Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. Osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer) je v tomhle směru přímo darem z nebes. Nejen že teenagerům bez mrknutí oka koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém domě, aby si ho tam mohli vypít a trochu přitom zablbli. „Máma“ Sue Ann má jen pár drobných podmínek. Aspoň jeden z účastníků musí zůstat střízlivý, aby ostatní bezpečně odvezl domů. V jejím domě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit nahoru, do obytných prostor domu, což jsou všechno celkem rozumná pravidla. A tak se místní děcka scházejí u mámy čím dál častěji, jenž e do pařící pohody se pomalu začínají vkrádat temnější tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domu postupně stane zvláštní druh posedlosti a jistota, že jednou přijde den, kdy za to bude něco chtít. Z dokonalého snu všech teenagerů se záhy vyklube noční můra a nejlepší místo ve městě se promění v nejhorší místo na Zemi. Ona vám to přece říkala, děcka. Nahoru jste neměly chodit. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Horor? To ani omylom. Väčšinu filmu sa dej tak nejako točí v nudnom kruhu. Podivná ženská si nabalí partu stredoškolákov, ktorí sú striedavo v škole a u nej doma, kde chlastajú až do rána. Chovanie podivnej ženskej je miestami až trapné. Do toho akési flashbacky, ktoré mali nebodaj vzbudiť trauma z kategórie hororu To. Následne sa Máma ako lusknutím prstu zvrtne do psycho mučenia. Celkový dojem to však nedokázalo zachrániť, pretože štýl akým je to celé podané pôsobí ako z brakového románu pre šibnuté. Trapné céčko s mladšou verziou Anne Hathaway. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Octavii Spencer jsem vždy bral jako černošskou obdobu Antonie Nedošínské a byl jsem docela zvědav, jak si poradí s rolí psychopatky. A zklamán jsem nebyl. Zbytek castingu, i přes pár provařených jmen, se příliš nepředvedl a partička studentíků byla vyloženě na pěst, ale s tím člověk tak nějak počítá. Každopádně největší průšvih je, že film prostě a jednoduše nudí. Než se Taylor propracuje k meritu věci, tahá diváka skrz úmorné party, nicneříkající dialogy s rodiči a občasnými flashbacky, které by měly postupně odhalovat celý příběh, ale příliš nefungují. Něco opravdu zajímavého se začne dít až v poslední cca dvacetiminutovce, ale to člověka z letargie už moc nevytrhne. 30% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak obsadíte vynikajúcu oscarovú herečku Octaviu Spancer do filmu, ktorý má plytký dej a chabé dialógové pasáže, zabijete celý jej herecký potenciál. Úlohy psycho mamky sa ale zhostila dobre, veril som jej to. Niečo mi vo filme ale chýbalo, nebol dosť psycho, málo prekvapivých momentov a finále bolo tak patetické a šťastné, že už som si povedal že nič horšie byť nemôže. Mimo party pivnice som čakal niečo viac hrôzostrašné hore, čo poriadne pohne príbehom ale vlastne ide iba o urazenú stredoškoláčku, ktorá si na staré kolená povedala že sa pomstí celému svetu za to že jej bola urobená krivda. 35% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Istým spôsobom je pre mňa "Ma" trošku sklamanie. Problém je, že filmu veľmi dlho trvá vybudovať nejakú reálnu atmosféru. Človek je zaháknutý a je zvedavý kam to pôjde, no nie som si istý, že niektoré rozhodnutia a momentky hlavne v závere akosi vyplynú tak, ako by tvorcovia čakali. Mám pocit, že na jednu postavu úplne zabudli (a tým myslím, že sme úplne zabudli, že skončila ovalená žehličkou a na zemi). Dobrá správa pre film je, že Octavia Spencer to dala na sto percent. A myslím si, že je aj najväčším plusom pre tento film. Diana Silvers je okey, no nemám pocit, že by filmu nejako výrazne niečo pridávala. Pôsobí ako nevýrazné dievča, ktoré sa zrazu dostane do tímu obľúbených a to je dokopy všetko. A potom sú tu aj prekvapivé a reálne trošku zbytočné momentky. Nerozumiem prečo tu musíme mať scénky s chýbajúcimi šperkami. Podľa mňa to nepridalo nič. Rovnako mám pocit, že je tu jedna smrť, ktorú sme reálne vôbec nepotrebovali, lebo s tou postavou sme dokopy ani nestrávili moc času a nepotrebovali sme si ju pripomenúť. Okrem toho tu dosť zavádzal aj marketing. Pre tých čo videli trailer asi čakali iný vývoj pre tento film. Ako celok je to okey, no nemyslím si, že story tomu dokázala nejako výrazne pomôcť k tomu, aby sa film stal nejako vysoko zaujímavým. Počas konca som už dokopy nerozumel čo sa deje a úplne som sa strácal. Nemôžem povedať, že by to bol zlý film, no nie je dostatočne zaujímavý na to, aby som ho nejako vyššie bol schopný oceniť. Ak si ho chcete pozrieť, myslím si, že za jedno pozretie nič nedáte, no nevidím nejaký reálny dôvod na to, aby ste mu venovali čas. Je to v najlepšom prípade okey. Hodnotenie: C ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Ma se sice může pochlubit originální nosnou myšlenkou a skvělou Octavií Spencer, nicméně zbytek zas až tak povedený není. Je to dáno především tisíckrát viděným hororovým dogmatem, v němž se postavy chovají jako šílenci, či fádní režií nebo lenivými CGI efekty. Ve finále tedy dostaneme velmi průměrný počin, jehož jedinou předností je extrémně neobvyklá role Octavie Spencer. A nezlobte se na mě, ale to na kvalitní podívanou vážně nestačí. Škoda. „I'm not weak. I'm not my mother.“ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Celý film se natáčel ve městě Natchez (Mississippi, USA). Natáčelo se od února do března 2018. (Grimaldi)
  • Role Sue Ann (Octavia Spencer) byla původně napsána pro herečku bílé pleti. (ČSFD)
  • Film byl natočen už v únoru 2018, vyšel však až v květnu 2019. (Polgedney)

Reklama

Reklama