Reklama

Reklama

Železničářská pohádka o tom, kterak se čertovi zalíbila Bětuška a mašinky... Mladý čert Fadrius (F. Staněk) má na pekelné univerzitě složit diplomní zkoušku tím, že získá na zemi peklu duši dle obdrženého dotazníku. Vydá se tedy na místo určení – obec Dražice v Čechách. Pokouší se o duši báby Kolejačky (B. Vikusová) a traťmistra Doubka (Z. Řehoř). Zamiluje se ale do jeho dcery Bětušky (S. Laurinová). Doubek mu ji ale nechce dát….. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jednu za Sovaka. JInak je to teda bidny... Hlavni postava-cert-hraje jak dement. Mozna to melo byt jakoze "roztomily", ale je to spis creepy... :( ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Nic nejste! K ničemu se nehodíte! Ale to je to pekelné školství! Mazlíme se s vámi, vzdělání vám dáváme a nic, nic, nic!" Trošku slabomyseľne pôsobiaci čert Fadrius Staněk vyrazí do ľudského sveta zložiť diplomovú skúšku v podobe získania duše hriešnika. Osciluje medzi po trati chodiacou babkou bylinkárkou Vikusovou a traťmajstrom Řehořom, aby sa nakoniec zakukal do dcérky Laurinovej a železnice ako takej. "Kde jsou ty časy, když se lidi bez dlouhejch cavyků strkali do pytle a šmytec!" Hodne vtipná rozprávka v roztomilých papundeklových kulisách s vynikajúcim Sovákom ako profesorom pekelnej univerzity. Štyri kýchnutím zapálené stodoly. "Z chudých holek zlatky taháš a darmo jim hlavy blázníš a to je horší, než chůze po trati!" ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je trošku s podivem, že čert původně neodhalí skutečného neřestníka a dokonce se sám pokusí o sabotáž. A to vše už s tím, že je zamilovaný do Sabiny Laurinové. Kdo by se do ní tehdy nezamiloval, že? Díky dobrému obsazení a slušným kulisám je pohádka snesitelná i když pravdou je, že hloupost čerta bere dech i s ohledem na další fakta. Ale naštěstí vše dobře dopadne.... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama