Reklama

Reklama

Jan Hus 1415 - 2015

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2015, 52 min

Obsahy(1)

Bezrozpočtový nekomerční experimentální projekt. Kombinace klasického (až "archaického") historického výkladového dokumentu a (do jisté míry) osobní autorské výpovědi. Při použití maximálně úsporných realizačních i filmově vyjadřovacích prostředků jde o zamyšlení nad analogií mezi úpadkem a rozkladem hodnotového a společenského systému v době Husově (označované dnes historiky jako krize pozdního středověku) a současnou globální systémovou krizí, která se pomalu začíná jevit jako hrozivější, apokalyptičtější než ta středověká, se všemi jejími současnými projevy - vš eobecným marasmem, bezbřehým rozkrádáním, rozkladem hodnot, morálky, společenských vztahů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

sator 

všechny recenze uživatele

Pojmenování téměř opravdových příčin tedy Systému, že by šlo o řízený holokaust, tak stateční či prozřelí tvůrci ještě nebyli... ()

Kámen 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mně stane, že se nedokážu od obrazovky odlepit a hltám doslova každý slovo, byť většinu informací (lépe řečeno poselství v souvislosti s druhou částí dokumentu) o mistru Janu Husovi jsem věděl či tušil. Troufám si tvrdit, že jde o skvěle odvedenou práci. Jen dvě malý výhrady...jde sice o všeobecně užívanej výraz, dokonce i odbornou veřejností, ale spojení židokřesťanská filozofie mně nejde tak úplně pod vousy. Zpracování DVD bez posunování a s přetáčením, který se mně zaseklo, lze omluvit bezrozpočtovým projektem a rozumnou stopáží. Spokojena byla i manželka, která má úplně jinej filmovej vkus, takže palec nahoru... ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

https://www.youtube.com/watch?v=wySJlFo2okw - je vidět, že se jedná o amatérský dokument. Ovšem se zajímavým záměrem, špičkovou "novorenesanční" hudbou a celkem dobře napsaným komentářem, který ovšem by měl říkat někdo jiný. Zdlouhavé a nudné tempo však film tlačí hodně dolů a jen odvážlivci ho dokoukají do konce. ()

Reklama

Reklama