Reklama

Reklama

Den na planetě Zemi

(TV film)
  • Kanada A Day in the Life of Earth (více)
Kanada / Velká Británie, 2018, 90 min (Alternativní 2x50 min)

Režie:

Matthew Dyas

Obsahy(1)

Pokud máte za to, že trvá miliony let, než se naše planeta nějak změní, pak jste na omylu. Tento dvojdílný dokument vám ukáže, jak se mění za jediný den. Průkopnická věda nám umožní sledovat, jak se Země pohybuje, dýchá, zmenšuje a zvětšuje přímo před našima očima. Příběh vám přiblíží vědci, průzkumníci a běžní lidé, jejichž zkušenosti jsou uvedeny v souvislost se špičkovými daty, nově vypuštěnými satelity a jedinečnou počítačovou animací. Odhalí nám skutečnou povahu Země. Každou minutu vzniká nová pevnina, každou hodinu k nám dorazí tisíce tun kamení z vesmíru a mračno prachu ze Sahary zúrodní Amazonku, než ulehnete ke spánku. A k tomu se zároveň posunul severní pól o téměř 150 metrů. Každý den se tak probouzíte na úplně jiné planetě. (Viasat)

(více)

Recenze (2)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavé informácie, ale podané trochu chaoticky a až príliš populárne. To prepočítavanie každého údaja o ploche na futbalové ihriská alebo tenisové kurty mi išlo dosť na nervy. No ešte horšie je delenie programu na bloky, ktoré mali byť určite oddelené reklamami, a z toho vyplývajúce neustále opakovanie informácií. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Priemerný dokument, pekné zábery ale k lepšiemu dojmu chyba jednak prijemnejši hlas rozprávača (videné na Dvojke) a strašne mi vadilo keď niekto z účinkujúcich rozprával a bolo počuť aj jeho hlas a aj slovenský dabing. V dokumentoch pomerne častý moment ale pôsobí to veľmi rušivo. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama