zločinné posedlosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fúha, dosť brutálne. Začína sa to v podstate až ako takmer komédia, v ktorej je plno humoru a absolútne nedôležitý kriminálny čin (prezentovaný postavou komika Vácvala Vydru). Už úvodná scéna však naznačí, že v skutočnosti bude atmosféra oveľa temnejšia. A len čo na to vzhľadom na komediálne Vydrove etudy (po()zabudnete, príde nečakané finále, ktorá vás drsne schmatne pod krk a vy nemôžete uveriť tomu, ako ďaleko boli tvorcovia schopní a ochotní zájsť. Akože nie je to seriálová špička desaťročia, ale mám tento seriál proste rád a koniec tejto konkrétnej epizódy je fakt drasťárňa. Ale, konieckoncov, možno i paradoxne práve vďaka tomu mám Četnícke humoresky tak rád - pre ten veľmi zvláštny a na prvý pohľad riadne čudný mix krimi a komédie, kde sa v jednej chvíli smejete zábavnej chémii medzi postavami policajtov a hneď nato príde krv, smrť a úplne zbytočná bolesť. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY. Po nedávném opětovném zhlédnutí musím říct, že přes tragický a působivý konec je finální přestřelka natočená opravdu hrozně, a když potom Arazim v následujícím díle tvrdí Ludmile, že to byl zpackaný zákrok, tak to má tedy ve všem pravdu. Rozhodně celý zásah je naprosto neorganizovaný a samotné zastřelení Toníčka by snad nemohlo být vymyšleno hůř. Kdo má možnost se podívat, schválně ať řekne sám. Tak Toníček vybíhá ze stodoly, nese děti. Střelec prakticky stojí přímo před ním. Arazim se schovává kdesi za střelcem. Arazim pálí, Toníček běží, najednou se Arazim zarazí, narovná a místo aby mu dál kryl záda, začne na něj nesmyslně řvát "Toníčku." Mezitím střelec vyleze ze skrýše rovnou do prostoru - opět mu nikdo nevěnuje pozornost (proč Arazím, který na něj musel vidět, po něm nezačal pálit teď, místo aby řval "Toníčku" a kamsi se otáčel?") - a samozřejmě, že odpráskne Toníčka, jelikož nikoho z celé obrovské party četníku roztroušených kolem nezajímá, že jejich jediný podezřelý jen tak stojí uprostřed dvora a střílí. Nepochopila jsem. Určitě to šlo natočit lépe a důstojněji. Jinak samozřejmě jeden ze zásadních dílů, ale jak říkám - způsob té zfušované přestřelky to výrazně kazí. ()

Reklama

cepice 

všechny recenze uživatele

Velice silný a emotivní díl!    Problém mám s dějem, proto * dolů: když najdou ve sklepě u pátračky hadr od oleje na zbraně, proč to nehlídají tam? Předešlo by se vraždám! Proč Toníček běžel ze stodoly s dětmi jiným směrem, než do ní přiběhl, tedy proč běžel chvíli směrem ke střelci? Proč toho člověka/střelce nezastřelili, ale namísto toho nechali ubodat Arga (byla tam velice dlouhá prodleva, potom, co zločinci na otevřeném prostranství došly náboje). Proč tam bylo tak 20 četníků, ale pronásledovalo ho asi jen 6, z čehož reálně jen 2 a s nimi si střelec udělal kolečko přes půdu a vrátil se na původní místo? Tam měl již na něj někdo čekat... Tady vidím dějové díry... *proč se celá pátračka převlékla do služebního, namísto aby co nejdříve jeli za Andělkou? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Sanitní vůz je Walter 6B z roku 1928. (sator)
  • Natáčelo se v katolickém kostele svatého Vavřince v Kloboukách u Brna a pod viaduktem na ulici Vlhké a i přímo v domě Vlhká 26. (M.B)
  • Řidič náklaďáku říká, že má po „fajrontu“. Jedná se o zkomoleninu německého „Der Feierabend“ – konec směny. Fajront znamená i přijít na samý konec něčeho, na závěr. (sator)

Reklama

Reklama