Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinné drama o dialogu kultur, či spíše o kulturních rozdílnostech, je inspirováno skutečnými případy odebírání dětí v polských rodinách ve Skandinávii. Film se neuchyluje k černobílému vidění tohoto nanejvýš aktuálního problému, ale citlivě se zamýšlí nad tím, co všechno mohou způsobit lidé, vedení těmi nejlepšími úmysly... V malém městečku na severu Švédska žijí polští manželé se sedmiletou dcerkou, kteří zde hledají klid a blahobyt. Dojde však k sérii nedorozumění a dítě je odebráno švédským sociálním úřadem. Rodiče mají měsíc na to, aby se pokusili získat holčičku zpět před definitivní adopcí. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film krásne poukazuje na to, čo za chorý systém sa hlavne na západe vymyslel - dieťa má väčšie práva ako rodič, sociálna pracovníčka, čo je dnes už synonymum zlodeja detí ži nacistickej svine, rozhoduje o osude osôb, s ktorými nemá nič spoločné. A vraj v záujme ich dobra. Dnešná spoločnosť sa snaží pomaly z každého rodiča urobiť tyrana a tak vidíme, čo sa deje na školách. Absolútny pokles disciplíny, žiadny rešpekt voči učiteľom či autoritám a čoraz viac aj útokov na samotných rodičov. Poľský prípad evokuje spomienky aj na Slovenku, ktorej britské úrady zhabali deti a trvalo extrémne dlhý čas, kým ich znova uvidela. A keď sa rodič dožaduje svojho dieťaťa, úrady z neho robia agresora len za jednu po zadku, ako sa to stáva v Británii. A keď dieťa kričí mama, mama, úradníčka ho vytrhne z náručia, pretože je to v jeho najlepšom záujme. Krásny sociálny, či skôr socialistický systém. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh polských rodičů žijících ve Švédsku, kterým úřady odeberou dítě kvůli údajnému týrání. Dcera Ula je umístěna do náhradní rodiny a setkání s rodiči probíhá jen velmi omezeně a za účasti úředníků i náhradních rodičů. Zdá se, že není cesta, jak dostat dceru zpět. Jediný polský právník ve Švédsku manžele odmítne zastupovat ve ztraceném procesu, ale poradí jim jistou velmi riskantní věc. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film začína luxusne, ako veľmi znepokojujúca dráma, u ktorej sa vám otvára nožík vo vrecku. Avšak finále vyšumí do tuctového thrilleru, čo mňa osobne sklamalo na plnej čiare. 65% ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vida, Poláci umí natočit parádní skandinávské drama. Hodně depresivní téma, máti je sice od začátku celkem hysterka, ale to snad není důvod, aby jí nazibába sebrala haranta, ledaže by šlo o takový novodobý lebensborn. Dost mě udivilo, že pěstounský pár byl celkem v klidu, i když viděl, co se děje. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama