Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Takové slušné céčko, které funguje mnohem lépe jako komedie než fantasy dobrodružství a velký podíl na tom má stejně jako v případě jedničky příšerný postprodukční dabing a dialogy, které jakoby psal počítač (nemluvě o vysokém hlásku hlavního hrdiny – nemohl jsem uvěřit, že tohle tvůrcům prošlo). Jelikož ale film vznikl v době, kdy byly počítače v plenkách, nemohu scénář dávat za vinu umělé inteligenci, tudíž ho museli opravdu vymyslet a sepsat pánové Widen a Bellwood (jejichž kariéra po uvedení Highlandera 2 prakticky skončila). Na jedné straně stojí skutečně zajímavá premisa (lidstvo žije uzavřeno pod planetárním štítem, který chrání obyvatele před ničivou silou Slunce, protože planeta je bez ozónu), na straně druhé musíme sledovat toporné výkony a podivuhodně poskládané scény (takhle nějak si představuji že to dopadá, když nepoužijete storyboardy), neustálé flashbacky a poslouchat ony již zmíněné dialogy. Třešničkou na dortu jsou Michael Ironside, který si naprosto užívá svou roli padoucha a John C. McGinley, který ztvárnil ředitele korporace, která spravuje štít. Za to Connery si opravdu neuměl vybírat role. Zde má prakticky jen cameo. Zhlédnuto v režisérské verzi. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Síla kouzla paradoxně postrádá sílu kouzla originálu. Dvojka sice rozšiřuje mytologii série, ale příběhově těžce nefunguje - chybí napětí, nepodbízivý humor, elementární emoce. Vizuálně to taky není taková divočina (změnil se kameraman a s tím starým odešly i širokáče), ale zase se tu fest vyblbli na retrofuturistické výpravě, která je jediným důvodem, proč věnovat filmu pozornost. Bez Conneryho šaškování bych se obešel a zklamáním je i Ironside jako přiblble se šklebící záporák. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa mi nestalo, aby som bol tak rozpoltený z výsledku nejakého sci-fi. Výborne zvládnutá výpravná stránka a niekoľko fajn veľkých celkov a celkovo super zvládnutá atmosféra, presne, ako od osemdesiatkového scifíčka očakávam. No ale potom sú tu veľmi, ale veľmi slabé dialógy, niekoľko patetických scén, ktoré emocionálne vôbec nefungujú a v každom momente predvídateľný scenár. Nie som veľkým fanúšikom prvého dielu, takže ani zmenu štýlu nijako obzvlášť neprežívam, proste béčko, ktoré sa mohlo stať pri lepšej konštelácii hviezd klasikou žánru, ale právom sa tak nestalo. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jak z kultu udělat koninu, nebo-li proč neudělat volné pokračování, ve kterém popřu základní myšlenku a vytvořím si svou vlastní. Přesunout příběhově Highlandera do dnes už ne tak vzdálené budoucnosti, mi samo osobě nevadilo, ale překopat myšlenku samotného zrodu Highlanderů, to se tvůrcům opravdu nepodařilo. Vůbec nechápu Widena s Bellwoodem napadlo, že divák pobere, že přesto, že MacLeod v prvním filmu vůbec nevěděl, proč je nesmrtelný, tak tady byl do 16. století už jako nesmrtelný poslán ještě ze vzdálenější minulosti. Nebo popření skvělého seznámení MacLeoda s Ramirezem zahodit a překopat to tak, že se vlastně už dávno znali. Prostě po scénáristické stránce se jedná o úplnou blbost, která naštěstí aspoň v některých místech odkazuje na předchozí film a v pozadí je občas k zaslechnutí melodie Queen.  Jako samostatný film, s popřením existence předchozího dílu, je Síla kouzla průměrným sci-fi, ale jinak je to blbost. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Stewart Copeland: 1. Trust - Heeren Stevens ,2. One Dream - The Lou Gramm Band ,3. Who's That Man Part I - The Magnetic Aka ,4. Haunted - Glenn Hughes ,5. Here We Go - Notorious ,6. As Time Goes By - Brenda Russell ,7. It's a Perfect, Perfect World - Cash Hollywood/Ellis Hall ,8. Bird Flight - Stewart Copeland ,9. Destroy Shield - Stewart Copeland ,10. Sunshield/Escape - Stewart Copeland ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Když jsou Ramirez (Sean Connery) a MacLeod (Christopher Lambert) rozstříleni v autě od ostrahy MAXU, otevřou se dveře u řidiče, ze kterých se vysune MaLeodovo tělo. Poté, co jdou strážci okolo s Louise, kterou objeví v kufru auta, jsou dveře zavřené. (Fenk)
  • Během natáčení se Christopher Lambert a Michael Ironside vzájemně poranili. Lambert ulomil svému kolegovi kus zubu a Ironside zase Lambertovi zranil prst v jednom ze soubojů. (Terva)
  • Známý filmový kritik Roger Ebert zvolil toto pokračování nejhorším filmem roku 1991. (HellFire)

Reklama

Reklama