Reklama

Reklama

Sultan

(festivalový název)
  • Indie Sultan (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Sultan (Salman Khan) se stal zápasníkem, aby získal Aarfu (Anushka Sharma). To se mu sice podaří, ale štěstí jim dlouho nevydrží. Po letech se Sultan do zápasnické arény vrací, tentokrát jako wrestler, aby srdce své milované dobyl znovu. (rikitiki)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (23)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Ač indický filmy nemusím, řekla jsem si, že to taky zkusím, když to má být taková bomba. Čekala jsem to horší, ale musím přiznat, že to tak strašný zas nebylo. Je to takový indický Rocky s písněmi a tanečky. Nepřestane mě udivovat, do jakých všech žánrů je Indové vecpou. To mi na tom právě nesedělo, plus přestřelená stopáž, pár nudných pasáží a nesympatická hrdinka. Asi jediným větším kladem pro mě byla pěkná hudba. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Musel jsem si to dát na třikrát, protože pokaždé, když se rozezněla jedna z těch příšerných melodií a začalo se zpívat, vytékal mi mozek ušima. Ale jinak je to obstojně nasnímaná sportovní romance s výbornými hlavními představiteli a srdíčkem na svém místě. Tedy až na ty písně… diskotékový nevkus Indii vládne. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Hlavními protagonisty snímku jsou Sultan Ali Khan (Salman Khan) a Aarfa (Anushka Sharma). Sultan se do svojí budoucí ženy zamiluje při prvním setkání, ale bude muset překonat nejednu překážku jak v osobním životě tak ringu... Minutáž atakuje skoro tři hodiny, ale příběhově by se Sultan dal rozdělit na dva samostatné filmy. Zápasů a soubojů není ve filmu možná tolik, protože jde o sportovní romantické drama, ale kvantitu nahrazuje kvalita. V MMA ringu na Sultana čekají soupeři Marrese (Marrese Crump), Tyron (Tyron Woodley) a Marcus (Marko Zaror). Ron Smoorenburg má ve filmu pouze malé cameo, lze ho na moment zahlédnout ve scéně, kdy novináři fotí osm nastoupených zápasníků. Akční režii & bojovou choreografii MMA zápasů dělal Larnell Stovall, který bude nejspíše známý svojí prací na filmu Undisputed 3: Redemption (2010) / Neporazitelný 3: Vykoupení, kde dělal bojovou choreografii a koordinátora kaskadérů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, co Rocky zvládnul v kratším čase, ale pravda, přidal si k tomu ještě pořádnou dávku dílů, to "Sultan" zvládne za tři hodiny. Nečiní tak lépe, ale zase ne o tolik hůře. Hrdina je správně ovládaný nemocemi, ale nakonec jde pořád za láskou a snaží se pro ni bojovat, anebo alespoň na jejím základě se drží dál. Souboje velmi dobré, a to o ně vlastně ani tolik nejde. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Indický veľkofilm plný heroizácie a športovej prvoplánovosti - a presne toto až tak nemusím. Veľmi dlhý a úmorný rozbeh deju, kým sa konečne niečo relevantné začalo diať. A potom to prišlo, pýcha predchádzajúca pádu, ktorá je typickým prvkom mnohých športových filmov. Tu to bolo síce o čosi tragickejšie, ale práve od tohto bodu ma film začal baviť o čosi viac. Odhliadnuc od tých prehnaných akčných scén v oktagone, to bolo napokon celkom vydarené, hoci ten záver bol na môj vkus až príliš idealistický a mimo reality. Paradoxne, to najlepšie z celého filmu pre mňa nebol ten športový príbeh s prehnaným vizuálom, ale to pozadie s vynikajúcimi dialógmi Salman v úlohe Sultana bol výborný, no Anushka takmer nenápadná. Keď to porovnám s inými indickými športovými filmami z prostredia zápasenia či boxu, tak oveľa viac ma bavili Dangal a Mary Kom. Aj preto mám pre Sultana len 3* (hlavne kvôli zdĺhavému rozbehu). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Kredit akční režisér sdílí Larnell Stovall (také choreograf MMA soubojů), Parvez Shaikh a „Anl“ Arasu. (Rominator)

Reklama

Reklama