Reklama

Reklama

Highlander

  • Československo Horal (neoficiální název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek o muži, jehož cesta vede přes staletí a souboji, který začal v roce 1536 na skotských pláních a skončil o čtyři sta padesát let později v New Yorku. Jeho hrdinou je Connor MacLeod, nyní obchodník se starožitnostmi, který se v prologu utká v podzemních garážích Madison Square Garden v souboji meči s neznámým mužem. Poté co muži usekne hlavu, přijme do sebe mocný proud energie, která unikla z mrtvého těla. I když se děj sám odehrává v současném New Yorku, osnovou příběhu jsou osudy skotského horala, narozeného počátkem šestnáctého století. Connor MacLeod totiž patří mezi nesmrtelné, mezi skupinu vyvolených, kteří procházejí staletími a bojují proti sobě navzájem a všichni společně proti démonickému Kurganovi, ztělesňujícímu veškeré zlo. Každý z nich v sobě má část energie potřebné ke zlomení kletby nesmrtelnosti. Té energie, která po setnutí hlavy přechází do těla vítěze a násobí tak jeho sílu. A jen ten poslední, který v sobě nashromáždí energii všech ostatních jí má dostatek, aby dokázal zlomit kletbu a mohl se stát normálním člověkem. Člověkem, který může milovat ženu, bez obav, že mu zestárne a zemře před očima, může počít dítě. Nejprve je však nutno zabít Kurgana, který jediný se chce zmocnit veškeré energie ne proto, aby zlomil kletbu, ale aby se zmocnil světa a změnil jej v peklo. Během vyprávění se Connor ve vzpomínkách vrací do různých epoch a období svého života. Vrací se do roku 1536, kdy byl ve své první bitvě smrtelně zraněn a po zázračném uzdravení obviněn vesničany ze spolku s ďáblem a vyhnán z vesnice. Do doby, kdy se setkal se španělským šlechticem Ramirezem, který mu vysvětlil, že patří mezi nepočetnou skupinu nesmrtelných a naučil jej všemu, co by měl znát. Po jeho smrti a po smrti své lásky, smrtelné ženy Heather, prochází osamělý Connor staletími až k velkému Shromáždění nesmrtelných, při kterém se má definitivně rozhodnout o vítězi. To je také doba, kdy se MacLeod seznámi s expertkou na metalurgii starých zbraní, Brendou Wyattovou, která se stane svědkem horalova finálního střetnutí s věčným nepřítelem Kurganem. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (563)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dve herecké hviezdy, hudba Queenov a pekná škótska príroda vydajú na dnes už zastaralé, ale stále sympatické dobrodružstvo. Onu zastaralosť filmu robí hlavne trashový scenár, ktorý sa vezie v podstate iba na náznakoch a symboloch, ale k potenciálnej hĺbke námetu sa ani nepriblíži. Pre tehdajšieho mainstreamového diváka veľmi chytľavo namiešaná bejkovina. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Spolu s Tarzanem můj nejmilejší "Lambert". Škoda, že se tenhle skvělý film rozplizl v následujích dílech a seriálu, které staví jen na akční složce příběhu a sekání hlav. Tady šlo o lásku všech možných forem, přátelství a otázku, jestli je život věčný takové terno. Prostě krásná pohádka pro velký. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem si z dávného zhlédnutí nepamatoval, jak neuvěřitelně bohatou výstavbu Highlander má. Nejdřív na sebe poutá pozornost zejména střih. Na jedné straně umožňuje přecházet mezi přítomností a minulostí pomocí rozmanitého množství důmyslných návazností. Na druhé straně experimentuje s časovou kontinuitou v rámci zdánlivě plynulých montáží (padouch meč střídavě sestavuje a střídavě už s ním cvičí) nebo dojemných scén (flashforwardy při rozloučení se ženou). V souvislosti s časovými skoky lze zároveň obdivovat i rozmístění informací, kombinace různých žánrových tradic, proměny vědění atp. Ovšem ve chvíli, když už není třeba diváka vypravěčsky zorientovávat v přechodech mezi různými časovými obdobími, přesune filmový styl pozornost i na excesivní hru s optickými deformacemi objektivů a s bohatou přehlídkou různých prostředí (nehledě na proměnlivé funkce hudby). Jestli tedy první "půle" představuje experiment vypravěčský, druhá vypravěčsky přímočará část filmu směřuje mnohem víc k experimentu stylovému (s vtipnými časovými vsuvkami á la parodie na Scottovy Soupeře a vskutku brutálními rapidmontážemi, ostatně na osmdesáté roky jsem naměřil relativně rychlou průměrnou délku záběru 3,5 sekundy). Jinak řečeno, Highlander je nádherný příklad toho, nakolik okouzlující estetické experimenty mohly v hollywoodské kinematografii i podle těch nejpodivnějších námětů vzniknout. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Who wants to live forever? Po zhlédnutí tohohle filmu už možná chtít nebudete. To je ta bomba - ne šermířské souboje na konci 20. století, ne skvělé efekty, ale ta mystika, ten kodex podle kterého se nesmrtelní řídí...."There can be only one!" a "It's a kind of magic." jsou naprosto kultovní hlášky, staré Skotsko je nádherné a Connery jako Ramirez nemá chybu. Hudba od Queenů a Michaela Kamena je jednoznačně na Oscara, na jedné straně je tak dojemná a monumentální a na druhé straně hravá a dravá...a z toho pramení atmosféra filmu. Nesmrtelnost neznamená neporazitelnost, ale samotu, celé to vypadá tak nějak ponuře, všude může číhat hrozba....geniální. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hudba Queenů, šermířské souboje, Christopher Lambert – co víc je třeba k pořádnému filmovému hitu? Řekněme, že kvalitní režisér a scénář, jehož absencí tohle poloamatérské béčko trpí nejvíc. Po čtyřiceti minutách budete vědět, jak to celé dopadne a nekonečně natahovaný závěrečný duel je jenom nevyhnutelným vyvrcholením předcházejících diváckých muk. 60% Zajímavé komentáře: pshimi, kitano, Fr ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má jediné výrazné plus, a to krásnou skotskou krajinu a mystičnost z flashbacků. Děj odehrávající se v současnosti je předvídatelná natahovaná nuda, kterou nepodpoří ani béčkově přehrávající herci, kteří mi v tomto případě neskutečně lezli na nervy. Fantasy jsem ale popravdě řečeno nikdy neměl rád v jakékoli podobě, nejen filmové. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu je zajímavá hlavně ta myšlenka nesmrtelnosti. Představa že odteď jsem nesmrtelnej by mě zase až tak nepotěšila. Co bych jako dělal ? Četl tři sta let Mladou frontu ?? Dožil se konce všech telenovel který se v současně době vysílají v TV ? Ono i ta láska, že jo, se zamiluji do holky a za pár let s ní bude babička, tak přejdu na mámu a pak na dceru a pak na vnučku a to jako mám celý staletí šukat s jednou rodinou ? Takže to snímaní hlav v tomhle filmu mělo svůj smysl. Možná v historii by byla větší prdel, třeba dát facku Hitlerovi a přežít to, to by byla sladká pracovní činnost a jdeme do roku 1620 na Bílou horu, tam bych jako nesmrtelnej zcela změnil běh dějin, setkal bych za svého života s Cimrmanem i z Billem Gatesem, to už by byly jiný lahůdky, ale ať je to s tou nesmrtelností jak chce, několik lahůdek mě čekalo i v tomhle filmu. Efektně natočený šermování, slušně začleněný romantický prvek, charismatický Lambert, okouzlující Connery a především hudební pusinka od skupiny Quenn - Who wants to live forever. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svých následníků tvůrci tohoto filmu ještě dokáží s daným námětem pracovat originálně a vkusně. Ovšemže to není oscarová tvorba, ale když to bude divák brát jen jako hodně povedené béčko, bude jistě spokojen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příjezdu Christophera Lamberta na ComicConu roku 2022 jsem si chtěl připomenout jeho nejslavnější roli. Viděl jsem jí naposled jako dítě a ještě si pamatuju, jak na mě v mládí film působil poměrně složitě. Pravda, že námět ze začátku působí trošku zmateně, ale postupem času se to rozjede a celý ten duch 80. let je tak hezky naivní, že je radost na to koukat. Ano, je to poplatné době, je to sakra poplatné době. Pokud ale máte rádi filmy z té doby, tak nemůžete být zklamáni. Highlander je legenda, možná už trošičku zastaralá legenda, ale pořád na svém místě s atmosférou neonového New Yorku, kterou umí zajistit jen osmdesátá léta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $5,900,000Tržby Celosvetovo $23,700,000║ zlaté 80.roky a veľmi príjemné návraty(2014), zručne natočený film, kde súboje, príbeh a aj triky máju stále čosi do seba a nestrácajú svoj punc ani po niekoľkých desaťročiach /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu 5ti hvězdičková hodnocenní, ale proti gustu žádný dišputál. Christopher Lambert předvádí bezpochyb nejlepší výkon v životě a divím se čemu se zaprodal Sean Connnery(ten to pochopí až v druhém díle :D). Skvělý nápad, který je postupně zabíjen v dalších dílech. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Z toho námětu se dalo vyždímat víc. Bitky, kromě té poslední, jsou dost nudné. Navíc je to moc dlouhé. Nejzábavnější jsou takový ty komický vsuvky (Lambert s reklamním úsměvem řekne náckovi "ty jsi nadřazená rasa" a hrozně ho oddělá samopalem). Utkvěl mi přehrávající záporák. Hudba se mi nelíbila. Queeni se možná hoděj do Flashe Gordona, ale k Highlanderovi bych zvolil něco méně gay. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PŘIŠLI Z ÚSVITŮ VĚKŮ. TIŠE PROCHÁZEJÍ STALETÍMI. ŽIJÍ SPOUSTU ŽIVOTŮ. UTKÁVAJÍ SE NA ŽIVOT A NA SMRT. ABY PŘEŽILI. NIKDO NETUŠIL, ŽE JSOU MEZI NÁMI..... a do toho nesmrtelní QUEEN ! ZŮSTAT MŮŽE JEN JEDEN ! Tak tohle mě několik let spolehlivě dostávalo. Pirátská videokazeta běžela velice často, protože tenhle film byl v tý době bomba. Ještě teď dokážu za herce ,,mluvit". Proto mé srdéčko zaplesalo, když po letech došlo na vydání tohoto ,,mého" pokladu na dvd a dokonce v dts! Znovu zhlédnout proslulý souboj v Bostonu! ZAŽÍT ČAS STŘETNUTÍ!!! Ale bohužel ...časy se mění. Zvuk je zklamáním a film stárne. Obstáli pouze ti Queen. A proto hlavně z nostalgie...., ZASE NĚKDY PŘÍŠTĚ MacLeode!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. One Vision ,2. A Kind of Magic ,3. One Year of Love ,4. Pain is So Close to Pleasure ,5. Friends Will Be Friends ,6. Who Wants to Live Forever ,7. Gimme the Prize (Kurgan's Theme) ,8. Don't Lose Your Head ,9. Princes of the Universe ,10. Forever ,11. One Vision ()

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. Intenzívny fíling 80. rokov. Tohto škótskeho vyhnanca som nevidel celé roky a keď som sa k nemu po rokoch vrátil vďaka DVD, obával som sa, aby nebol nesmrteľný len Queen. Ale hneď od prvých minút na mňa zo snímky dýchla nezameniteľná, mystická atmosféra príbehu, v ktorom môže zostať len jeden. Putuje stáročiami. Aj svetom. Miluje ženy... ale nezomrie s nimi. A nad podzemnými garážami sa nachádza krvavé sychravé bojisko roku Pána 1536. Zvyšok série (vrátane seriálu) je otrasný, "našťastie" ale tým spôsobom, až je to zábavné. Síce zvrhlým spôsobom, ale je. Jednotka je každopádne vydarená tak nejak "objektívne". Hoc má dnes povesť polokultovky, diváci svojho času (ako to občas u polokultovkách chodí) neboli až takí nadšení, takže výsledkom bol prepadák (rozpočet 16, celosvetová tržba 12). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil je jednoznacne nejlepsi a to hned z nekolika duvodu. Scenar tu je originalni, je tu spousta dnes uz kultovnich hlasek, flashbacky tu jsou perfektni a daleko podstatnejsi nez v nasledujicich dilech, kamera a triky jsou sice obcas docela podivny, ale zaroven jsou velmi cool. Lambert hraje perfektne a Connery potesi a je tu vynikajici hudba od Queen. Sice se jedna porad o becko, ale proklate zabavny, svizny a v podstate to je asi Lambertuv nejlepsi film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie nechutně přehodnocená fantasy/akční sračka, která dříve zřejmě zabodovala svojí "temnotou, mystičnem, mocnými charaktery, výtečnými triky" a nehodící se hudbou Queen. Hlavním hrdinou je nesmrtelný horal, který mečoval už kdysi dávno ve Skotsku 16. století a mečuje dodnes… akorát že v New Yorku, kde zrovna nadešel čas finálního střetnutí. Nechtěná béčková demence by se snad ještě dala snést, ale definitivně to pohřbívá hrozný herecký projev nezajímavého Lamberta. Trochu charisma má alespoň záporák a ostudu si nedělá Sean Connery, ale tím ty plusy (respektive nemínusy) končí. HIGHLANDER - stupidní blbost, která mohla fungovat možná tak v hanebně nevkusných osmdesátkách, ale dneska jsem se jí akorát tak vysmál. Vynikající? Krásný? Nadčasový? Klasika? HOVNO!!! [HD] ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti letech to muselo bejt mega, uznávám. Šermovačky, usekané hlavy, do toho hromy, blesky, třesky, plesky, odmentorovat přišel Connery s vytuněnou garderóbou, středem zájmu samozřejmě nízkočelař s uhrančivýma očima Christopher Lambert. Já to viděl poprvé až dnes a působilo to na mě spíše úsměvně. Choreografie soubojů a hlavní záporák otřesné, kamera dobrá, prolínání časem vcelku podařené, příběh slušný. Od Queenu mi sem pasovala pouze romantická Who wants to live forever (ta scéna byla vskutku povedená), jinak mi tu jejich hudba seděla asi jako kdybyste mi k Transformers pustili vánoční koledy. Nejlepší rolí Lamberta pro mě zůstává lord Rayden. p.s.: úvod obsahuje jeden dobrej fór ("Co myslíte, pane... jaká byla příčina smrti??" .. a vedle leží borec bez hlavy:)) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem na světě už čtyři a půl století a nemohu zemřít." Nikdo není dokonalej. Ale já jen těžko věřím chlapovi, kterej si nosí meč na sportovní zápasy, na oběd a patrně i na záchod. Jenže pak přišel na řadu souboj v Bostonu v roce 1783 a já jsem se začal bavit. Highlander sice v tu chvíli se svými skeči skončil, ale nahradil ho ruskej komik Kurgan a mě to pořád bavilo. Bavilo mě pátrání po Highlanderově minulosti, bavily mě policejní teorie, bavili mě Queeni a bavilo mě i zjištění, že v New Jersey je běžný, že někomu useknou hlavu. Takže beru na vědomí informaci o tom, že zůstane jenom jeden a budu doufat, že já to nebudu. ()

Související novinky

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

28.10.2023

O rebootu kultovního Highlandera se mluví už od roku 2008, až v roce 2016 se ale začaly kolem projektu dít nějaké věci – nejprve byl oznámen Chad Stahelski (John Wick) jako režisér, a později Henry… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Chad Stahelski natočí černého samuraje

Chad Stahelski natočí černého samuraje

21.10.2022

Netflix ukořistil služby režiséra Chada Stahelskise (John Wick), který teď pro streamovací službu natočí adaptaci populární knižní série Black Samurai. Scénář k filmu napíše Leigh Dana Jackson … (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Reklama

Reklama