Reklama

Reklama

Byla jednou jedna kráva

(TV film)
  • Francie Au bonheur des vaches (více)

Obsahy(1)

Zásobárna masa, cisterna na mléko, dodavatel kůží a zemědělský stroj v jednom. A přitom se za jejich velkýma očima skrývá citlivé a inteligentní zvíře, které neprávem podceňujeme... Všechno se odehrálo někdy před jedenácti tisíci lety v době, kdy krávy ještě byly divokými pratury. Asi tak osmdesátihlavé stádo si tehdy ochočil náš předek člověk kromaňonský. Pratur rostl, pomalu se vyvíjel a postupně se z něho stala kráva. A tak začal tento neuvěřitelný příběh domácího zvířete, který pokračuje až do současnosti. Krávy jsou natolik součástí naší historie a naší krajiny, že už je ani nevnímáme, ba dokonce je přehlížíme. Budeme vám vyprávět příběhy dokonce tři, abychom tuto nespravedlnost napravili. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Člověk si ty krávy zamiluje. Srdce zahřívající dokument je hotová road movie. Na ten bylinkový slavný sýr z luk, který nechutná jak voda na nádobí jsem dostal chuť. Krávy nemusí stoupat na korporátním žebříčku což zanechává stopy na duši. Nemají vědomí konečnosti, tak nikam nespěchají a vyzařuje s nich klid. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný a poučný dokument o "blbé" krávě. Po shlédnutí jsem přemýšlel o tom, z jakého důvodu někdo zavedl slovo "kráva" ve spojení s nadávkou. Toto zvíře mi vůbec nepřijde jako hloupé. Ovce, husy, slepice - ano, to jsou všechno opravdu hloupá zvířata, ale kráva, je oproti nim prudce inteligentní tvor. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama