Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typický případ trapné komunistické zábavy - velká snaha o srandu za každou cenu. Výsledkem je křeč. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si nevšiml, že by Matěje ty holky nechtěly, naopak tolik holek neleze snad ani za Deppem. To bylo až trapný, jak mu každá chtěla dát. To já v jeho věku byl vůbec rád, když si přede mnou holky alespoň zhnuseně odflusly. A ty perly co tam Matěj ze sebe vyládoval "Ty jo to je kus ženský" a Matěj na to "Nelíbí se mě jak takhle mluvíš o holce" další Matějova perla - kluci : Matěji, vidíš tamhletu kozatou, když dostane prachy, tak se slíkne" No a Matěj ze sebe vybalill tuhle blbost "Ne, nezlobte se, do toho s Vámi nejdu, kluci." V tu chvíli u mě soudruh Matěj klesnul hodně hluboko. Odmítat pohled na kozy považuji za pozérské, nenormální a škodící klučičímu zdraví. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo teda dost hrozny. Jeste, ze film neni moc dlouhej a nestihne vas unudit k smrti. Pribeh by sice nebyl uplne nejhorsi, ale vetsina situaci je strasne krecovita a vtipnejch scen tu je fakt minimum. Reziser to proste nezvlada a pribeh se mu tak rozbiji na jednotlive (misty skoro ani nenavazujici) scenky. A do toho Matej, kterej se misty chova jak Napoleon Dynamite. 2* davam za docela slusnou kameru a za Zdenka Podhurskeho, kterej sice nic extra taky nehraje, ale jeho postava je proste cool. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina sice vypadal poněkud bizarně, ale všechny holky ho chtěly. Dokonce nakonec sbalil i tu svou vysněnou, kterou přebral Podhůrskýmu. Jinak Podhůrský tam měl fakt vostrou hlášku. Stará mu přinesla pivo a řekla, že to trvalo tak dlouho, protože právě naráželi novej sud. A Podhůrský pivo vyleje na zem a řekne něco jako: "No to si snad děláš prdel. Tohle pít nebudu. Padej pro nový." Jó, takhle se s čubkama musí jednat :-) Ale bylo tam víc takovejch hlášek, který mě pobavily. Ještě mě dostalo, co do toho filmu vybrali za exoty. Hlavně kámoš hlavního hrdiny byl solidní modýlek. Vypadal asi jako Jack Osbourne, ale byl snad ještě ošklivější, což je při levelu ošklivosti Jacka Osbourna docela husarskej kousek najít někoho takovýho. Prostě tenhle film je tak divnej, že mě až zaujal. Doporučuju sledovat pod vlivem alkoholu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Normální normalizační křeč. Milan Muchna byl prý dokonce prevít na přednosti Yvetty Kornový (ale ta se nedala) a Bróňa Poloczek viděl v Ivanu Wiesnerovi až Pucholtovský typ. Což bych až tak dalece neviděla a Miladu Ježkovou bych vystřelila na měsíc, i když pan Vokurka byl silná konkurence ;) Navíc Zdeněk Podhůrský je tak malá hvězdička, že kdyby nechodil s Ivetou Bartošovou, tak si v životě nezapamatuju, že tenhle obličej má nějaké jméno. Holt někdo umí, někdo chodí. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Taková zahrabaná a zapomenutá komedie, která se teda moc na obrazovkách neobjevuje. Bude to asi tím, že působí trochu amatérsky a herci jsou spíš neherci. Ale lecčemu jsem se tu zasmál a příjemně pobavil. Má to pár kultovních scének. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V záplavě občasné tragičnosti se v tomto pokusu o jakousi přírodní filosofii dají vyhledat i klady. Pokud je řeč o části herecké, básník Joža Mrázok Hořický, Ježková a perspektivní otec v podání J. Schmida jsou jistě skvělým zpestřením, jinak velmi slabého obsazení (Hanča Brejchová bohužel strašná). Lze vypozorovat i lehké politické popichování, zmíněný otec či schůzování bývalých budovatelů ("Letos si určitě vystřelíš soudruhu..."). Celkově ovšem spíše lehký průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ze slibného potencionálu se dalo vytěžit víc. Tenhle film totiž zůstává, i přes zjevnou snahu herců, mírně nevýrazným. 60% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Matěj je slušný, dobre vychovaný a taký, akého si ho bývalý režim predstavoval. Prvý sex bude mať pri jeho štastí asi až po svadbe. Tak mu treba. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o chlapci, který je panic i v "pokročilém" věku. Chybou je, že tento film mladší generace moc nezná. Není moc reprízován. Je to škoda. I děti by se u některých scének zasmáli. Jsem rád, že film vyšel před dvěma lety na DVD. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Milane Muchno - režisére, proč tě diváci nechtějí? .... Tak, tak, typická bývalá totalitní tvorba, kdy se dostávalo možnosti natočit film lidem možná víc politicky angažovaným než tvůrcovsky schopným, ale možná se v tomto případě mýlím. Možná se to stalo "svázanými uměleckými rukami tvůrce" tehdejší cenzurou. Těžko soudit, ale tenhle výplod je vážně dost "křečovitý" , jak už ostatně kdosi přede mnou napsal. Přišel jsem, viděl jsem .... vyšumněl jsem. Jen ten rýmující název filmu mi po dlouhá léta zůstával v hlavě. Obsah filmu se tenkrát za pár dní z mé paměti odporoučel. A to je známka špatného filmu. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několik lidí psalo, tak tenhle film se vážně nepovedl. Měl hrozně hluchých a nudných míst. A když už se tam něco dělo, tak to bylo trapný .. 35%. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"Vy tohle v Brně pijete?!" Ano, my v Brně pijeme leccos:-) Chvíli jste ve Formanových filmech, chvíli ve Vesničce střediskové, většinou ale v hodně průměrném dílku z osmdesátých let, kde se nic neděje a všemu tomu vévodí titulní hrdina bez šťávy a charismatu. Ale jedno se musí nechat - v povědomí zůstává aspoň název filmu, který funguje jako solidní vtipná hláška a leckterý Matěj si s tím musel celkem užít. ()

Reklama

Reklama