Reklama

Reklama

Pohyblivý terč

všechny plakáty
Trailer

Podmínky jsou jasné: zabít nebo být zabit. Odstřelovač Dolph Lundgren nesplnil úkol a teď se sám stává terčem... Snajper Orel 1 se zaměřovačkou Orel 2 číhají na střeše staré věže na cíl svého útoku: mají za úkol zastřelit političku. Když ji Orel 1 má už na mušce, žena vezme do náruče z davu dítě – a Jednička proto odmítne splnit příkaz. Základna dává Dvojce  rozkaz, aby Jedničku pro nesplnění úkolu zastřelila. Jsou však odhaleni a musejí bojovat s výsadkem, který se spustí na věž z vrtulníku. Nakonec se jim podaří uprchnout a Orel 1 se ukryje v jednom hlídaném, leč evidentně nevyužívaném objektu.  Tam po chvíli dorazí i Dvojka a narazí na strážce O´Haru, který trpí paranoiou. Po potyčce s Orlem 2, která se ale ubrání, se rozhodne ji stůj co stůj dostat. V objektu se Orel 1 a 2 setkají a s překvapením zjišťují, že jsou opět nasazení na stejný úkol. Mají poslední šanci, protože oba porušili pravidla. Do splnění dalšího úkolu jim však nepříjemně zasahuje O´Hara – a také vzájemná přitažlivost… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Sniper spolu se zaměřovačkou si válí šunky ve věži, kde čeká na svůj cíl k odstřelení. Tento sniper je velmi pečlivý a perfektně připravený. A to tak moc, že když daná politička přijíždí autem na místo, teprve láduje náboj do komory. A když stojí politička na pódiu krásně na odstřel, on teprve řeší vzdálenost terče. No prostě profík. Když už se uráčí, že by ji mohl i odstřelit, ona vezme do rukou dítě. Vedení na něj po vysílačce naléhá, ať splní úkol a on jakože ne, že je krytá. Když politička po pár sekundách děcko odloží a znovu je na odstřel, náš sniper čumí jak puk. No a co je úplně nejlepší - i když je politička stále na podiu krásně na odstřel, vedení na snipera OKAMŽITĚ posílá helikoptéru s likvidačním komandem, kvůli tomu, že sniper nesplnil úkol. Ty vole, kdo to píše ty scénáře? Je strašně těžké napsat ten scénář tak, že by sniper čekal připravený, ale politička by byla od začátku stále nějak krytá a jediný moment, kdy by šla odprásknout by opravdu byla ta chvíle s tím děckem, poté by zalezla někam do budovy a teprve by vedení poslalo komando, protože už by bylo nadmíru jasné, že úkol splněný nebude, nebo mi něco uniklo  a snipeři jsou placení od sekundy? Takhle by nebyl za debila ani ten sniper, ani to vedení. A to nemluvím o tom, že ta poslaná helikoptéra střílí po věži o sto šest, že to slyší i všichni u pódia včetně političky a ochranky, takže se vyplašení utíkají schovat a v tu ránu je prozrazeno, že je v nebezpečí. To jako mohli zrovna přiletět k pódiu s tou helikoptérou a odstřelit političku takhle, ne? Pak už se celý film odehrává v odpudivých interiérech nějaké rozestavěné budovy o čtyřech lidech. Opruz. Tohle fakt točil Mulcahy? ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už když jsem si film chystal k dnešní repríze, tušil jsem, že to asi s původním hodnocením nedopadne nejlépe, když jsem totiž viděl snímek poprvé, stačilo mi ke štěstí, že byl film akční. S tím, jak mi vzrostly nároky, nezadržitelně padají má stará hodnocení. Dolph Lundgren je jasnou zárukou toho, že půjde o film béčkový až céčkový, to by ale nebyl až takový problém, i snímek z nižších kategorií má u mě šanci na slušné hodnocení, Pohyblivého terče se to ale netýká. Film sleduje dvě časové linie- současnou a retrospektivní, problém je v tom, že zatímco minulost je celkem svižná a zajímavá, současnost se nudně vleče, tvůrci na tuto dějovou linii navíc naroubovali romantickou zápletku s jemností drtiče horniny a ve finále mi to celé jaksi nedávalo smysl. Taky by mě zajímalo, jestli už režisér někdy viděl, co se stane s cílem, který zasáhne vysokorychlostní půlpalcový projektil. No, asi ne. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dva pribehy v jednom. Jeden z minulosti, ktory je celkom zaujimavy, ale zabera len malu cast filmu a druhy zo sucasnosti, ktory je uplna blbost. Klasicky typ filmu, ktory sa odohrava v jednom interiery a tak sa scenarista snazi natahovat film do nekonecna miestami menej a miestami viac absurdnymi napadmi a zvratmi. Ale mna to prilis nebavilo, lebo hlavna zapletka je o nicom. Co ma dost mrzi, lebo Lundgren tu vyzera dobre. Este je namakany a je dobre ostrihany, takze z neho ide respekt. Ale vyfasuje iba jednu bitku v ktorej sa môze predviest a par prestreliek. Väcsinu filmu ale iba nudne keca a keca. Dalej ma to mrzi kvôli kvalitnej technickej stranke. Aj ked je film lacne becko odohravajuce sa v hnusnom prostredi, tak je to natocene bezchybne. Aj ked sa nic nedeje, tak ma film slusnu atmosferu a akonahle konecne dôjde na akciu, tak je natocena prehladne. Kazi ju len par hnusnych pocitacovych trikov. Takze vysledok je dost nudny film s kvalitnou technickou strankou. Raz sa to da prezit. 4/10. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je docela zvláětní, odehrává se to v jedné budově + to zachraňují flashbacky ze střelnice-války. Lundgren hraje dobře pár ostatních postav zaujme. Technická stránka filmu je solidní, když už jsou tu akční scény tak výborně natočené. Hudba průměr. Příběh je dobře promyšlneý, tak nakonec dávám s odř.ušima 75% = **** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A sakra a já myslel že Mulcahy vystrnadí Lundgrena ze sraček. A ono ne on ho jen chvíli pozdržel nad hladinou. Čekal jsem od Mulcahyho nějakou akční pecku protože mě svýma filmama(a hlavně filmem Shadow) totálně odzbrojil a mám ho jako režiséra rád. Ale bohužel tady přešlápl a natočil úplně obyčejný béčkový film. Zato Lundgrena jsem nikdy moc rád neměl, chybý mu elán oproti třeba Van-Dammovi. A vlastně celý film je jak vycucaný z prstu. Celou dobu je to v nějaké budově kde je jeden oplzlý pán a pár dalších lidí, cože by ovšem nevadilo, už ve Smrtonosné pasti jsme se přesvědčily že stačí jedna budova pro pařádnou akci, ale toby scénárista musel umět napsat nějakou akci. Film se díky té neakčnosti neuvěřitelně táhne a já měl co dělat abych neusnul. Film opravdu za moc nestojí a jediný co se dá pozdvihnout je snad režisérova vizualita, ale jinak je to poměrně sterilní podívaná na kterou se rozhodně víckrát nepodívám. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Natáčalo sa od 21. júla do 6. septembra 1995 v Kanade a Francúzsku. (m.a.t.o.)
  • Scenárista Sergio Altieri neskôr na základe scenára k filmu napísal sériu troch románov s názvom „Sniper“. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama