Reklama

Reklama

Highlander

  • Československo Horal (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek o muži, jehož cesta vede přes staletí a souboji, který začal v roce 1536 na skotských pláních a skončil o čtyři sta padesát let později v New Yorku. Jeho hrdinou je Connor MacLeod, nyní obchodník se starožitnostmi, který se v prologu utká v podzemních garážích Madison Square Garden v souboji meči s neznámým mužem. Poté co muži usekne hlavu, přijme do sebe mocný proud energie, která unikla z mrtvého těla. I když se děj sám odehrává v současném New Yorku, osnovou příběhu jsou osudy skotského horala, narozeného počátkem šestnáctého století. Connor MacLeod totiž patří mezi nesmrtelné, mezi skupinu vyvolených, kteří procházejí staletími a bojují proti sobě navzájem a všichni společně proti démonickému Kurganovi, ztělesňujícímu veškeré zlo. Každý z nich v sobě má část energie potřebné ke zlomení kletby nesmrtelnosti. Té energie, která po setnutí hlavy přechází do těla vítěze a násobí tak jeho sílu. A jen ten poslední, který v sobě nashromáždí energii všech ostatních jí má dostatek, aby dokázal zlomit kletbu a mohl se stát normálním člověkem. Člověkem, který může milovat ženu, bez obav, že mu zestárne a zemře před očima, může počít dítě. Nejprve je však nutno zabít Kurgana, který jediný se chce zmocnit veškeré energie ne proto, aby zlomil kletbu, ale aby se zmocnil světa a změnil jej v peklo. Během vyprávění se Connor ve vzpomínkách vrací do různých epoch a období svého života. Vrací se do roku 1536, kdy byl ve své první bitvě smrtelně zraněn a po zázračném uzdravení obviněn vesničany ze spolku s ďáblem a vyhnán z vesnice. Do doby, kdy se setkal se španělským šlechticem Ramirezem, který mu vysvětlil, že patří mezi nepočetnou skupinu nesmrtelných a naučil jej všemu, co by měl znát. Po jeho smrti a po smrti své lásky, smrtelné ženy Heather, prochází osamělý Connor staletími až k velkému Shromáždění nesmrtelných, při kterém se má definitivně rozhodnout o vítězi. To je také doba, kdy se MacLeod seznámi s expertkou na metalurgii starých zbraní, Brendou Wyattovou, která se stane svědkem horalova finálního střetnutí s věčným nepřítelem Kurganem. (Bontonfilm)

(více)

Galerie (104)

Související novinky

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

28.10.2023

O rebootu kultovního Highlandera se mluví už od roku 2008, až v roce 2016 se ale začaly kolem projektu dít nějaké věci – nejprve byl oznámen Chad Stahelski (John Wick) jako režisér, a později Henry… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Chad Stahelski natočí černého samuraje

Chad Stahelski natočí černého samuraje

21.10.2022

Netflix ukořistil služby režiséra Chada Stahelskise (John Wick), který teď pro streamovací službu natočí adaptaci populární knižní série Black Samurai. Scénář k filmu napíše Leigh Dana Jackson … (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Reklama

Reklama