Reklama

Reklama

Miluji tě modře

  • Slovensko Miluji tě modře (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy. Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem. A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou. Přitahuje ho nebývalou silou a jeho staromládenecký život je naráz vzhůru nohama. Tereza je dívka jeho snů – ale je tu ještě „ten" třetí – přítel Terezy, artista Igor, rapl a žárlivec, který nedokáže pochopit, že lásku si nelze udržet ostřím nože. Vztah Terezy a Igora pomalu končí, i když se to neobejde bez bouřlivých a citově vypjatých scén. Na Davidovi je, zda dokáže ustát všechny karamboly rozchodu Terezy s Igorem a zda si dokáže získat Terezinu přízeň... Není to lehké, protože Tereza jednoho dne záhadně zmizí... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (130)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako nějaký nápad na pozadí není až tak špatný, ale při sledování filmu jsem měl problém věřit hercům i tvůrcům, že to myslí vážně. Nemluvím ani o product placementu, který postavám velí bydlet moderně, mít doma ve svých rozlehlých bytech nejmodernější nábytek a kuchyně, chodit do drahých restaurací s výhledem na panoramata Prahy a vůbec se pohybovat po turisticky atraktivních lokalitách. Jako nic proti, ale kunsthistorici fakt nejsou nijak dobře placení. Navíc Jílek se svým věčně rádoby rozesmátým obličejem nedokáže uhrát ani jednu dramatickou situaci, a Nesvačilová neumí hrát, navíc mi ani nepřijde žensky přitažlivá. Je tam spousta věcí, které člověk nechápe a jsou jen povrchní - postava Terezy je blbá, nebo proč zůstává s naprosto jasným debilem a kazisvětem? A oč jí vlastně jde, z filmu to prostě není možné pochopit, jaké má ona sama cíle. A kde má rodiče, sourozence? Pak zde máme hinduismu propadlou maminku - vážně musela být vykreslena jako náboženský pitomeček? Snad nejlíp tam nakonec zahrál Žák v jedné v podstatě němé scénce s vypnutou elektřinou, a Kratina hraje svůj nadprůměrný standard, kde si užívá nahých ženských těl (jež mi zde přijdou jako účelové). Celkově je příběh vyprávěn vláčně, divně, rozvlekle, bez větších zápletek, hraje se jen s luxusními prostorami a barvičkami a samozřejmě Irglové hudbou, jež se kolikrát k samotným scénám vůbec nehodí. ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele

No tyvole... Lituji, že jsem si během filmu nedělala poznámky, protože podruhý to fakt vidět nechci. Za všechny ultrapříšerný dialogy (a že jich tam je!) cituji tedy pouze ten postkoitální úplně na konci, kdy z Nesvačilový sleze onen velmi nesympatický hrdina : "Ty seš ale překvapivě talentovanej žák. A taky žádostivej." Mlask. "Dneska nepřestanem ... /hraně funí/..... dokud nedostanu jedničku." Jedním ze sponzorů musí být likér Baileys, protože ho tady všichni nadšeně konzumují. Já jsem za posledních dvacet let neviděla nikoho, kdo by to dobrovolně pil a bylo mu víc než dvanáct let. "Terezo... já tě miluju." Tereza rychle položí svůj prst na jeho ústa: "pst!" Tenhle paskvil má na svědomí nějakej magor. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Na přebalu dvd je best of komedie - tiburon 2017.Asi slepý a hluchý publikum,jinak nesmyslný hodnocení a udělení ceny na festivalu..Bez špetky živoucího humoru,a jestli tam nějakej snad byl,tak hodně uťáplej,takže pro moji povahu, a vkus naprosto nepoužitelnej.Kromě Denisy,která se mi docela líbí,je i obsazení spíš průměrný.Celkově slabý.40%. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl napsat, o čem film je, tak vlastně o ničem. Nepamatuji si, zda jsem viděl nudnější romantický příběh s tak plochým dějem jako prkno na krájení. Už na začátku a vlastně v průběhu filmu jsem si říkal, zda přehlídka pornstars, hostesek, modelek je schválně filmem provázena, aby trošku film upoutal mužské publikum a nebo jsou tvůrci perverzní. Celá zápletka, jestli se tomu dá takto říkat, je otravná, plná zbytečných a utahaně nudných scén, při kterých se zasmějete snad ve dvou případech. Herci, neherci se utápějí v dialozích jako z ordinace a kromě hlavního hrdiny to bylo místy k nevydržení. Čím více se blížil závěr, tím se schylovalo k tomu nejhoršímu a chybělo málo k horšímu hodnocení. Také bych si moc přál, aby se tvůrci vyhnuli okatým reklamám, jako například na Mazdu, Bohemia chips a Žižkovskou věž. Je to trapné !!!!!.......3/10 ()

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle průser sedí všechny zdánlivě levné vulgarity naprosto adekvátně a jakákoliv sofistikovanější kritika tedy není na místě.Takže snad jen... úděsně nesmyslný námět, dementní scénář, směšné herecké výkony, absolutně nevhodná sladkobolná hudba, navíc debilně zakomponovaná, ubohý výběr necharismatického hlavního představitele Venci Jílka a trapné kooperování několika kvalitních herců (Vlach, Táborský).Kočička Vagnerová sice moc pěkná, ale za to body rozhodně neuděluji. Papoušek uměl, ale tento jeho projekt(tyl) mezi oči dobrého vkusu zřejmě zahálel v nezrealizované autorské pozůstalosti zcela právem jako jeho worst of, než ho ovšem totální nýmand a prznitel Šmídmajer zprasil do podoby dnešního tvůrčího počinu. Kde kurva tací imbecilové berou peníze a svolení ke svým projektům, to soudnému člověku hlava nebere. 0% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. (skudiblik)
  • Název zasílaného souboru v kinodistribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazuje na původní název filmu. (Peklop)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama