Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest let vězení za nevydařenou bankovní loupež udělalo z Karen McCoy (Kim Basinger) úplně jiného člověka. I když ve svém fachu patřila k nejlepším profesionálům, dnes je rozhodnuta začít nový, bezúhonný život. Proto radikálně odmítne nabídku spolupracovat s J.T. Barkerem (Val Kilmer), nešikovným, bezvýznamným podvodníčkem a jejím velkým obdivovatelem. Zklamaný Barker vyhledá pomoc u Jacka Schmidta, gangstera velkého formátu. Jeho vinou se Karen dostala do vězení. Schmidt plánuje novou akci se ziskem 18 miliónů dolarů, proto by se mu zkušenosti šikovné Karen velmi hodily. Protože nemůže počitat s dobrovolnou pomocí své bývalé společnice, unese jejího syna. Za jeho život žádá spolupráci na výnosné bankovní loupeži. Karen - propuštěná z vězení na podmínku - je stále pod dozorem. I přesto nemá naději získat podporu u svého policejního ochránce, protože vypočítavý a násilnický policista patří mezi Schmidtovy komplice. A tak jediným, kterému je v této beznadějné situaci ochotna ještě důvěřovat se stává J. T. Barker. Spolu vymyslí riskantní plán, od úspěchu kterého závisí její vlastní svoboda a život jejího syna. (Intersonic)

(více)

Recenze (41)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V ranne pubertálnych časoch som tento film videl x-krát lebo božská Kim Basingerová. Vau, spolu s Demi Moore patrila k mojim obľúbeným bohyniam. A aj tá zápletka mi pripadala v pohode. Bohužiaľ dnes vidím jak nudný a televízne vyzerajúci ten film je. Zápletka tuctová, spôsob vykradnutia banky nie je ani nijak extra prefíkaný a ani štýlový. Sú oveľa oveľa lepšie heist filmy. Ani postavy za veľa nestoja. Kim hádže smutné pohľady, Val sa tvári ako idiot a záporák Terence Stamp asi len zarábal na nájom. Len to točné hovädo, ktoré terorizuje Kim, je fakt nechutné. Takže po rokoch ustála zub času len krása Kim. Tej to stále sekne. Ale na dobrý film to je málo. 4/10. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Karen (Kim Basinger) je po šesti letech propuštěna z vězení, kde si odpykávala trest za nepovedenou bankovní loupež. Vězení opouští s předsevzetím, že už bude sekat latinu - tak aby si mohla zpět osvojit svého syna, kterého mezitím vychovává její bývalý manžel se svoji novou ženou. Jenže minulost Karen velmi rychle dostihne, když se ji její bývalý šéf (Terence Stamp) pokusí donutit k návratu k "řemeslu". Aby si vynutil Kareninu poslušnost, unese jejího syna... Russelovi Mulcahymu se podařilo natočit další čistokrevně průměrný film. Neurazí, nenadchne - a pokud máte hodinu a půl volného času, a nemáte do čeho píchnout (třeba cestujete z Prahy do Brna), bude tento film tím ideálním zpestřením cesty. Jakákoliv jiná činnost ale pravděpodobně zábavou tento film převýší. Kim Basinger to tady docela (hodně) sluší (tmavovlasá se mi líbí ještě o chlup víc než blond), a Val Kilmer (zamlada) taky ještě nebyl hvězdou béčkových filmů (navíc zde měl asi o 100 kilo méně, než v jeho posledních trhácích). Docela mne pobavil systém vykrádání banky - vyvolat v bance několikrát falešný poplach, a až se na to policajti "vyprdnou" furt tam jezdit, v poklidu se probourat do hlavního trezoru.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Napravuji některé filmové resty z 90. let. Šest let si bankovní lupička Kim Basinger odkroutila, přesto se musí na (podmíněné) svobodě ke svému „povolání” vrátit a bojovat o život svého syna. Figuruje totiž v nekalých plánech Terence Stampa, který ji přitom za mříže dostal. Osmnáct milionů dolarů je ale osmnáct milionů. Když už jsme u těch peněz, tak v první polovině snímku se šetřilo snad na všem a nejdražší rekvizitou byla zřejmě černá paruka tehdy už čtyřicetileté krásky. V druhé polovině se sice vaří se stejnými ingrediencemi, ale s už trochu jiným kořením, které tlačí hodnocení alespoň k těm třem hvězdám. Celé to tak pochopitelně směřuje k oné velké vloupačce dokonale zabezpečené banky, která má docela nápad a spád, což se o předchozím dění moc říct nedá. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tím, že jsem očekával nudu a nevalné herecké výkony. Ale kupodivu mě tento snímek mile zabavil na hodinu a půl. A to víc než jiné o dost finančně náročnější snímky (Dannyho parťáci, ... ) Ženská, co umí s počítačem zázraky, zvládá instalateřinu, elektroinstalace, sestaví si vlastní autíčko na dálkové ovládání, napíše vlastní matici k dešifrování kódu od sejfu, sváření a zedničina je její hobby, ... k čemu potřebuje chlapa ?! ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Nedobrovolně jsem nyní, odsouzen ke sledování našich čtyř největších tv stanic. Asi tak měsíc a ještě nehméně jeden budu. Žádný jiný kanál, žádné domací kino. A tak mám dobrou průpravu k tomu, abych si mohl potvrdit jak slabou filmouvou úroveň televizní vysílání má. Mělo ji asi vždy, ale teď mě to přijde dvojnásob. Kolik dobrých filmů jsem za ten leden na obrazovce spatřil? Dva? Tři? Snímek Riskantní plán reputaci jedné nejmenované stanice nezlepšil. Ačkoliv si Mulcahy o svém dítku myslel opak, nedokázal kvalitou film dosáhnout ani průměrné laťky. Pěkná, jednoduchá dějová linka je zničena dialogy, hereckými výkony, často samoúčelným dějem, nedokonalou realizací, plytkou hudbou, statickou kamerou a příšerným českým dabingem. Pozornost při sledování mě neustále kolísala kyvadlovým pohybem nahoru, a zase dolů. Ačkoliv herce Kilmera mám rád, i přes jeho časté neúspěchy, zde dostal roli, která mě byla nesympatická a tak jsem měl zkaženou i tuto malou soukromou radost. Charakter pubertálního zlodějíčka mu nešel dobře projevit a neustále jsem musel pozorovat jeho přihlouplý úsměv. Basingerová se snažila dát do své role celé srdce, ale scénář ji trestuhudně nechával na holičkách a tak její snažení se často míjelo s účinkem. Film prohrává boj s časem a jeho videová kvalita nemůže obstát s okolní konkurencí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Atlantě (Georgia, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama