Reklama

Reklama

Valpuržina noc

(festivalový název)
  • Polsko Noc Walpurgi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Valpružina noc je intenzivní, smyslná a plná napětí. Je také okamžikem konfrontace s duchy minulosti. Ve svém zdařilém debutu nás Marcin Bortkiewicz přenáší do Švýcarska šedesátých let. Rozmařilá operní diva v šatně přijímá návštěvu mladého novináře. Nezávazný rozhovor se rychle mění v psychodrama dokazující, že ty dva spojuje mnohem víc, než sami tuší. Komorní příběh rozehraný na jednom místě a rozepsaný pro dva herce odkrývá překvapivé emocionální bohatství. Ve Valpružině noci jsou tragédie a melodrama prokládány scénami ve stylu slapstickové komedie. (Kino na hranici)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Vyhrocená směs ironie, grotesky,tragédie, ale i erotiky - taková je atmosféra tohoto filmu, psychodramatu rozpoutanému mezi operní divou, židovkou s osvětimskou minulostí, a mladíkem, novinářem vychovaným ve Švýcarsku. Skvostné, uhrančivé, i když neuvěřitelné.(max.90%) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus jsou dialogy a scény až neuvěřitelně vyhrocené. O hereckých výkonech není pochyb, závěr udeřil jak měl, ale v průběhu projekce jsem občas jen nevěřicně zíral. ()

Galerie (24)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama