Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Objevitele nové drogy pronásledují nacisté, kteří chtějí lék zneužít. Jen sám Arazím nakonec doktoru Dietmarovi, vynálezci složení látky, zachrání život. Co má společného velké mezinárodní psychiatrické sympozium s vyhlášenou specialitou restaurace hotelu König? Kdo všechno má zájem na využití či zneužití převratného farmaceutického preparátu s nic neříkajícím názvem Formule 12? Kdo jsou ti dva podivní muži, kteří na zmíněném sympoziu na každém kroku doprovázejí vynikajícího německého vědce? Jakou roli v této směsici zdánlivě nesourodých skutečností hraje hazardní hráč či vídeňský filmový producent? Jak tohle všechno ovlivní život v Četnické pátrací stanice Brno? Odpověď na tyhle a samozřejmě i řadu dalších otázek přináší další díl populárního seriálu Četnické humoresky. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

donkocicak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemohu souhlasit s většinou komentářů ke třetí sérii... Když jsem ji viděl poprvé, náramně jsem se bavil a epizoda Formule patří mezi mé velmi oblíbené... Musím se zastat Miroslava Donutila - scéna s nabarvenými vlasy mi přišla vtipná. Rozhodně si nemyslím, že by série měla sestupnou tendenci a že by něco nebylo dramaturgicky zvládnuto. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi zajímavé, jak má tato série neustále kvalitativně sestupnou tendenci. Donutil si obarví hlavu na fialovo, pak si na ní naplácá hovna a následně běhá po restauraci s turbanem. Většího tajtrdlíka už z něj udělat nemohli, je to tak pitvořivé, že to ani není směšné. Postupem času se mi úplně zhnusila postava velitele Arazíma, protože tato postava opravdu jen prudí, čumí nasraně, na každýho se utrhuje a nejvíc pak na svojí ženu, která mu nic zlýho nedělá a kterou když balil, tak se samou snahou mohl přetrhnout. V tomto dílu je hrozně vidět, jak je tato série dramaturgicky absolutně nezvládnutá. Těm dvou tajtrdlíkům v kuchyni jsem nevěřil ani prd, že jsou kuchaři, jediný štěstí, že se Zounar sám odkrágluje. Nejvíc jsem ale trpěl při scénách, kdy přijeli Němci, kteří ač moc se snažili, nedokázali zastřít, že jsou Češi (jejich němčina s výslovností ze základní školy je vážně k smíchu). Přirozeně největší hrůzu předvedl Bob Klepl, jehož tragikomické a zkroušené předstírání, že je Němec na vodítku, bylo tak k nepřežití, že jsem cítil úlevu, když v závěru epizody natáhne brka (a jako vždy to špatně zahraje). ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V třetí řadě seriálu je dle mého největší problém v tom, že příběhu a zápletce je věnováno 90% času a četníci z brněnské pátračky a jejich osudy jsou tam vždy jen na skok, aby příběh nějak posunuli nebo zakončili. Nehledě na to, že jsou často předmětem dílu věci, které kriminální příliš nejsou (hledání pokladu na zámku, zcela kuchařské prostředí a recept na maso) to celý seriál vlastně přesune úplně jinam a my tu celý díl koukáme na Zounara, Vaňkovou a Donutila, kteří tvoří sice zajímavý vedlejší příběh, ale s kriminálními případy mají kamerové zkoušky a nebo mikulášská pramálo společného. Barvení vlasů p. Líbala a stejně tak další pokusy o "estrádu/přehnané vtipy" působí u z počátku poměrně decentnímu seriálu spíš odpudivě. Tenhle díl by se celý mohl točit v kuchyni a málokdo by si všiml, že tam další interiér není. Jediné zajímavé na tomto díle je vedlejší "náckovská" rovina a pokusy s šoky a posttraumatickými stavy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Náznak napětí od mizerně mluvících Němců a příliš pilovitého Petra Rychlého, jinak stabilně ne moc zvládnuté řemeslo. Asi bych se měl bavit, ale já se nebavím. Zejména mě už opravdu hodně nasírá Zahálka a jeho "zábavná" nemotornost. Jako vážně, všimněte si, jak je to schopný četník, zařve: "Stůjte! Ve jménu zákona!" a pomalinku zavírá dveře od auta, aniž by hnul zadkem a podezřelou osobu eliminoval. Samozřejmě že v seriálu Zahálkovi všichni utečou, protože je to karikatura četníka a ne četník. A ještě se nechá přimáčknout nezabržděným autem. Ne, vážně by té křečovité srandy mohlo být méně na úkor mnohem reálnějšího vykreslení doby a pátracích postupů. Tvůrci tohoto splašeného koně prostě neukočírovali a 3. série i s novými (a po hříchu nezajímavými!!! viz Donutil a Kliková a Eli!!!!) postavami míří do míst mezi dvěma půlkami hýždí. Škoda. Pitvoření Donutila nemá cenu komentovat, u toho trpím jak zvíře a vlastně vše kolem něj shrnul ondrula. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neustále ma zaráža, ako mizerne sú niektoré scény v tomto (inak mojom obľúbenom) seriáli natočené. V epizóde Formule až parodicky zle zostrihaná pasáž s úmrtím v kuchyni. To sa fakt nedalo lepšie natočiť smrteľné pošmyknutie a tomu predchádzajúca naháňačka? Veď to vyzerá ako keby mi dali do ruky smartfón a natočil som to ja. Akčné scény boli v Četníckych humoreskách vždy brutálne slabou súčasťou. Samozrejme  to nie je primárne akčný seriál, to ozaj nie, ale keď predsa len k nejakej akcii prišlo, tak bola spravidla natočená podobne katastroficky. Nevraviac o tom, že Miroslav Donutil sa mi sem vo všeobecnosti nikdy nehodil (a jeho scény ma teda čiastočne otravovali) a že prípad s kuchynským personálom je až nehodný vyšetrovania. Našťastie, ku koncu Formule chytí dych, keďže do nej žiaľ začínajú prenikať vtedajšie politicko-vojnové situácie s mrazivými Nemcami, ktorí si začínajú dovoľovať čoraz viacej. Skupina okolo Arazíma sa ich síce rozhodne nebojí, ale dobre vieme, akú šancu proti nim v konečnom efekte majú. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Olomouci. (M.B)
  • Když Arazím (Tomáš Töpfer) přijede do květinářství ve 32. minutě, zandavá si po kontrole pistoli. V dalším záběru ji však má opět v ruce. (johnnymay)
  • Slovo formule pochází z latinského „formula“, což znamená vzorec, ale také pravidlo, předpis, zásada. (sator)

Reklama

Reklama