Reklama

Reklama

Démon

Trailer 3

Obsahy(1)

V inteligentním duchařském hororu, který navazuje na starou židovskou legendu o dybbukovi, posedne ženicha neklidný duch přímo uprostřed veselky. Piotr (izraelský herec Itay Tiran) přijíždí z Anglie, aby se oženil se svou krásnou snoubenkou Žanetou v rodinném domě na polském venkově. Polorozbořenou usedlost jim věnoval jeho budoucí tchán a Piotr se už nemůže dočkat, až z ní vybuduje domov pro svou novou rodinu. V předvečer svatby však najde při obhlídce pozemku pohřbené ostatky lidského těla. Chování Piotra, který je pronásledován svým děsivým objevem, se stává stále bizarnějším, zatímco kolem něj probíhá tradiční polská veselka s mnoha hosty, pitím, hudbou a tancem. Piotr je záhy přemožen zdánlivými epileptickými záchvaty, vyděsí svou nevěstu a pobouří tchána. V průběhu noci vyjde najevo, že je na svatbě nezvaný host - židovská dívka, která je nejen osamělá, ale taky dočista mrtvá. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (63)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2016] Nepijte alkohol, uvidíte mrtvé lidi a pak vám z toho hrábne a začnete mluvit jidišem :-) Tahle nepovedená svadba osobitě mísí prvky duchařského hororu, černé komedie a klade spoustu otázek, na které občas jen ve velkých náznacích odpovídá. A alkoholové opojení graduje. Kdo by se na oslavě chtěl zaobírat nějakými starými vinami a hryzajícím svědomím (vlastním, národním)? Co na tom, že po sálu chodí duch mrtvé dívky a tančí se ženichem? A kdo je její ženich na staré fotce? Jestli jste si nevšimli, tak vám unikl zásadní moment snímku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem neměl náladu, ale nudil jsem se šíleně. Demon má s hororem společné minimum, vlastně nic, jedná se o drama na svatbě Poláků- tenhle výrok je možná nejděsivější z celého filmu. Párkrát zafunguje humor od doktora, ale jinak ztráta času za mě. Potěší alespoň slušná řemeslná stránka, s kterou Poláci narozdíl od nás problém nemají. 40% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Demon zobrazuje klasickú východoeurópsku svadbu plnú alkoholu, tanca a neviazanej zábavy, ktorá sa vymkne spod kontroly. Ženích začne mať po zvláštnom náleze v záhrade nekontrolovatelné záchvaty, ktoré prítomný doktor pripisuje epilepsii. V skutočnosti však majú svadobčania ovela väčší problém, ktorý nemá so zdravotným stavom nič spoločné. - Polsko je pre mňa jednou z najsympatickejších krajín na svete a obyvatelov tejto krajiny mám velmi rád. Preto som sa tešil na môj prvý horor z tejto krajiny. Téma je zaujímavá a zobrazenie svadby je úplne realistické. Herecké obsadenie bolo vybrané úplne presne pre napísané charaktery a všetky postavy mi sedeli velmi dobre. Hororové zložky pôsobia popri tej neviazanej zábave trochu mierne, ale scény v sklepe majú svoju podstatu. Zaradenie do osamelej budovy bolo podla mňa ideálne a pomohlo upevniť situáciu okolo kultúry a histórie. Scenár sa mi zdal občas mierne chaotický, ale vo výsledku sa držal uveritelnej štruktúry, aj keď v závere neobjasnil mnoho detailov, takže najvyššie hodnotenie tomu nemôžem dať, pretože takéto závery mi pri slušne načatej tematike posadnutia proste nevyhovujú. Režijne je to zvládnuté perfektne a je škoda, že režiséra postihol daný osud. Mnoho hororov sa propaguje zvláštnymi úmrtiami okolo produkčného tímu, ale Demon môže potvrdiť, že zvláštne úmrtie týkajúce sa tohto hororu je reálne. ()

stration 

všechny recenze uživatele

To bylo divný. Ale celkem mi to sedlo. Banda ožralých Poláků na svatbě, která nedopadne úplně podle představ novomanželů ani hostů. Atmosféra dobrá, výborná kamera a celé nasnímání včetně použitých filtrů, režijně originální. Velice se mi také líbily herecké výkony, které filmu dodávají na autentičnosti. Konec je zajímavý, na zamyšlení. Celkově vzato to sice není úplně pecka, ale co se tohoto typu filmů týče, můžeme se od našich severních sousedů hodně učit. Škoda režiséra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

S technickou stránkou jsem neměl problém, herecky mi to vyhovovalo a záchvaty posedlosti měly něco do sebe. I ten kontrast mezi divokou východoevropskou svatbou a jakýmsi vyšetřováním dybuka docela fungoval. Jenže mě chybělo víc informací o strašidlu. Kdy, kdo, proč, jak? Jasně, pak by film sklouznul do klasické duchařiny se všemi klišé, co k tomu patří, čemuž se asi filmaři chtěli vyhnout, ale v tomto případě byla snaha o originalitu kontraproduktivní. Alespoň v mých očích. Něco na tom je, ale není to tak docela ono. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Krátce po premiéře filmu na Polském filmovém festivalu v Gdyni spáchal režisér Marcin Wrona sebevraždu. Manželka ho našla v ranních hodinách oběšeného v hotelovém pokoji. (klukluka)
  • Snímek je věnován staré židovské folklorní legendě o dybbukovi, tj.duši zemřelého, která ovládne živou bytost. (majky19)

Reklama

Reklama