Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princ Jaroslav se vydává do světa hledat ztracené sourozence – staršího bratra Jindřicha a své dvojče Jaromíra. Ti se zamilovali do tajemné krásky na portrétu, do princezny ze Země démantových skal a při jejím hledání zmizeli kdesi ve skalách. Princ Jaroslav nalezne princeznu Milenu a rozhodne se splnit tři úkoly, aby sourozence zachránil z prokletí… (Bohemia MP)

(více)

Recenze (407)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch pohádek, co mi připomínají mládí a příjemné svátky Vánoční, a že těch pohádek příliš není. Jen mi nejde do hlavy, proč zrovna Třetí princ má tak nízké hodnocení. Vždyť jako pohádka si daří hodně dobře ne? I když je krapet psychadelická :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že zrovna Třetího prince jsem musel vidět několikrát (asi pětkrát) a teprve ke konci jsem začal vnímat jeho kvality. Netradiční pohádka, ke které si divák musí najít svou cestu a pak bude velmi, velmi spokojen a současně je to jedna z nejlepších rolí Pavla "Delona" Trávníčka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma bavilo pozerať sa na tu viac, tu menej vynaliezavé spôsoby, ktorými tvorcovia zamaskovali slabý rozpočet ohľadom dvojičiek. Šikovné strihy a rafinované zábery kamery ale čoskoro prestanú baviť a vy si poviete, že toto je predsa len trošku jednoduchý a lacný (ehm) spôsob, ako pracovať s jedným hercom hrajúcim dve postavy v jednej scéne (napr. ak sú dvojičky v jednej scéne, tak ako na potvoru prechádzajú temným tunelom, kde im nie je vidieť do tvárí). Okrem toho ma zaujalo ponuré princeznino kráľovstvo (natáčané v úžasných Adršpašských skalách) s miestami až hororovou atmosférou. Libuše Šafránková prekvapivo nesympatická, Pavel Trávniček prekvapivo sympatický. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dark side of Popelka. Mimochodom je jasné kto sa stal kráľom, pretože kráľ musí myslieť na ďalší deň. 10/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jaromír. Jakoby umřel a neumřel. Řekl mi to jeho meč." Třetí princ Jaroslav mi byl sympatický a to mi neřekl můj meč. Mně se prostě líbilo, jak se nehnal do manželství s žádnou princeznou a zvesela proháněl holky po loukách. Ale vraťme se k těm dvěma šutrům, které chtěly princeznu a nevěděly, že je na ně v Diamantových horách uchystám dvojitý podraz. Tyto balvany mě moc nebavily, ale ještě víc mě nebavilo, jak muselo být falešné dvojče vždy natočeno zády ke kameře, aby vznikla iluze skutečných dvojčat. To na mě působilo hrozně rušivě, stejně jako depresivní atmosféra, ale vychytralý švihák Jaroslav nakonec leccos zachránil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena (25) mě depresivní pohádky neberou. Vždyť ta děcka z toho musí být v šoku, když jsem i já. :o) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý pokus natočit v našich podmínkách temnější pohádku. Má výbornou atmosféru, jen škoda, že scénář je v některých místech dost nedomyšlený. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Tvůj druhý bratr, srdce moje, je krásný jako ty, jen ještě žije." Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek (ano, právě proto, že je temná a depresivní). Je to také oficiálně pohádka, u které jsem se rozbrečela v čekárně u doktora, a musela jsem zdravotního bratra, který měl o mě starost, přesvědčovat, že mi nic není, že mě jen dojala věta Jany Hlaváčové: "Jsou bohatější než my, mají děti." Mám také ráda, jak se daří kombinovat živočišnost postav a přesto i nadále zůstávat pohádkovsky vznešený a chladný. Nejmagičtější je potom práce s Adršpašskými skálami, kde opravdu jednomu srdce tluče nějak jinak než obvykle. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Místy trochu strašidelná, ale přesto velmi hezká pohádka. Mám pro ni slabost už od prvního zhlédnutí a sám sebe si pamatuju, jak jsem vždycky s napětím sledoval závod prince a 2 princezen na konci filmu ;-). Svoje dělá i tajemná a strašidelná hudba. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád holky, někdo zase diamantové vdolky, aneb Jaroslav je děvkař.. Nepříliš veselá, rozložením sil docela netradiční pohádka o kapří klinice reprodukční medicíny, bohatství zatemňujícím mysl a eticko-morálních otázkách klonování. Když se dvojitému Trávničkovi motá v Adršpachu škopek i jehně pod nohama, působí to na některé psychedelicky až depresivně. Nechápu. Mě mnohem víc psychicky rozkládá kozelce metající šašek Krytinář a jeho chichot.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Další "vánoční" pohádka mého dětství! :-) Pro dítě možná víc dramatická než ostatní, ale oplývající krásným tajemným příběhem, nádhernou přírodou a pěknou hudbou :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Stále krásná Libuška Šafránková, Pavel Trávníček ještě lepší než v "Oříškách", Luděk Munzar s Janou Hlaváčovou působí skutečně jako král a královna. Nedoceněná pohádka, která se silně vymiká ze sterotypu jednou věcí - absolutní absencí kladných a záporných postav. Všechny jsou lidské živoucí postavy z masa a kostí. 100%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Jak jsem letos dala na poctivý sledování pohádek, tak se nestačím divit, kolik jich vůbec neznám. I když jsem 3. prince už viděla nejmíň dvakrát, dost mě míjel. Teď jsem ho konečně dokázala ocenit. Skvělá atmosféra a postavy, co nejsou ani karikatury ani typický pohádkový šablony, navíc je Trávňa na tyhle role úplně dokonalej a přijde mi, že Libušce to tady ze všech pohádek sluší nejvíc. Příběh místama pěkně napínavej a psychedelickej (psycho záběry ze skal za zvuků bečící ovce patří k tomu nejlepšímu), netypický vyústění překvapí a potěší (hlavní hrdina se neožení, cože?). Jen mě překvapilo, že Bartoška si ani nebéknul. Rozhodně mě to bavilo víc, než Princ a Večernice. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Trávníček je tu daleko lepší než v Popelce, Libuška Šafránková je uhrančivě tajuplná a a správně zlověstná, stejně jako atmosféra celé pohádky, což je právě to, čím se trochu odlišuje od ostatních. Třetího prince mám rád, i když má k české pohádkové extratřídě poměrně daleko. 70% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která má jádro v pověsti o Dívčím kameni z hradu Lichnice. Já se u toho jako malá vždycky tak bála. To jak tam ve skalách tepe srdce a ty meče vrostlé do kamene. Malá provazochodkyně a nečekaně objevený míč. A obraz zlé princezny na půdě. Je to vlastně pohádka o recyklaci a důsledném využívání zdrojů - z rybího masa zabřezne fena, z vody kobyla, královna taky otěhotní, z kostí vyrostou meče. Aby se člověk o Vánocích začal bát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes se bohužel jen otravně popisuje a opisuje a uřvaným postavám se cpou do pusy šílené dialogy. Scénáristé chybí, stejně jako v posledních letech pohádka, která v sobě kloubí kouzla, humor, kvalitní herecké výkony a tu správnou pohádkovou atmosféru. Buďme tak za každý podobný pohádkový kus jako je Třetí princ rádi. Ač hraje až na moc depresivní strunu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Velice povedená pohádka s (dvojnásobně) sympatickým Pavlem Trávníčkem, která mi svou ponurou atmosférou připomíná snímky Deváté srdce či Panna a netvor od Juraje Herze. Málokdy si ji nechám o svátcích utéct. ()

Související novinky

Zemřel herec Luděk Munzar

Zemřel herec Luděk Munzar

26.01.2019

Ve věku 85 let zemřel legendární český herec Luděk Munzar. Toho dlouhodobě trápily zdravotní problémy, v minulosti například prodělal rakovinu ledvin a prostaty. Diváci si herce mohou pamatovat… (více)

Reklama

Reklama