Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

Libuška pri skalách s čiernou hrivou a temným výrazom, ako novodobá Wenzdy

aj rozprávka je taká temná ale pekná

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

rounen

Též si myslím, že to bylo jakési volání - ať už prince Jindřicha skrz tu kejklířku nebo skrz královniny sny.

Mia...

Mia... (hodnocení, recenze)

helianto

možná máš pravdu :)) Zní to dobře ...

 

jinak jsem opravdu teď hodně zkoumala ten hlas vypravěče a stojím za Moravcem, pouštěla jsem si ho zároveň s pohádkou v nedělní chvilce poezie jako mladíka a je to naprosto identické ...  :)))

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

Mia... , rounen

Já myslím, že rounen má pravdu. Řekla bych, že to je i důvod, proč má Lucka Zedníčková třeba i jakoby stejné vlasy jako Libuška - hnědé, vlnité. Tenkrát byly scénáře u pohádek opravdu propracované, ne prvoplánové, bez hlubšího záměru, jako je to dnes. Škoda, velká škoda, že už to neumíme... :o(

na příspěvěk reagoval Mia...

Uživatel Mia... smazal svůj příspěvek.

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

LadyRainier

Jan Tříska emigroval v roce 1977, těžko tak mohl číst komentář k této pohádce. Vedly se tu o hlas vypravěče spory, ale všechny zdroje, které jsme zatím našli, uvádějí právě Miroslava Moravce.

na příspěvěk reagoval Mia...

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Mia...

Každá pohádka je tak trochu promyšlená.. O tom je ten dobrej scénář.. Ale tady to působí tak nejak tajemně, z důvodu, kdy zmizel první sen, tak začíná pohádka, tudíž začíná smutkem, od kterého se odvíjí zbytek filmu.. Musim ale vyzdvihnout hudbu - geniálně tu sedí..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Mia...

já si myslím, že princezna mluvila skrze Zedníčkovou... protože královně poradila co má udělat, aby měla 2 syny a už dopředu princezna věděla, že když synové vyrostou, tak pojedou za ní a třeba prolomí kletbu skal a zachrání toho prvního prince, který tam jel už kdysi dávno...

na příspěvěk reagoval Mia..., helianto, MegSimpson

isabellac

isabellac (hodnocení, recenze)

Myslím si, že vypravěč by mohl být Eduard Cupák, ale Miroslav Moravec to určitě není

Uživatel isabellac smazal svůj příspěvek.

Mia...

Mia... (hodnocení, recenze)

Ja si nemyslim, ze to byl Moravec, je to sice podobny hlas, ale myslim, ze neni stejny ... jeho hlas miluju a tady mi v tom neco chybi .. ale ruku do ohne za to nedam ..

 

Me by zajimalo, jestli nekdo nevite, koho tam hrala Yvetta Kornova?

Guinivieve

Guinivieve (hodnocení, recenze)

Ve scéně, jak Jaromír ve skalách narazí na místo, kde je přichystané jídlo, si všimněte, jak se otáčí radostně na psa a pak na koně, ale kůň mu zatím vzal čáru a mizí kdesi v dáli. Trávníček, i když je zády, je z toho na okamžik pěkně rozhozený :-D.

honz

honz (hodnocení, recenze)

DanušeGr. Ve filmu to není uvedeno. Řekl bych, že je to Miroslav Moravec, ale nejsem si jist na 100% Třeba se ozve uživatel, který to ví určitě:-)

Kimina2

Kimina2 (hodnocení, recenze)

Milujem tieto chladné a temné... Po Panne a netvorovi moja najoblubenejsia. A tretia je Sol nad zlato (1982) – tiez taká fajne temná a mrazivá… :-)

webersinke

webersinke (hodnocení, recenze)

Stanley: Vřele souhlasím, po dlouhé době jsem to díky dcerce zhlédl a byl jsem mile překvapen, že v konkurenci s dalšími známými pohádkami v klidu obstojí. A ještě k dalším komentářům o depresivitě: moje skoro čtyřletá dcerka  to tak nebere. Moc se jí to líbí, asi to vidí opravdu z jiného, dětského úhlu. Zkuste si přečíst nějaké klasické pohádky od Erbena, Němcové atd. To jsou horory! :-)

Stanley

Stanley (hodnocení, recenze)

Čím jsem starší, tím mám k téhle dospělácké archetypální pohádce paradoxně vřelejší vztah a chovám k ní stále větší úctu. Všimněte si, že princové tu narozdíl od jiných "dětských" pohádek nečelí žádným ztělesněným protivníkům. Nemáme tu žádné čerty, žádné zlé čaroděje, ježibaby, draky či obludy, vlastně nikdo tu není vyloženě zlý. Všecho, čím musel princ Jaroslav projít a nad čím musel zvítězit (a kde Jindřich s Jaromírem pohořeli), je to, co není vidět a s čím si musel poradit jeho vlastními (vnitřními) schopnostmi. Vyhrál tam, kde jiní se zasekli. Vyhrál boj nad silami, které máme v sobě všichni.

honz

honz (hodnocení, recenze)

Film je natočen podle pohádky Dvojčata od K. J. Erbena, nikoli O dvou bratřích, jak v Zajímavostech uvádí Hejtmy.

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama