Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou úsměvného příběhu je osmnáctiletý zednický učeň a dobrovolný hasič Matěj Hůrka, který žije u babičky na malebné vesnici, ze všeho nejvíce miluje přírodu a chtěl by být lesníkem. Kromě toho ovšem prožívá první lásku k hezké Barče Cupalové, která se vrátila k rodičům po delším pobytu ve vzdáleném okresním městě. Matěj je však příliš nesmělý, a tak než se večer na tancovačce rozkouká, přebere mu Barču suverénní frajírek Evžen. A zatímco jeho babička přemýšlí, jak vnukovi, kterého po smrti jeho matky vychovává sama, oznámit, že se bude vdávat za energického důchodce Vokurku, Matěj se potýká se svými vlastními milostnými problémy a dalšími poněkud choulostivými potížemi. Schůze představenstva družstva řeší jeho přestupek proti mravnosti, když se večer koupal v lesním rybníku a "střetl" se tam s děvčaty, která se také koupala, samozřejmě nahá. A zatímco Matěj prochází dalšími mírně lechtivými peripetiemi, začíná si Barča uvědomovat, že skutečný charakter není samolibý frajírek Evžen, ale právě Matěj. Než však budou moci strávit noc v objetí, musí se ještě mnohé stát. Například se objeví zkušená, atraktivní Tereza, která se na krátký čas o Matěje zajímá, uchazeč o funkci předsedy Cupal přijde o naději, když je přistižen ve stohu s půvabnou sekretářkou Zdeničkou, shoří jedna stodola a Matěj se stane hrdinou. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Kulturní dům, kde se konal vesnický bál, se nachází v obci Bzová čp. 166. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Film se natáčel např. v Týně nad Vltavou. (rakovnik)
  • Zdeněk Podhůrský když byl na vojně, tak na ten film museli jít. Vojáci volali, že by mu dali nakládačku, protože tam hrál zápornou roli a ve filmu se špatně choval k dívce. On měl štěstí v tom, že byl ostříhaný a nikdo ho nepoznal. (cariada)
  • Yvetta Kornová když si přečetla scénář a zjistila, že se tam má svlíknout došla za režisérem a řekla, že to neudělá. On jí mezi čtyřma očima řekl, že to po ní chtít nebude. Pak přišel onen den a co se nestalo chtěl, aby se svlékla, což odmítla a musel se stopnout celý natáčecí den, což byl veliký malér. Naštěstí se producent a pak i celý štáb za Yvettu postavil. (cariada)
  • Bronislav Poloczek vzpomíná, že ho při natáčení šoupli do traktoru a dali mi šesti radliční pluh a měl půl hodiny na to, aby se naučil s tím zacházet. Povedlo se mu skončit i v příkopě. (cariada)

Reklama

Reklama